Přejít na obsah

T-Mobile - "CHYTRÉ AUTO"


MilanHos

Doporučené příspěvky

Zvažujete nědko přechod? Já bych to wifi nevyužil tak na to kašlu ale i tak by mě zajímalo jestli bych musel doplatit tu starší OBD krabičku když ji mám od T-mobilu rozloženou do splátek tarifu.

Každopádně spíš bych uvítal nějaký posun v samotné aplikaci, pokud by byla wifi nutnost do budoucna pro novější funkce appky tak bych do toho šel. To nám ale teď nikdo nepoví když po roce v podstatě s appkou nic zásadního neprovedli. Aktualizace které napřed zpřístupní i kolik litrů zbývá v nádrži a po měsíci to opět zmizí jsou k prdu a k nas...štvání

Slevu jsem taky získal ale následně mě bylo z účtu stržená sejná částka jako obvykle :D

Editováno: , autor: MilanHos
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dnes stažena aktualizace. Je spravený graf baterie, tedy už není nasekáno kikilon údajů. Je tam víc možností oznámení a druhů oznámení. Na to pozor kdo si stáhnete tak si to projděte páč některá oznámení mají nastaveno zvonění. Jinak Hot Spot je u nás nanic, Nová krabička je pro stávající za 1kč ale jen s datama. A částka taky stržená stejná.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdravím všechny,

(Předem se omlouvám všem, pro které by mé vyjádření k tomuto produktu mohlo působit negativisticky a být pobuřující. 

Prosím nereagujte tedy vulgárně v rámci mého příspěvku. Děkuji. ) 

 

Jsem vlastníkem několika těchto krabiček již skoro rok, a nashromáždil jsem za tuto dobu několik poznatků, v mém blízkém okolí nejsem jediný kdo tuto hračku má a názor i těch dalších se ani vzdáleně neslučuje se slovem "SPOKOJEN". 

Několikrát jsem kontaktoval T-M* jejich výkruty však neznají mezí, hlavní že máme smlouvy ze kterých nelze odstoupit byť produkt nefunguje jak by měl...

 

Musím se přiznat že provozuji v autech i 4 kousky jejího předchůdce "T-mobile GPS LOCATOR", který sice neměl mobilní aplikaci ale je 100% spolehlivý co se dohledatelnosti vozidla týče..... 

Své tvrzení můžu doložit 3-mi protokoly PČR o zajištění vozidla.... 

Sice se občas pohybovalo vozidlo zmatečně po mapě dle vlivu GPS satelitů ale když už přišlo na lámání chleba tak nezklamalo(vždy se dal spustit intenzivní mód s propisováním lokace každých 7 vteřin vč. udání aktuální rychlosti). 

 

Ve třech vozidlech mám "Chytré auto" s jedním jezdím osobně já (SUPERB 3T 2014FL) - zkoušel jsem v něm všechny 3 kusy zlepšení = 0

 

Veřejně prohlašuji že : kdo si myslí že mu tato krabička auto ochrání před krádeží se velice mýlí... nefunguje ani při odtahu !!!! .... Zainvestoval jsem a nechal si auto odtáhnout v náhodnou dobu jednou společností. Na jedno z parkovišť tak abych nevěděl kam. A kdyby to nebylo objednané auto bych už neviděl.

1x mi bylo Lupičem auto taktéž vykradeno a milá krabička, která registruje i blbě zabouchnuté dveře se na vymlácení okna neobtěžovala ani upozornit... to provedla až PČR

 

Nepravidelné závady:

- se stává že notifikace chodí jak se jim zlíbí i když je auto na signálu (vidím dle záložního zařízení starší verze - stejný operátor), 

- v autě sedím je nastartované přesto notifikace nic a auto je zaparkováno a když jedu tak píše že se auto naklání a že je odtahováno

- na každé křižovatce to přerušuje jízdu (START STOP systém) je pro to asi úhlavní nepřítel... (to že to "ničí" motory je věc druhá)

- aktualizace té aplikace ( OS není důležitý ) mění několikrát do měsíce, každou chvíli tedy nefunguje jiná funkce ( stav paliva , baterie, historie jízd, auto mizí a objevuje se nové, nepočítá to KM )

-  často ráno nevidím historii jízd, odpoledne třeba ano, jindy to naběhne až za několik dní.

