Přejít na obsah

originální HF sada


Tom_F

Doporučené příspěvky

  • o 5 měsíců později...
  • o 2 roky později...

Ahoj všem kutilům.

I my jsme si pořídili RAPID Spaceback MP14, MaxiDot, multifunkční volant, Swing. Nemá ale HF. Chtěl bych se pustit do jeho dodatečné montáže, ale z informací tady na fóru jsem tak nějak přehlcen. Po přečtení páté, desáté, čtyřicáté stránky na toto téma se v tom začínám ztrácet. Jsou v nich mraky zavádějících nebo neúplných informací. Bylo by tedy možné odpovědět na pár otázek konkrétně? :-)

HF chceme používat jen pro příjem a odchozí hovory. Zobrazení na MaxiDotu vítáno. Ovládání na volantu taktéž. Aktivaci mi provede kamarád.

1.Jaká jednotka stačí? 7P6 035 730D?

2.Pokud má jednotka vyšší písmenné označení E, F... bude také fungovat?

3.Dá se říct, že jednotky jsou kompatibilní z jiných modelů? Fabia II, III, Octavia, Superb...

4.Neměl by někdo schema zapojení kabeláže? Pokud by bylo více i jiných schemat k tomuto rapidu... :-)

 

Moc děkuji za rady. Michal

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To už je docela balík. Počítal jsem s cenou tak do 5k materiálově.

Je potřeba v případě toho Amundsena nějak upravovat kabeláž, konektory, anténu...? Předpokládám, že to pak budu muset nechat nakodovat?

A bude mi na tom fungovat stávající couvací asistent? 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Couvaci asistent Ti fungovat bude i s hezčí vizualizací. Rádio je více či méně plug and play. Mnohdy se nemusí ani kodovat. Záleží co měl a neměl minulý majitel aktivní. Nové se zpravidla kóduje. Kvůli mikrofonu musíš nacvaknout konektor a natahnout kabel s mikrofonem do stropni lampicky.  Pod palubku snadno schováš GPS anténu. 

Antenu na FM nemusíš nic. Kdybys chtěl DAB, musíš vyměnit anténu a natáhnout další koax. 

Celá montáž je jednoduchá a vhodná pro začátečníka. 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 3 minutami, Clerfayt napsal:

S červeným Ti to bude fungovat taky. 

 

Blbě se ty s HF modulem vybírají. Ale k sehnání jsou. Budou i levnější jestli nechceš DAB. 

To sice bude, ale já osobně  bych nechtěl červené podsvícení rádia v jinak zeleně podsvíceném autě. Ale dá se samozřejmě sehnat zeleně podsvícený Amundsen+, jenom je potřeba si dát pozor aby měl BT.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Chlapi, to je přesně to, co jsem psal o pár příspěvků výše. Rada s barvou dobrá, ale neúplná. Vyděsil jsem se, že model s červeným podsvícením nebude fungovat vůbec. Ano, moje žena, která s Rapidem jezdí, by mne při prvním otočení klíčkem a červeno/zelenou kombinací podsvícení asi vynesla v zubech, ale mnohým z nás by to třeba nemuselo vadit :-) Přiznám se, že mne to zprvu vůbec nenapadlo. Jezdím v Octavii s bílým podsvícením :-(

Moje původní myšlenka byla návštěva blízkých vrakovišť a koupě BT jednotky s mic a kabeláží. Elektroniku celkem zvládám a s aktivací by mi pomohl kamarád, který má SW vybavení. Je fakt, že donedávna jsem míval a vrtal jsem se v autech s "koulema", ale snad se rychle přeškolím do nové role :-)

No nic, jdu tedy bojovat a laborovat. ;-)

 

Děkuji. Michal

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Když jsem předělával interiér v našem Toledu, měl jsem červeno zelený mišmaš :-). Moc mi to nevadilo a manželce také ne. Nakonec se mi to podařilo sjednotit. Kupoval jsem kvůli tomu rádio  s červeným podsvícením a zelené jsem prodal. Do dnes toho prodeje lituji. Byl to moc pěkný kousek. Jedno z posledních RNS 315 v plné konfiguraci a zabalený v origo krabici. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Tak jsem tu znova. Rozhoupal jsem se k nákupu dílů k tomu HF, ale zjišťuju, že je nikde nemají :-(  Prý takové díly nevedou... Jsem docela v šoku.

Nemáte někdo tip kde to sehnat na severozápadě nebo v okolí Prahy?

  • ŘJ ovládání mobilu
  • mikrofon
  • kabeláž nebo aspoň konektory s kusem kabelů(ŘJ, mic, rádio)

Díky moc. Michal

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Hola hola, Lewkins už taky volá... :-D

Dnes jsem právě rozchodil HF. Bylo to až nad očekávání lehké. ;-)

Na vrakáči jsem vykuchal z prvního Rapida s HF, na kterého jsem narazil, jednotku 7P6 035 730 K, mikrofon a konektory s kusy kabeláží. Celé to namontoval do našeho Rapida.

Říkám si, zkusím to spustit a hle, ono to funguje, aniž by to někdo aktivoval diagnostikou. Takže jsem ještě ušetřil jednoho lahváče za aktivaci. :-)

Suma sumárum mě to tedy stálo 2k za materiál.

Děkuji za rady a všem přeji jen to nej nej do nového roku. ;-)

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pri montáži HF sady nie je čo kódovať na Swingu, ani na Amundsene+, ani keď namontuješ namiesto Swinga, nič sa nekóduje, pokiaľ vieš kód rádia. Len poniektorí tu tvrdia nezmysly. Vložím rádio, vložím 4 miestny kód a hrám. Totižto celé kódovanie spočíva v tom, že auto si zapamätá 4-miestny kód ak odpojím baterku -  tzv. komfortné kódovanie. Všetky ostatné funkcie rádia, ktoré som si navolil- zvuk,eqvalizér, mapy, a pod. zostávajú v rádie zachované. To isté platí pre Columbus RNS 510, ak ho vložím do Rapida. Nie je kódovanie ako kódovanie :)

Editováno: , autor: touareg3
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Já jsem ale neměnil rádio ani jiné komponenty. Je tam původní Swing bez HF. Před montáží se ani nenabízela v MaxiDotu nabídka Bluetooth. Po zapojení se sama zobrazila.

Pouze jsem doplnil elektroniku s BT pro HF...má oficiální název "Řídicí jednotka ovládací elektroniky mobilního telefonu", která je umístěna pod sedadlem spolujezdce.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...