Přejít na obsah

Plynulé rozjezdy a řazení


J4nko

Doporučené příspěvky

Mám F3 cca 2 měsíce, předtím jsem měla F1 1,4 MPi sedm let, pak F2 1,2 HTp devět let, a přijde mi že spojka u všech fábií je nastavena stejně vysoko. Přechod mezi F2 a F3 nebyl takřka žádný. Rozjezdy v pohodě, ale mám už něco najezděno, sedím za volantem každý den od roku 2006 a ŘP mám od 1992. Jen mě ze začátku zaskočilo, že si auto samo při rozjezdech přidá trochu plynu, na to nejsem zvyklá :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 8 měsíců později...

Ahojte, možno sa len trocha liznem tejto témy, ale ako je to u Vás so záberom spojky?

V ktorej polohe Vám zaberá spojka?

Ja mám svoju fabku III 1.2 81kw od 02.2016 a poslednú dobu mám pocit, ako keby mi začala spojka zaberať príliš vysoko, možno 5 cm od vrchu.

už začínam mať pocit, že mi pomaly nebude treba ani spojku stlačiť, aby som preradil :-D

 

Jazdím väčšinou mesto (85%) a môj štýl jazdy je ten, že takmer stále dobrzďujem/brzdím motorom a tam samozrejme podradzovanie (5 - 4 - 3 / N) - spojke dávam zabrať, to určite ale je možné, že sa po dvoch rokoch takejto jazdy takto spojka "spotrebuje"?

 

Moja manželka má ešte fabiu I, a tá už má cca 14 rokov za sebou a spojkový pedál zaberá krásne niekde pri spodku - viac k strednej polohe a spojka sa tam nemenila ak má pamäť neklame.

Editováno: , autor: doudo
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nevím sice jak je to přesně u Fabie, ale již dlouhou dobu se spojkový systém řeší tak, že sám si vymezuje nutnou vůli pro spolehlivé sepnutí spojky. To znamená, že pedál nemá žádnou pevnou horní polohu, ale s opotřebením spojky se horní poloha pedálu spojky mění (směrem k řidiči). Takže pokud spojku často "pálíte" tak se klidová poloha pedálu spojky zvýší oproti pedálu brzdy (ten má pevný doraz) vlivem většího opotřebení. Až jednoho krásného dne i tento pedál narazí na svůj horní limit a spojka vám začne prokluzovat (prostě je po ní).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

mam seat leon 2016 a mam tento isty problem .. pri rozbiehani si plyn samo prida a potom ubere .. auto mi niekedy skace ako by som nevedel soferovat .. neexistuje nejaka softwarova uprava ? premapovanie vykonu plynoveho pedalu .. neriesil to niekto ? je to dost otravne to rozbiehanie

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...

Ja to riesim tak ze normalne napriklad v kolone iba pustim pomalicky spojku a necham ho ist na jednotke ... dokonca aj do kopca ked sa rozbieham a nie som nejak nalozeny tak auto si krokom ide a neni pocut ziadne trhanie ani nic ... cize u mna to je celkom fajn a ked chcem pridat tak sa hram len so spojkov ... 
pokial idem v kolone krokom tak povolenim spojky sa auto trosku rozbehne a potom sa ustali na jednej rychlosti ... 
to iste funguje aj na 2 ke u mna ... 
az ked sa auto ustali na danej rychlosti a je to potrebne tak pridavam plyn ... 
81kw verzia ... 6st prevodovka

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...