- ta aplikace na WWW portálu moj.io, tak tu radši zavřeli jelikož byla chytřejší než ta jejich do mobilu...

 

 

Shrnutí a rady:

- pokud chcete mít jistotu že auto najdete, když vám jej odcizí - Kupte si jiné řešení

- tohle je jen na hraní a ta "pseudo" baterie, která v tom je, moc záložně nefunguje zvládne to jen poslat zprávu, že vám zařízení odpojili a tím to hasne (defakto víte že jse o auto přišli, pokud jste ji neodpojili Vy nebo servis který provádí údržbu vozu.

- některé statistiky, které z toho lezou jsou docela užitečné a v případě správného vyhodnocení se dá jezdit s autem šetrněji.

- chybí funkce vynutit aktualizaci polohy neprodleně.

- Musí být zapojena v OBD, je všem na očích a není těžké jí odpojit a tím pak i auto odcizit. Nedá se tedy schovat tak aby nebylo patrné že auto má sledovací systém.

- V případě odpojení nezačne zasílat polohu kde se přístroj nachází. Ukazuje jen kde jste auto zaparkovali

 

 

Téma k zamyšlení/zlepšení funkce a otázka na všechny:

Je zde někdo takový, kdo by byl ochoten s tímto experimentovat a rozumí elektronice ve voze a komunikačnímu protokolu tak aby bylo možno připojit tuto krabičku na 12V a CAN kabel bez OBD(třeba přes redukci) a dát zařízení trvalý impulz nastartovaného vozu ?

Pak by totiž mohl být ukryta kdekoli ve voze a být zapojena k záložní baterii pro případ odpojení či krádeže... Klidně takového kutila budu sponzorovat. (Jen seriozně)

Sama podstata tohoto zařízení "Chytré auto" je vynikající. Však je potřeba vychytat několik závazných much a tou třeba odpojení baterie či vypojení z OBD zásuvky skutečně jsou.

 

Předem děkuji za pozornost a objektivní reakce. 

  • Líbí se mi 1
  • Pozitivní 1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj vsichni, trosku prispeju :)
@Jiri B

Moc bych nesrovnaval s T-Mobile GPS Locator. Jednak cenove je jinde + vyuziva lokaci z BTS - neumi cist data z auta.

Vzhledem k tomu, ze chytre auto jezdi klikatyma tunelama "rovne" tak to vypada, ze pouze posila lokaci GPS. Asi by zvladnul oboji, ale to mozna neni v zajmu TM.

Vykradeni nebo dokonce k cele kradezi to asi urcite 100% nezabrani. Odtah jeste nikdo na me nezkousel, ale kdyz to vyndam z OBD portu tak to okamzite posle notifikaci - sice nez by me to ve 3 rano probudilo, nez bych se obul a dobehl cca 20 -100 m k autu asi by bylo fuc (nastartovani, bouchnuti dverma trva cca 10-40 vterin). Proc to nevzalo rozflaknuty okno - asi sikovnej zlodej/nevim.

"zavady":

- notifikace - krom vyndani zarizeni z OBD tak by jeste mohli chodit rychleji notifikace na "bouchnuti"

- 2. bod se mi nikdy nestal

- S&S se tu resil parkrat - mela to vyresit aktualizaca jejich DB kdy by meli z dat dokazat rozpoznat jestli to byl SS nebo si doopravdy nastartoval/vypnul motor

- aktualizace - no a ktera appka je stabilni dnes? - stav paliva/spotreba to byl problem od zacatku, stav baterky je u me OK, KM doopravdy prestalo pocitat - nevsiml sem si kdy :), a prihlasovani/odhlasovani aut je problem na strane TM v jejich DB (aspon to tvrdi).

