Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Zdravím,

včera jsem nakoukl do motoru kvůli žhavicím svíčkám a viděl jsem u motoru flek od oleje. Bohužel nemám ponětí odkud by to mohlo téct a jestli to může být něco vážnýho nebo ne. Motor by jsem umyl a pak sledoval odkud se to bere ale vzhledem k mrazům se mi do toho moc nechce a navíc auto mi stojí venku. Zkoušel jsem nechat auto na volnoběh i při stlačení plynu sledovat v motoru toto místo ohledně úniku oleje ale žádnou změnu jsem nezaznamenal. Jedná se o Fabii 1.9 TDI, r.v. 2000, 74KW. Nemáte někdo ponětí co by ti mohlo být a jestli je to vážný? Popřípadě kolik by stála oprava. Viz. foto.

 

Další otázkou by bylo nevíte jaká je optimální cena rozvodů pro tuto Fabii? Koukal jsem že rozvodová sada je přibližně za 2500,-kč.

 

Mockrát děkuji za každou odpověď

29w5yr7.jpgvmtxs2.jpg

 

Zde jsou ještě odkazy pro zvětšené foto:

Motor / Detail motoru / Foto ze shora

 

Editováno: , autor: saesa
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Olej patrně uniká kolem kabelový svazku co vede ke vstřikovačům. Nedávno jsem to řešil na svým autě. Je tam speciální silikonový kroužek, ale nenašel jsem ho  v prodeji samostatně,  pouze s kabelovou lištou. Vyřešil jsem to tak, že jsem přírubu a dosedací plochu hlavy odmastil a podmázl černým motorovým silikonem.

Jde to i bez demontáže víka hlavy, po odšroubování šroubů příruby ji kabely dovolí asi centimetr oddálit od hlavy.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Už jsem ani nedoufal že mi někdo odpoví. Tak to jsem rád že se to dá takhle snadno vyřešit. No já našel nějakou těsnící sadu vstřikovacích trysek. Zkusím se zeptat ještě známého jestli to tam půjde a bude to ono. Díky moc za tip 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Těsnící sada na vstřikovací trysky je sada těsnění na vlastní vstřikovací jednotky - ta je běžně dostupná.

Ale ten těsnící kroužek na kabelovou lištu není ani v katalogu ND veden jako samostatná položka, takže patrně nejde samostatně koupit. Možná by tam šlo dát nějaký Okroužek příslušných rozměrů, ale ta drážka je dost široká. Lepší je to odmastit a podmáznout tmelem.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...