Přejít na obsah

Jaký motor do Kodiaqa


poolcze

Doporučené příspěvky

Doporučuju benzin a především si auto vyzkoušet. Tady se promítají různorodé názory a potřeby. Ty má ale každý jiné. Nabídka motorizací je žalostná, buď člověku nutí automat, nebo 4x4 a nebo oboje. Doby, kdy Škoda uměla nabídnout do různých výbav různé motorizace bohužel začíná být historií. U některých modelů motorizace pro jednotlivé verze teprve ruší, u Kokodáka je (doufejme zatím) ještě nezavedli.

 

Souhlasím s myšlenkou jednoho auta. V poslední době jsme byli v podobné situaci, kdy Roomster prakticky jen stál a za loňský rok najezdil pár kilometrů. Elektrické sedadlo mně přišlo vždycky jako nesmysl. Pokud by nebylo v základu, trochu by mě platit 18 tis. štvalo. Každopádně při střídání řidičů a možnosti "personalizace", kdy se nastaví podle řidiče (jeho klíče) bych to bral.

Editováno: , autor: bojler
  • Pozitivní 1
  • Negativní 1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 5 měsíců později...
  • o 2 měsíce později...

Ahoj, stále mám dilema co mám vzít, mám objednanou  1,4 tsi  4x4 v manuálu. a Stále přemýšlím jestli to není málo na tak velké auto. Osobně jsem s nim najezdil cca 200 km sám a přijde mi v pohodě ,ale mám strach abych nebyl potom při plném zatížení na dálnici nějak zklamaný.A tak stále mi ještě vrtá hlavou jestli to nepřeobjednat na 2.0 tsi . ( kvota bude zařazená až cca za 14dní, takže změnit to ještě jde)

Jaký máte názor? Budu jezdit denně 12 km do práce a zpět, sem tam nějaký výlet s dětmi , jedenkrát za měsíc dálnice cca 150km a jednou  max dvakrát za rok  dovolená . Mám sup II 125kw 4x4 a můj nájezd za poslední 2 roky je průměr 13tis km.Objednáno mám style s dcc a 7 míst.(sem tam se to hodí, děti do školy atd.)

Naftu už nechci protože se mi nevyplatí a zbytečně bych ji krátkými jízdami ničil.

Kdo ho máte poraďte.

Děkuji moc za jakýkoliv názor.

Editováno: , autor: octabin
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nebal bych se toho. Tim plnym zatizenim na dalnici predpokladam myslis rodinu. A to myslim nebudes mit potrebu jet kopec nekopec 200km/h a nahanet kazdou minutu. 

Takze na bezne jezdeni 150 koni v 1.4tsi urcite staci. A aby ti to moc na te dalnici nezralo, tak stejne pojedes spis v klidu.

Muj nazor :)

Jinak neznam tvoje potreby nakolik opravdu vyuzijes 4x4. Jestli jen parkrat do roka, tak po zbytek roku budes zbytecne vozit bezmala 100kg zeleza navic.

Editováno: , autor: Martin Bednář
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Asi tak. Je potřeba si uvědomit, že to pořád má 110kw, což fakt není špatný a na běžný ježdění to stačit bude v pohodě. Jen je potřeba počítat s tím, že to zkrátka není TDI a bude to brát o něco víc, tam člověk fyziku neokecá. Ale při tvém nájezdu ti může být celkem fuk, jestli to pojede za 7 nebo 8 litrů...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj
ja ti viem povedat nazor z pohladu 1,4 tsi 92kW

Najazdim okolo 15000 rocne, denne 12km do prace tam aj spat spolu, cez vikend nepravidelne 300 km tam a spat prevazne dialnica.

Zatial mam najazdene 2400 km a nezda sa mi to nijak slabe, zvlast nie pre tak maly najazd, aky uvadzas. Priemerna spotreba podla palubneho PC zatial 6,8 litra (pri prvom dotankovani zistena odchylka 0,5 litra, odvtedy som nemal cas prepocitavat).

Na dialnici podla mna nemozes mat problem. Skusenost z trasy Praha - Brno 4 dospeli. Jedine, kde musis rozmyslat, tak je obiehanie na okreskach hlavne v kopcovitom terene, ale kvoli tomu sa mi nezda adekvatny priplatok za 2 liter. Aj 1,4ka je skratka prijemna na normalnu jazdu. To auto zas tak tazke nie je.

Samozrejme zalezi od tvojich osobnych prefrencii. Ak patris k tym, ktori notoricky predbiehaju suvislu kolonu aut, tak ti v tomto aute bude malo aj 2,0tsi s ponukanym vykonom.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

reagoval som vo vlakne o 2,0tsi
nepredpokladal som, ze si vytvoril dva totozne prispevky. Takze moje skusenosti tam.

