Přejít na obsah

Zadní kotouče


vormen

Doporučené příspěvky

ahoj, chtěl bych se zeptat, jestli je normální, že zadní kotouče jsou takový matný a mají ne moc hluboký rýhy, ale přední jsou pěkně kovově lesklý. jezdím denně kromě víkendu, sám. dnes jsem zkoušel za jízdy ručku a nějak se to neobrousilo. někde jsem tady četl, že ty auta mají nějakou regulaci brzd a když není vzadu zatížený, tak zadní brzdy tolik nebrzdí. předchozí auta jsem měl s bubnama, tak netuším. jestli je to jen kosmetická vada, tak to neřeším, ale pokud by to vedlo ke snížení účinku, tak už mně to vadí . 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já měl na Astře G Caravan takové zařízení, které mechanicky regulovalo brzdnou sílu zadních kotoučových brzd dle zatížení. Bylo uprostřed mezi koly připevněné k podvozku a pružinka uchycená k torzní příčce.

 

Jestli je to i u Rapidu, to nevím...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

v pátek jsem zkusil brzdit ze 130 na 0, málem mi vypadly oči z hlavy, ale konečně se mi povedlo rozblikat blinkry. každopádně kotouče furt stejný, nepomůže ani ručka během jízdy. auto brzdí dobře, tak už to řešit, ikdyž to vypadá blbě.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No, možná ano, ale protože mám i YETIho, tak vím, že to začínalo stejně. Nejdříve matné kotouče a pak to začalo reznout. Postupně se objevily hluboké rýhy a kotouč celý zrezl. Uvidíte, jak to bude u Rapida pokračovat. Já jen chtěl říci, že problémy se zadními kotouči má i YETI. :kol-28:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ja uz na obdobnou vec vznasel dotaz na servis. Na jedne strane mi kotouc vynechava tenky prouzek uprostred kotouce. Byli mi preposlano emailem stanivisko ze skoleni vcetne fotek ze toto je normalni jev vlivem mnohem nizsi ucinnosti zadnich brzd oproti brzdam prednim. Ze zadni brzdi 20% oproti prednim 80% a tak staci ze se tam dostane necistota a hotovo. Vzadu pak neni dostatecny ucinek aby to zbrousil. Tedy neni duvodem k reklamaci a ucinek brzd se tim nesnizuje.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

To je problem s kotoucema... je nutne je proste brousit brzdenim, jinak koroduji a tim se opotrebovavji rychleji. Dokonce se obcas doporucuje sem tam radne probrzdit aby se ktouce zbavily rzi a necistot. V servisu mi rikali ze hodne lidi co malo pouzivaji brzdy aby setrili kotouce - tak jim nekdy paradoxne odejdou driv prave kvuli rzi... a v nasich klimatickych podminkach je to jeste podporeno solenim a sterkem v zime. A ulice a silnice se u nas obecne necisti nebo jen treba jednou za rok.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 roky později...

Zdar 

mohl by mě někdo zjistit jaké jsou zadní kotouče + desky na rapida MR2014 SB ?

 

Našel na obautodíly že rapid má zadní kotouče 232x9 což by mělo být číslo 1J0615601P tak jsem k tomu automaticky objednal i zadní desky které byly dva typy 

jedny pro kotouč  253*10 + 255*10   1K0698451J a druhý pro kotouč  232*9 + 239*9  1J0698451P 

 

Byl jsem samozřejmě v záložce rapid takže jsem si říkal že musím vzít pro kotouč 232*9 + 239*9 že rapid 253x10 zadní kotouč nemá

Dneska jsem se podíval na zadní kotouč a zda neuvidím označení brz.destiček a tam bylo 1K0 dál už jsem neviděl

 

A teď nevím co je špatně  :blink:

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Už jsem to vyřešil s prodejcem.

Liší se to jen pro jaký vůz je to určen.

 

No právě že málo ale za 4 měsíce to auto budu prodávat a ty orezlé zadní kotouče s rýhy moc lákat nebudou.

Auto jezdí denně ale nenajezdím tolik když máme doma dvě auta.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

jestli ti můžu poradit, tak drážky v kotoučích jsou zcela normální - dnešní brzdový destičky nejsou nic extra, může tam být něco zapečeného a pak ti to ryje drážku - já to měl na předním také.

Investice do zadních kotoučů není malá - spíš bych to risknul a když už by někdo pyskoval - což pochybuju - tak mu dej částečnou slevu...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...