Přejít na obsah

Rozptyl světlometu předface - projektory


PKoubek

Doporučené příspěvky

Zdravím! O špatně svítících projektorech na Fabce před faceliftem, jsem toho tady načetl už hodně, protože jsem to sám nedávno řešil. Můj problém byl navíc ještě v tom, že jsem kupoval Fabku co byla cinkla trošku na předek a světla svítily tak špatně, že jsem se rozhodl jít do koupi nových orig. Hella ( clonka při potkávačkách navíc stínila komplet celé ohnisko, takže nebylo prakticky nic vidět.). Nakoupil jsem žárovky UNI-Tec (vyhrály test v Autobildu a na cenu 89,- svítí výborně) Stínitko mi teď prochází při potkávačkách už přesně ohniskem.
A teď jádro problému. Ty světla svítí neskutečně bodově s minimálním rozptylem do stran - na vozovku mi dopadají dva půlmetrové kužely a už při mírné zatáčce jedu prakticky do tmy. Za to ty kužely jsou viditelné téměř i za bíleho dne. Je nějak možné nastavit vzdálenost čočky od odrazové paraboly a docílit tak většího rozptylu světla? Nikde jsem na nic nepřišel, jen na jednom anglickém fóru nějaký typos psal jak tu vzdálenost čočky nastavil a jak teď vidí parádně, ale bohužel nenapsal návod. 
 

Díky!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...