Přejít na obsah

Zkraty v Rapid Spaceback 2014 (pojistka č.35)


TheJacob

Doporučené příspěvky

Svazek od světel žádný okolo nárazníku myslím nevede, vše jde vnitřkem. Ale napadlo mě, nemáš náhodou tažné zařízení?
Zkus ještě metodou vylučovací odpojit postupně každé zadní světlo a pak osvětlení SPZ a vždy dát pojistku a zapnout světla. Třeba přijdeš na to které světlo to dělá, protože nejsou na stejných svazcích. Pokud to ale bude dělat vždycky, bude to pak spíš něco ve svazcích vpředu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Aha aha, asi objev, dneska při jízdě do obchodu chtěla žena otevřít kvůli vyvětrání na chvilku pravé zadní okno(sedí tam kvůli dceři v sedačce), ale byla tam zepředu dětská pojistka(svítila oranžově). Po stisknutí té pojistky mnou zepředu jsem zaslechl lehké cvaknutí(nevím jak to popsat) a najednou nešlo otevřít ani jedno okno a následně jsem při parkování zjistil i nefunkční parkovací zadní senzory. Výsledek spálená pojistka č.9 (5A).
Po výměně pojistky opět okna fungují, i to pravé zadní, senzory taky OK. Dětská pojistka nyní nesvítí a znovu ji rozhodně nemačkám, prozatím.

Napadá někoho něco?

...tuším problém v těch zadních pravých dveří. Buď podsvit toho tlačítka na stažení okna zadních pravých dveří při mnou otočení spínače do polohy 1 nebo ten svazek kabele k dětské pojistce, který vede od řidiče do těch dveří...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To si děláš srandu, že je tam cvalký svazek :-D ! Tapec se někdy rozdělával nebo je to takhle od výroby? 

Já bych to opravil pomoci klasických faston konektorů a jejich překrytím smršťovací bužírkou. Konektory jdou v nouzi zmáčknout i kombinačkama.

Editováno: , autor: miklisek
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pro tuto chvíli jsem to jen zauzloval k sobě a olepil elekrickou páskou a šel zkusit spínač do polohy 1 a 2. Bingo světla zadní svítí i přístrojovka a podsvětlení svítí, původní problém je pryč. Po stisknutí dětské pojistky se ale zadní okno zezadu ovládat nedá, jde stáhnout/vytáhnout jen od řidiče. Říkám si, aha asi ten drátek je zauzlovaný nic moc.

Mám tady k tomu ale jiný problém, když jsem zkoušel to okno pravé zadní, tak jsem zkusil i levé zadní a vzadu také nejde ovládat a od řidiče se mi stáhlo/jde jen dolů a nejde nahoru. Po vytáhnutí klíčku ze zapalování a opětovném zasunutí reaguje na tlačítko od řidiče zadní okno jen snahou dolů(jako obvykle lupne v motorku, když už je dole nadoraz), a nahoru to nejede, ani nelupne.

Kontroloval jsem pojistky č. 51 a 52(ovládaní oken levé/pravé strany) a jsou ok.

Že by za to mohlo to moje provizorní zauzlování toho přetrhnutého drátku nebo může být příčinou těch několik zkratů, ke kterým došlo předešlé dny? 

Nemohl jsem na cesty večer kvůli zadním světlům, teď ale abych vozil pláštěnku kvůli tomu staženému okno vlevo vzadu :w00t1:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Edit: Dodělával jsem to včera o půlnoci, prvně co mě napadlo, že bude motorek v levých dveří nějak odpálen těmi zkraty, ale pod únavou(především psychika) jsem si neuvědomil, že vlastně dolů motorek fungoval a i teď na stažení reaguje(lupnutím). 

To narychlo řešení u pravých dveří (lze vytáhnout okno nahoru z pozice řidiče) může mít vliv na levé dveře (okno nelze vytáhnout)? Rozumím tomu dobře?

Editováno: , autor: A-Rod
doplnění
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zkoušel jsem to dát na čokoládu

45044478_2098176560238882_28343100617848

Ale nepomohlo to, stav je stejný, zezadu se nedá ovládat ani jedno zadní okno, od řidiče se dá ovládat(nahoru i dolů) jen pravé zadní s poškozeným kabelem.

Rozebral jsem i levé zadní dveře, tam žádný viditelný problém podobný tomu z pravých zadních dveří není.

Zkoušel jsem vytáhnout pojistku č.52(ovládání oken celé pravé strany), jestli to tomu nepomůže vyřadit celou tu pravou stranu z okruhu. Nepomohlo, stav zůstává, při stisku dolů lupe v levém zadním motorku, při stisku nahoru se nic neděje. Zajímavé je, že při vyřazení té celé pravé strany i přesto lupalo v motorku pravých předních dveří, okno správně nereagovalo, ale motorek lupal při stisku nahoru i dolů. Při hraní si s tím jsem zkusil vyřadit pojistku č.51( celá levá strana), jestli se tím vyřadí levá strana a bude taky lupat v předním okně - zajímavé zjištění - v levém předním při vyřazení poj. č.51 v motorku nelupalo.

No a dále k tomu jsem vyřadil tu pojistku č.35(podsvětlení interiéru, parkovací světla, osvětlení spz), kvůli tomu podsvitu tlačítka v pravých zadních dveří, také bez výsledku. Pak mě napadlo ještě odpojit pojistku č. 9(stahování oken, pomoc při parkování. klima, topení a ještě něco), ale záhy mi došlo že tím vyřadím všechna okna, takže tím si nepomůžu, když tím vyřadím všechna okna.

45030847_2098199953569876_25118303193346
 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mám osazený pojistky podle původního rozvržení. Odpojením baterky bych přišel o kód k Amundsenu, takže bych pak musel do autorizáku. U staršího typu auta bych se baterku odpojit nebál, ale nevím co to všechno může udělat u tohoto moderního auta. Co myslíš miklisku, riskuju kromě navigace ještě něco?
Zkoušel jsem okolo sebe ve vedlejších vesnicích servisy a zatím mě všichni po telefonu odmítli, že mají plno, že nestíhají. Je to děs kolik je aut...měl bych začít jezdit na kole, stejně mě řízení už nebaví a nedá se skoro nikde normálně zaparkovat...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Aha, díky za info o tom kódování té navigace. Takže si v budoucnu můžu vyměnit baterku sám :-) 
Takže to mám zkusit odpojit, může to něčemu pomoct? 

Taky se toho obávám, že ty zkraty s sebou něco vzaly.  Sic doufám že ten mikliskův tip na přechodový odpor a napravením toho káblíku to rozchodím jako tady tento uživatel viz odkaz: 
https://www.opel-astra-h.cz/forum/viewtopic.php?p=27335#p27335

kterému se to chovalo podobně: https://www.opel-astra-h.cz/forum/viewtopic.php?p=23227#p23227
a příčinou byl právě přetrhaný kabel.

Dneska má za mnou přijet kámoš s pájkou a chce to zkusit tímto způsobem spojit - rozmluvte mi to když tak, pokud je to špatný nápad. 

Editováno: , autor: A-Rod
nefunkční odkazy opraveny
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

...tomu dotyčnému nefungovaly zadní okna zezadu ovládat, 

od řidiče mu šlo jen pravé zadní ovládat, levé zadní mu nešlo ani stáhnout, což si vykládám tím že měl prostě přetrhaný kabel v husím krku. 

Mě to aspoň levé zadní sjelo, protože ten kabel mám na prd ale trochu spojený..tak si to nějak vykládám prozatím resp tomu chci věřit

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...