To co je tu uvedene, len suhlasim. Aj vyssie uvedena spotreba sedi. Jedna sa vsak o momentalne spotreby, ked sa pozries na spotrebu pri danej rychlosti na dialnici. Vo vysledku samozrejme musis ratat s priemerom. Ani po dialnici nemozes ist stale 130-140 (zvlast nie na tej vasej). Takze u mna je priemer celkovy podla PC 6,8 (real bude o nieco vyssi). Pri 4x4 rataj este s o nieco vyssou spotrebou, ale do 8 real by si sa mohol zmestit.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 9 hodinami, octabin napsal:

Ahoj, stále mám dilema co mám vzít, mám objednanou .....

Respektuj a dodržuj pravidla fora! Není dovoleno se ptát na stejnou věc ve vícero tématech současně a už vůbec ne v těch, kam dotaz nepatří. K čemu tady slouží téma o výběru motoru??? Příspěvky přesunuty.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Díky moc za info, 

to plně naložené mám namysli opravdu rodinu se dvěma dětmi. Sem tam vyvezeme staříky.(2x do roka stačí)  4x4 zas úplně nepotřebuji, přežil bych to ,ale mám ho v yetim  a byl i superbu 2,0tdi 125kw, jsem na to zvyklý, bydlíme v okolí Beskyd a docela to sem tam užiji. Takže se 4x4.

U toho 2,0tsi mě štve ten rozdíl ceny ,jinak bych asi ani neváhal.A DSG, ještě jsem mu nepřišel uplně na chuť.

Se spotřebou počítám s mojí nohou že se do 8l  vlezu. (s 1,4) , a co 2.0 tsi na popojíždění kolem komína? Fakt se vlezu svižně a strckama do 8,5l?

 

A nejvíc mě štve že sedám ze SUP II 125kw a nejsem si fakt jistý jestli to dám . Přitom jsem s 1,4 najezdil cca 200km .ale sám, a v poho, Kodiaq už není o rychlém ježdění,ale spíše opravdu rodinném klidném autě.

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

octabin, zkus se ještě projet se zamýšlenou motorizací u některého prodejce. Bez toho jsou Ti rady odsud málo platné. Měl jsem možnost se povozit s 2,0 TSI DSG 4x4 a třeba při porovnání s mou OII 1,8 TSI je ten dvolitr subjektivně slabší.

Nicméně ta spotřeba u 2,0 TSI okolo 8,5 je reálná.

S 1,4 jsem ještě neměl tu možnost se projet - takže k ní nemůžu říct ani slovo.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 5 měsíců později...

ahoj nevím kde toto téma přesně umsítit, ale tady mi to přišlo jako nejvhodnější... chtěl jsme se zeptat na Vaše zkušenosti s benzínovými motory od Škody nejen u Kodiaqa ale u jakéhokéiv modelu Škody/VW. Kamardá mne odrazuje od nákupu benzínového motoru práívě z těchto důvodů: http://www.auto.cz/motory-1-8-tsi-a-2-0-tsi-je-uz-obrovsky-motorovy-prusvih-vyleceny-103972

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...

Ahojte,

prepacte, ak je to off-topic ale pride mi, ze som v spravnom vlakne.. V priebehu 2-3 mesiacov planujem objednat Kodiaq Scouta takmer vo fullke a ako vacsina ludi mam dilemu.. V sucasnosti sme traja a mame O2 FL Scouta, 2.0TDI PD 103kW a O3 Scout, 2.0TDI 110kW@140kW, nabeh mame cca 20k + 30k rocne z toho cca pol/pol mesto/dialnica beznym rodinnym sposobom.. Stary Scout pojde prec a hladam nahradu..

 

Vzhladom na trasy, najazd a zvyk chcem ist pochopitelne do nafty ale stale neviem ci 110kW alebo 140kW na tu 110 pocuvam chvalu a na 140 hanu.. Zial v oboch som sa presiel len velmi kratko na rozumne zhodnotenie pripadne porovnanie s tym co mam doma..

 

Urcite planujem obe moznosti po kratkom case upravit takze z tej 110 by bola 140 a ta 140 by bola upravena na cca 165 alebo kolko..

 

Viete sa mi prosim vyjadrit niekto kto to ma lepsie odjazdene a pripadne mal predtym Octaviu alebo ma teraz chipnuteho Kodiaqa aky ma z toho pocit?

Budem vdacny za akekolvek vstupy..

Editováno: , autor: martink0
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Měl jsem taky O2 FL Scouta PD 103kw (ještě slouží v rodině) teď mám 4 měsíce Kodiaqa Style 140kw s něčím navíc. Zatím jsem s ním spokojený. Nečekal jsem od něj bůhví jaké sportovní ambice, to i ten Scout nesplňoval, takže pro mě spokojenost. 140 kw jsem volil z toho důvodu, že občas se větší výkon prostě hodí a z důvodu lepších komponentů - turbo chlazené vodou a bytelnější převodovka (v olejové lázni). Spotřeba je vyšší tak o 1 - 1,5l v porovnání s O2 Scout. Kodiaqa Scout bych si asi nevybral i když exteriér je hezčí než obyč Kodiaq. Ale třeba to dřevěnné obložení se mi vůbec nelíbí a sedačky s alcantarou mám taky. Je to o prioritách každého člověka.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...