Přejít na obsah

snimac teploty interieru


Ghost1993

Doporučené příspěvky

Nevim, jestli je to zavada nebo vlastnost. Nikdy jsem si skutecnou teplotu v aute nemeril. Climatronic toho vyhodnocuje vice a podle toho urcuje telotu. Nastavena teplota je v podstate "pocitova" teplota. Realna teplota muze byt jina. Pokud napr. sviti slunce, bude udrzovat nizsi nez nastavenou teplotu... Jinak snimac teploty interieru je pokud vim jen jeden a je uprostred ovladace otacek vetraku primo na Climatronicu... Zacal bych tim, ze bych zkontroloval snimac slunecniho svitu uprostred pod celnim sklem. Pokud by byl hodne spinavy, mohlo by to Climatronic podstatne ovlivnovat...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...

Ahoj,

 

mám OII FL r.v. 2010 a nepřesné hodnoty čidla vnitřní teploty řeším také :-( V zimě, když topím jsem to nezkoumal, ale v létě mi přišlo, že pokud nastavím na klimatizaci např. 20 °C tak je tam tepleji...(výkonem klimy to určitě neni, protože byla čerstvě naplněná a zároveň pokud jsem nastavil chlazení na max. tak to auto bez problémů vychladí). Po připojení na diagnostiku se mi to potvrdilo - zapnul jsem klimu na maximum s tím, že byly otevřeny všechny dveře a okna a venku bylo 29 °C a čidlo vnitřní teploty hlásilo 25 °C během pár sekund. Reálně teplota kvůli otevřeným dveřím klesnout moc nemohla. Napadlo mě, jestli čídlo není nevhodně umístěno a nefouká na něj chladný vzduch.

 

V rodině máme ještě jedno stejné auto, kterém jsem diagnostikou nezkoumal, ale vzal si do auta teploměr a nastavené teploty jsem pomocí automatické klimatizace také nedocílil, takže bych to tipoval na obecnou vlastnost. A moje otázka tedy je - Neví někdo, jestli lze udělat nějakou korekci snímače vnitřní teploty? Něco jako lze upravit hodnoty spotřeby, tak něco takového. Díky :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...