- historie jizd - problem s konektivitou do jejich DB

- moj.io - skoda, to melo asi vetsi potencial a i ja jsem radsi koukal pres www nez do appky na mobilu

rady:

- koupit jine reseni - taky reseni :) , ale bud koupis nejakej GPS modul, nacpes do nej datovou SIM, schovas to nekde v aute a privedes napajeni a pak aby si nekde sam nebo nejakej kamos mel server aby to nekde bezelo - cena ~3500 modul + flaska kamosovy na server + datova simka, nebo cca 2x tolik za modul uz i s resenim ze to cte ridici jednotku. - pro lidi co maji 1-2 auta takhle tak TM za 75 kc mesicne + zarizeni v akci za 1400 bylo nejlevnejsi reseni a zaroven asi "nejvykonejsi" a hlavne koupim, zastrcim a (jakz takz) funguje.

- ta pseudobaterie se mnou pul dne jezdila jako spolujezdec na sedacce a v aplikaci byla ziva jak zizala - jen byla seda ze nebyla nikde pichnuta.

- data co to ve finale zobrazuje jsou pouze informativni, radeji bych videl v mape "puntik" a pri jeho zobrazeni aktualni otacky motoru a rychlost. V tom potencial urcite je, jen nam to  nechteji "dat".

- celkove chybi funkce vynutit aktualizaci hned cehokoliv

- OBD zapojeni/odpojeni viz vyse

 

K zamysleni:

- nez experimentovat s timto radeji bych vzal cca tech 7000 tisic a vyuzil samostatneho modulu a "ctecky" sbernice (nez sem skoro pred rokem koupil chytre auto tak jsem takovou moznost hledal a zabyvaji se tim i v cesku a meli na to i aplikaci na android).

- Chytre auto pres TM je dobra vec, ale bylo by fajn dostat z TM co vlastne ta krabicka odesila a co by bylo mozne vytahnout z jeich DB za data. Podle toho by sel urcite krasne obejit Start stop a jeho rozdelovani jizd po semaforech - tim padem "lepsi"kniha jizd, byla by moznost videt aktualni polohu/rychlost/otacky, + na request treba pres 

SMS/aplikaci dostat aktualni data z auta - mozna by sme museli flashnout krabku, ale stalo by to za to. Jak rikas, moznosti na zlepseni jsou.

 

@MilanHos litry v nadrzi jsou "srandovni". po aktualizaci jsem mel podle ukazatele plno a psal 7 litru zbyva, po 2 hodinach tam skocilo 16, rano 31, kdyz sem jel do prace tak tam bylo 43 a po dvou hodinach stani se vyparilo 6 litru na konecnych 37. pak uz jsme to vzdal. :)

 

Asi se shodneme, ze co kus to orginal a vzdycky nejakej "problem".

Takze uvidime s cim na nas TM prijde v dalsi aktualizacich (at uz appky nebo jejich databazi), ale jako informativni clanek za 75 Kc/mesicne to neni spatny.

Na to, abych vedel kde se toula manzelka (a kdy vykopnout milenku) a nebo ze vytocila motor k cervenymu a "zdrbat" ji, to staci. :)

 

 

 


 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V 13. 11. 2017 na 21:34, Jiri B napsal:

Zdravím všechny,

(Předem se omlouvám všem, pro které by mé vyjádření k tomuto produktu mohlo působit negativisticky a být pobuřující. 

Prosím nereagujte tedy vulgárně v rámci mého příspěvku. Děkuji. ) 

 

Jsem vlastníkem několika těchto krabiček již skoro rok, a nashromáždil jsem za tuto dobu několik poznatků, v mém blízkém okolí nejsem jediný kdo tuto hračku má a názor i těch dalších se ani vzdáleně neslučuje se slovem "SPOKOJEN". 

