Přejít na obsah

Ochrana laku - polep karosérie folií


Tomas427

Doporučené příspěvky

Máte někdo zkušenosti s polepem karosérie průhlednou ochranou folií. Mám najeto asi 20 000 km, rok parkování před panelákem a už teď mám odřený nárazník, od zaparkování u mě nějakého dementa (nevím jek se mu povedlo mi odřít celou levou půlku nárazníku), pár oděrek na boku od cizích dveří a na kapotě asi 10 míst s odraženým lakem. Jak bude auto vypadat za 5 let :angry:. Polep folií by měl tyto drobné nehody pobrat akorát cena folie na celé auto je asi 15 000.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jak ja to chapu, tazatel resi nikoliv napravu jiz napachanych škod, ale prevenci budoucích. 

 

No, osobni zkusenost nemam, ty si musis proste jen ujasnit, jestli ti to za tech 15tKč stoji, toť vše. Pokud ano, jdi do toho. Kdyz to udela profi firma a pouzije kvalitni material (např. 3M), neni se ceho bat. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To bych az tak nerekl. 

Za prve ta folie umi byt pri spravne zvolenem typu pekne houzevnata a zaroven (skoro) neviditelna - mam ji jako ochranu na nakladaci hrane zadniho narazniku a kdybych nevedel, ze tam je, nevsimnul bych si ji. 

A za druhe, kdyby precejen doslo k viditelnemu poskozeni, neni problem ji vymenit.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 10 měsíců později...

My berem auta na operáky. Když se to vrací tak vás slíknou z kůže na každý prd. Takže haupny a nárazníky oblepujem tímto: https://tatechnix.cz/26789-transparentni-leskla V servisu jeden zákazník měl požadavek na zrušení škrábance bez lakování. Na jeho návrh jsem zkusili tužku + přetažení touhle fólií. Nepoznáš to.

 

Auta vracíme za 3-4 roky dle modelu. Folie otrháme nebo necháme - dle dohody. Kolegyně mistryně v couvavém parkování jednu folii parádně otrhala. Na laku nic.

Editováno: , autor: Martinro
oprava
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Už na čtvrtém autě po sobě co mám, vždy lepim ochranou fólii 240mikronu na přední nárazník, kapotu a přední blatniky, pak spodní část zadního nárazníku, kde jde bordel od zadnich kol a zatím mám s tím tu nejlepší zkušenost a když se to udělá dobre tak ta folie není ani na autě vidět. Od ženy Fabii 3 jsem taky polepil.  Od kamínků to lak ochrání dobre, ale opravdu velké kameny bohužel i fólii prorazi, což mi za celou dobu udělalo jen jednou, musela to být frakce 16-32. Na Yeti FL jsem kvůli příliš vycnivajicim kolum lepil i prahy a spodní část dveří po oterove listy, kdy šel marast a hlavně kamínky prave od předních kol na prahy a dveře. Vždy je však dobre lepit fólii na nové auto, protože stačí jak už to je cca půl roku jete, tak ve sparach třeba mezi naraznikem a blatnikem je usazena špína, která jde špatně vymyt a při lepení se pak někdy nachyta na fólii.

Kdyby ta folie nebyla tak dráha a s lepenim te folie nebyla taková práce tak bych si polepil cele auto. 

Zaroven jsem ale viděl na VW Caddy nalepenou nějakou činu a po 6 letech jak to dávali dolu tak částečně i s lakem, něco takového jsem ještě neviděl, takže to byl třeba případ, který se zcela minul účinkem. 

Pak co se mě osobně zda být ideálním řešením je polep celého auta barevnou fólii v barvě auta tím myslím bílé třeba bílou perleti a pod. Ovšem ta cena za polep je na zvážení. 

Editováno: , autor: Cidling
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Souhlasim s Maverickem, taky bych se folie vubec nebal. Ale co jsem zjistoval informace, aby to pekne vypadalo, je potreba mit zcela novy (neponiceny) lak. Protoze nad jakoukoliv dirkou od kaminku, ktera v kapote je, se pod folii udela bublina at chces nebo ne. A to pak vypada hrozne! Podobne jako na displeji telefonu kdyz lepis sklo proti poskrabani.

Na novy auto do rodiny bych celo-polep za 20 nedaval. Pouze na exponovana mista.  Ty folie se ale tezko shani proto diky Martinro za poslany odkaz.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 měsíce později...
  • o 5 měsíců později...
  • o 2 měsíce později...
  • o 1 rok později...

Máte prosím někdo zkušenost s polepem střechy (černá lesklá na bílou candy)? Byl jsem dnes objednaný a když jsem auto dovezl, pán mi až na místě sdělil, že s hagusy to nelze. U FII sundat šly, tady u FIII už ne. Případně kdyby měl někdo přímo odkaz na nějakou dílnu Praha / Olomouc a okolí, tak bych byl vděčný :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 roky později...

 

Je pravda, že je potřeba si vybrat někoho kdo používá kvalitní fólie a hlavně to umí udělat. Pokud se jedná třeba i už o starší lak auta, tak je potřeba si s tím trochu víc pohrát a lak třeba i před nanesením fólie dát trochu dohromady. Když se to totiž podcení, tak ono to potom časem vyleze a není to pak úplně ok. Trochu už o tom něco vím, protože dávám auta z firmy na polepení a ušla se docela dlouho cesta, než se došlo na firmu polepim, která nám vždy vše udělala dokonale a neměla problém ani s opravou, když kolegyně dva dny po polepu auto opřela o stěnu garáže u nás dole na firmě. I takové věci se stávají a je potřeba s tím tak nějak počítat. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...