Přejít na obsah

Kodiaq


Pawouk

Doporučené příspěvky

  • Pawouk odemčeno a uzamčeno toto téma
  • o 4 měsíce později...
  • o 1 rok později...
  • o 4 měsíce později...

KODIAQ MR2020

 

ŠKODA KAROQ a ŠKODA KODIAQ se vedle výrazného emocionálního designu a velkorysé nabídky prostoru vyznačují také novým sebevědomým nápisem na pátých dveřích. Tento prvek se poprvé objevil na nových kompaktních modelech ŠKODA SCALA a KAMIQ i na modernizovaném modelu SUPERB. Postupně bude zdobit záď všech modelů značky ŠKODA.
Side Assist s dosahem 70 metrů.


Širokou paletu asistenčních systémů modelů ŠKODA KAROQ a KODIAQ nyní rozšiřuje systém Side Assist. Ten u obou modelů SUV nahrazuje dosavadní Blind Spot Detect. S novým systémem vzrostl i jeho dosah z dřívějších 20 na nynějších 70 metrů. Asistent pomocí dvou radarových systémů rozpozná vozidla, která se blíží zezadu, nebo jsou v mrtvém úhlu. Vylepšené jsou i varovné signály, které systém dává řidiči. Namísto ve skle zrcátek, jak tomu bylo doposud, se teď podpůrná světelná signalizace projevuje na vnitřní straně vnějších zpětných zrcátek. Signály jsou tak mnohem výraznější a kromě toho lze také regulovat jejich jas. Systém pracuje při akceleraci od rychlosti 15 km/h a při brzdění až do rychlosti 10 km/h. Pevnou součástí Side Assist je také Rear Traffic Alert. Ten při couvání z parkovacího místa upozorňuje na objekty, které se pohybují kolem zádi vozu.


Adaptivní podvozek DCC nyní i v kombinaci s pohonem předních kol
Výrazné zlepšení komfortu nabízí pro obě SUV značky ŠKODA volitelně dodávaný adaptivní podvozek (DCC). Ten už není v nabídce jen pro vozy s pohonem všech kol, ale i v kombinaci s pohonem předních kol. Adaptivní podvozek DCC prostřednictvím elektricky nastavitelných tlumičů automaticky přizpůsobí tlumení a pružení podvozku stavu vozovky a aktuálnímu, popř. upřednostňovanému, stylu jízdy. Řidič se může prostřednictvím volby jízdního profilu také rozhodnout mezi režimy Comfort, Normal a Sport, což nabízí široký rozsah od mimořádně komfortního stylu jízdy až po jízdu sportovní.

 

KESSY s pohybovým senzorem
ŠKODA postupně vybaví systém bezklíčového odemykání KESSY u všech modelů pohybovým senzorem v klíčku a sníží tak riziko odcizení vozu nebo vloupání se do něj. U systému, který je volitelně k dispozici pro modely KAROQ a KODIAQ, se signál, vysílaný klíčkem, automaticky vypne, pokud klíčem není po dobu 15 minut manipulováno, protože například leží v zásuvce nebo na stole. Jakmile se klíčkem zase pohne, opět se aktivuje funkce vysílače. Poté lze jako obvykle vozidlo ŠKODA KAROQ nebo KODIAQ komfortně otevřít a nastartovat tlačítkem startu, aniž by se musel vzít do ruky klíč.

 

Nová sportovní kola pro model ŠKODA KODIAQ
ŠKODA KODIAQ vstupuje do modelového roku 2020 s novým typem kol z lehké slitiny. Sportovní dvacetipalcový disk ‚Ignite‘ s pneumatikou o širším rozměru 255 milimetrů je na přání pro modely ŠKODA KODIAQ SPORTLINE i pro špičkové modely KODIAQ RS a KODIAQ L&K. Pro kola od osmnácti palců výše je k dispozici také nový systém na kontrolu tlaku v pneumatikách. Pro model ŠKODA KODIAQ SCOUT jsou nyní v nabídce potahy sedaček z kůže s klimatickou ventilací.

 

190717_SKODA_KODIAQ.thumb.jpg.e17fee6db231d976f86ba004ca5a3fa1.jpg190717_SKODA_KODIAQ_4x4.thumb.jpg.08245ff3bf6da7a784ed5752450ed9a9.jpg190717_side_assist.thumb.jpg.26f45bc8124e1355883e89177f7c7ac0.jpg

  • Líbí se mi 1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 5 měsíců později...
Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
×
×
  • Vytvořit nový...