Několikrát jsem kontaktoval T-M* jejich výkruty však neznají mezí, hlavní že máme smlouvy ze kterých nelze odstoupit byť produkt nefunguje jak by měl...

 

Do posledního slova souhlasím! Mám od 12/2016 na Superb III: dnes již popáté nefunkční. Předchozí chyba trvala cca měsíc. Komunikace s T-M naprosto tristní. Dnes už jsem se ale fakt vytočil a v pondělí na ně vlítnu osobně a ten krám jim vrátím a smlouvu ukončím. Všem vřele(!!!) nedoporučuji kupovat tuto službu.

Editováno: , autor: scstanda
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

U mne zatím teď ok...a co, nepůjdete do Wifi varianty ? :-))))

 

https://www.t-mobile.cz/chytre-auto

https://mobil.idnes.cz/chytre-auto-t-mobile-wifi-sit-dj0-/mobilni-operatori.aspx?c=A171108_122118_mobilni-operatori_LHR

 

Citovat

Klasická wi-fi, jakou znáte třeba z domova nebo z kaváren

  • připojit můžete až 5 různých zařízení (telefony, tablety, notebooky)
  • surfujete po celé EU bez dalších poplatků
  • vybrat si můžete 5 GB nebo 20 GB dat měsíčně
  • Chytré auto vám samozřejmě bude fungovat i když svoje data vyčerpáte
Citovat

Stejná podmínka platí i pro stávající uživatele Chytrého auta, kteří se rozhodnou přejít na jeho novou (wi-fi) verzi. V takovém případě zařízení získají za pouhou korunu, a to bez ohledu na zvolený tarif. Zvýhodněné ceny zařízení závislé na prodloužení smlouvy platí ovšem jen do 31. prosince, či do vyčerpání zásob.

 

Uvažuji o tom, ale kvůli kameře v autě (Wifi/Cloud) ...i když jsem velice nespokojen s aktuálním fungováním a spolehlivostí/nespolehlivostí.

 

Pravda, 1x jsem dostal 3 měsíce zdarma a teď myslím nějaké procento slevu...

 

 

Editováno: , autor: Shaarky
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

 

Citovat

Dobrý den,

máme pro Vás novinku o Chytrém autě! Naučili jsme ho totiž další šikovnou věc – udělat ve voze klasickou WiFi síť. Na tu můžete „zavěsit“ celou posádku a mít tak na řízení větší klid (kdo surfuje, nezlobí). A máte tip na skvělý vánoční dárek!

Pro vytvoření WiFi sítě v autě potřebujete nový modul Chytré auto – a že jste to Vy, dáme Vám ho až do Vánoc jen za 499 Kč (normálně stojí 3 999 Kč). Stačí si vybrat, kolik dat chcete. Třeba 5 GB můžete mít už za 249 Kč měsíčně. A samozřejmě platí, že můžete prohánět data nejen doma, ale i po celé EU a nedáte za to ani korunu navíc.

Stačí pár kliků zde a máte data po ruce i na cestách.

Přejeme vám spoustu šťastně najetých kilometrů.

Váš T-Mobile

 

To je ta nabídka...

Editováno: , autor: Shaarky
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak jsem dostal odpověď na mé dotazy :

Citovat

Zařízení v pohotovostním režimu spotřebuje cca 1,8 mA. Wifi je dostupná při nastartovaném motoru. Zároveň funguje do 15 min. po vypnutí zapalování. O změně aktuálně vývojář neuvažuje.

 

....a to je důvod, proč rozhodně do nového modulu resp. služby nepůjdu. Tvrzení "vývojář" aktuálně o změně neuvažuje je velice nebezpečné a ukazuje, že T-Mobile není zřejmě schopen v tomto ohledu nic změnit. Typický pře-prodej cloudové služby.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...