Přejít na obsah

DCC- Adaptivní podvozek


Habi001

Doporučené příspěvky

  • o 5 měsíců později...

Zdravím,

dle mého subjektivního pocitu bych urcite do DCC podvozku sel, svezl jsem se 1.4 bez DCC a byla takova "uskakana". A to byla na 17" kolech. Vlastním 19" kola s DCC a jizda je podstatne komfortnejsi. Jinak Superb dle mého ma nastavitelnej podvozek hur naladenej, zda se mi, ze se vic houpe. Ale jak s Kodiaqem bez DCC, tak se Superbem s DCC jsem najel radove jen desitky km.
J.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 roky později...

Ahoj

Mám prosbu ,chci koupit kodiaq a nevím jak poznat že má dcc podvozek nebo jen přepínač jízdních režimů?

Samozřejmě že vím když se podívám na tlumiče,ale to z inzerce jaksi nejde 😕

A druhá část otazky jestli mě popisete k čemu je dobrý režim off road - jestli je to využitelné. Nebo jestli se dá dodělat?

Předem díky

Editováno: , autor: Pitrs 79
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nenapadá mě, k čemu by byl přepínač jízdních režimů bez adaptivních tlumičů. :) Ta změna je nejvíc patrná právě změnou charakteristiky tlumičů a jejich tlumení nerovností.

Co se týká režimu off road, pomáhá při rozjezdech v náročných podmínkách či při sjíždění prudkých kopců na sněhu či blátíčku. Funguje do rychlosti 30km/h. Najezdím toho celoročně po horách dost (mám i povolení vjezdu do zakázané zóny) a ještě jsem ho nepotřeboval.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 31 minutami, cosby napsal:

Mám dva Kodiaky,oba mají tlačítko volby jízdních režimů,jen ten bez DCC prostě nereguluje podvozek a v položce Individual si nenastavíš podvozek

Tak to teda čumím. i v manuálu je totoVolbou jízdního režimu můžete přizpůsobit jízdní vlastnosti vozidla požadovanému stylu jízdy. K dispozici jsou jízdní režimy Eco, Comfort, Normal, Sport, Individual a Snow. Režim Comfort je dostupný pouze u vozidel vybavených adaptivním podvozkem (DCC) a režim Snow pouze u vozidel s pohonem 4x4 

Edit: Tzn., že Kodiaq 4x4 bez adaptivních tlumičů má všechny režimy mimo Comfort?

Editováno: , autor: Karel Bůna
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ano a ještě režim klimatizace.S DCC přibude kolonka podvozek.Taky jsem na zprvu koukal.A mají to hodně i Karoqy,i Superby.

Každopádně Kodiaq s a bez DCC je docela rozdíl,máš li rád pohodovou jízdu.Režim komfort je jako americké Cadilacky z roku 70 :-) :-) .

Jinak reřim OffRoad mám v obou a použil jsem jen jednou,když jsem sjížděl opravdu pořádně zasněženou cestu,jinak vůbec-bez toho by se dalo docela klidně obějít,dalo by se to v klidu i bez toho.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 měsíce později...
  • o 4 měsíce později...

Zdravím všechny,

chtěl bych se zeptat, jestli kodiaq s dcc má sníženou světlou výšku v porovnání s kodiaqem bez dcc. V konfigurátoru o tom nic nepíšou. Ale u jiných modelů (octavia,superb) u dcc píšou,že dochází k snížení světlé výšky o 10mm. Chtěl bych kodiaqa s dcc,ale snížení světlé výšky bych nechtěl (nějak mi to k suv nesedí). Díky za odpovědi....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...