Přejít na obsah

Hučení ventilátoru topení


iceman

Doporučené příspěvky

no taky se pridam...na prvni rychlost vetracku to divne huci, prijde mi to jako takovej tupej kovovej zvuk, mam pocit, ze je vyclochtanej vetrak...na dalsi rychlosti uz to nedela.

Je to slyset, pokud nekde stojis, pri jizde to dela asi taky, ale pres motor to neni slyset. A vsimnul jsem si toho az ted v lete, ze zacatku to asi nedelalo, ale nevim. Auto rok a pul stary.

Ja jsem to ted na prohlidce uvadel jako reklamaci, ale samozrejme nic neslyseli, ze to je stejne jako u ostanich modelu...:(

No samozrejme tam s tim jeste zajdu, mozna to bude casem cim dal horsi a slysitelnejsi a tim padem evidentnejsi...

Editováno: , autor: martyx
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nuž to je riziko, je pravdepodobné, že pri oprave pobabrú niečo iné :unsure:

Ja som výmenu ventilátora absolvoval minulý týždeň, a musím povedať, že nový ventilátor je neskutočne tichý! Na 1. stupni ho počuť podstatne menej, než ten predošlý a navyše na nerovnostiach neduní celá prístrojovka... No tiež som musel trocha "dolaďovať" po mechanikoch - nejakým zázrakom sa im podarilo ulomiť ten plastový držiak parkovacích lístkov. Nedoliehal celkom na sklo, a pri určitých rýchlostiach klepal a sklo :ph34r:

Editováno: , autor: Igor
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

iceman: No to neviem, ja som nereklamoval ten zvuk na stupni 1, ale ventilátor ako celok. Výmenu uznali, aj keď mám auto vyrobené až koncom roka 2007. U áut vyrobených do októbra 2007 (vrátane) je problém s ventilátorom notoricky známy, a menia sa ako na bežiacom páse.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mam auto vyrobene 2/08 a problem s ventilatorem mam taky (pokud myslis to huceni na 1. stupen). Nevim, jestli tu reklamaci uznaji, ze to je znama vada a kdyz mam to auto vyrobene na zacatku 2008.

Ale evidentne je s nim problem, dnes jsem to testoval. Rano to nedela, ale odpoledne to zacne hucet (prijde mi to jako vymlety loziska ve ventilatoru, takove kovove treni doprovazeny hucenim). Tohle presne dela v pocitaci vetracek na procesoru, kdyz uz ma neco najeto a je opotrebovanej...

Otazka je jestli podstoupit tu reklamaci a hlavne jestli mi ji vubec vezmou. Ohanet se tim, ze skodovka o problemech s vetracky vi, mi v tomhle pripade asi nepomuze, protoze to auto mam vyrobene uz po terminu jak uvadis.

A nevim jestli technik uslysi (resp. bude chtit slyset) to huceni, zname to, jak to v servise chodi... :aggressive: ...asi by to muselo bejt slysitelnejsi, pravda je, ze clovek, ktery v tom aute sedi kazdy den, to slysi jinak nez ten servisak, kterej si tam na chvili sedne...

P.S. Jeste jsem procetl jiny temata, tady psal Igor 11.11.2008:

"V servise robia jedine to, že ak bolo auto vyrobené pred novembrom 2007, vymenia ventilátor - keďže to ale robí aj na autách MR2009, myslím, že je to zbytočné. Resp inak by som to napísal, pred 2007/11 sa montovali ventilátory, ktoré mali len 1 tlmiacu podložku a ventilátory mali veľkú axiálnu vôľu. Teraz majú už tlmiace podložky 2, a robí to stále, takže chyba bude niekde inde, osobne to tipujem na teleso, v ktorom je ventilátor osadený."

Editováno: , autor: martyx
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

martyx: Divné je to, že ráno ti to nerobí. To hučanie na 1. stupni sa totiž zvyklo prejavovať vždy. S tou výmenou u áut vyrobených pred novembrom 2007 to je tak, že o tom probléme vedia a ventilátory menia bez toho, že by niečo museli konzultovať s výrobcom, keďže výrobca uznal závadu (spomínaná chýbajúca podložka). Na autách vyrobených neskôr ale pokiaľ dobre viem, majú príkaz najprv kontaktovať výrobcu a následne ten má odsúhlasiť výmenu...

Určite by som to ale na tvojom mieste skúsil vyreklamovať, sú povinný reklamáciu riešiť, kým je auto v záruke. Ak nepochodíš v jednom servise, skús iný...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Rano to opravdu nedela, jedine, ze by to souviselo s klimatizaci...rano klimatizaci nezapinam, odpoledne v tech vedrech ji pustim a pak to zacne hucet. A i kdyz tu klimatizaci vypnu, stale to huci na ten prvni stupen. Rano jedu tak cvrthodiny a je to OK. Ale odpoledne, kdyz sednu do auta, nastartuju a pustim klimu, tak to pochvili zacne. Mam pocit, ze to je az kdyz se rozjedu. Tohle jeste musim otestovat.

Ono totiz je to huceni slyset, kdyz nekde stojis s nastartovanym motorem. Ze by to treba souviselo s nejakym chlazenim (vetrakem) motoru?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

mam sice Roomster, ale mozem potvrdit rovnaky problem, mne sa to javi ako rezonancia (niecoho na ventilatore) pri urcitych otackach, lebo tiez to zacne az po nejakom case ked auto dlhsie stoji (inac je to hned) a ked vypnem motor a dam kluci do prvej polohy vetrak ide ticho, moje vysvetlenie je ze po nastartovani motora a dobiti akumulatora sa o nieco zdvihnu otacky ventilatora a zacne to rezonovat, na 2 polohe je to tiche vzdy

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak po testech a ruznych pokusech mam snad jasny vysledek: u me huceni souvisi vzdy se zapnutou klimatizaci. Asi to souvisi s nejakym vetrakem u klimatizace, protoze to zacne hucet (slysitelne rezonovat) pokud spustim klimatizaci (zrejme se zacne tocit nejaky dalsi vetrak, ktery zacne takhle hucet). Pri vypnute klimatizaci je vetrak na 1. stupen v poradku. Protoze se v autech nehrabu (jen v pocitacich), tak nevim jak je to tam delane...je tam nejaky dalsi vetrak pro klimosku, ktery se roztoci po zapnuti tlacitka AC ??

Mam Climatic a pri jeho vypnuti to nedela, takze to asi bude trosku jinej problem, jak jsem cetl, vam to dela i pri vypnutem AC?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 týdny později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...