Přejít na obsah

Nouzový režim - závada start/stop


Doporučené příspěvky

zdravím, vůbec se nevím rady s tímto problémem: nepravidelně se mi rozblikává kontrolka žhavení a motor padá do nouzového režimu, na palubovce to píše ještě závada Start/Stop. Měl jsem to již ve 3 servisech, prosím o radu zda někdo neví co by to mohla dělat. Díky.  V poslední době čištený filtr pevných částic, brzdové čidlo, najet kolem 71500

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...
  • o 5 měsíců později...

Zdravím,

mě se stalo, že motor při normální jízdě přestal jet, šel nepravidelně, max 1 500 ot. Rozsvítila se kontrolka žhavení a porucha motoru. Původně jsem si myslel AGR ventil. Nechal asi hodinu schladnout, motor normálně naskočil, jel jsem s ním cca 95 kd/do Jičána/, druhý den jsem jel zpět omů - 175 km. Auto jelo absolutně normálně,

Po příjezdu jsem jel do autor. servisu a načetli mi, že se jedná o závadu  3. vstřiku. Možná cívka - mezizávitový zkrat. Vymontovali, polslai na expertízu, dali mi nový vsřik,auto OK.

Zaplatil jsem v servisu asi 10 800,- Auto jede normálně.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 roky později...
  • o 1 rok později...

Stejný problém. Blikalo žhavení, svítila porucha "auto stop" v zápětí se rozsvítilo "grilované kuře" (MIL) a auto spadlo do nouzaku. Už jsem volal servis, že je po autě a najednou jsem si všiml, že jsou rozkousane hadičky. Ty malé podtlakovky k turbu. Kuny je mají strašně rády. Stálo se mi to už 3x u třech aut. Kuna mi hodila do nouzaku Fiat Ducato i Chevrolet Cruze. Pokaždé rafla do malé podtlakové hadičky k turbu. U Superbu 3, 2016, 1.6tdi jsou umístěny asi 25cm od víčka oleje (na 13ti hodinách) a přichycený na plastové rouře co jde od vzduchového filtru do motoru. Jsou umístěny krásně nahoře, viditelné, ale člověk si toho nevšimne, že je maličko prokousla a hlavně by to ani nikoho nenapadlo, že taková malá sračka odstaví auto 😃. Oprava byla taková, že jsem rozkousane místa uřezal, a spojil co zbylo, jsou celkem dlouhé, tak nebylo třeba kupovat nové. Mám Superb 3. 2016. 1.6tdi. 88kw. Snažím se stříkat ty hadice tím sprejem proti kunám a už mi tam hodovat nechodí.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 6 měsíců později...

Dlužím mnohým přispěvatelům za cenné rady, tak snad pomohu svým příspěvkem někomu dalšímu... Mám Š-OCTAVIA III KOMBI 1,6TDI, 2018.
V motorovém prostoru jsem viděl před cca 3 týdny stopy. Malá kočka nebo kuna, řekl jsem si. Žádné poškození nebylo zběžným pohledem vidět. Před týdnem byla na krytu motoru trocha zrnek písku, zřejmě ze srsti nebo z tlapek chlupatého záškodníka. Hadičky, elektrické vedení na první pohled v pohodě. 
Před 4 dny se ráno rozsvítila kontrolka žhavení a hláška na displeji - závada systému start/stop. Otáčky max, 3000. Odpoledne bez bez problému. To se opakovalo až do čtvrtka. 
Dnes je pátek a pořádně jsem to za světla povytahoval a zkontroloval. Na 2 hadičkách ze spodní části dírky, asi jak ta potvora chlupatá ochutnávala. Provizorně zalepeno a chyba nevyskakuje, krátká jízda bez závady. Teď budu na netu hledat hadičky, protože bych to raději vyměnil za pár stovek, než kupovat originální díl (04L131051C) za cca 1000 Kč bez poštovného. Budu mít hadičku do zálohy.
Už mám v motoru v punčoše dva balíčky mužských krátkých vlasů od kadeřnice a postříkám to ještě sprejem na kuny. Koupený sprej je lepkavá hmota, která jim nemá chutnat, tak pozor ať si nezalepíte takovým sprejem motor. Sprej nemusí být nutně pachový odpuzovač. 
Vnější průměr hadičky je 8 mm a vnitřní 4 mm.

20230224_130132.jpg

20230224_131529.jpg

20230224_131608.jpg

Editováno: , autor: MiB_76
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...