Přejít na obsah

Elektrické vyhrievanie predného okna


motosman

Doporučené příspěvky

těsně před objednání jsem jel jako spoluzdec v VW Passat Alltrack v Anglii. Přes den ok, večer mi ale ty pozlátka a odlesky jak z DJ 80´ vadily, tak jsem od objednání ustoupil, ač mě to mrzelo, ale jak tady čtu, tak to byl dobrý nápad.

OT - proč okta nemá vyhřívaný volant?

Editováno: , autor: caditko
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud clovek nema v aute nezavisle topeni, tak za mne je tohle nutnost. Nekomu vadi ze vidi ty "dratky" ve skle, ja si na to nejak zvykl a uz je nevnimam -> nevidim. Takze za mne urcite ANO.

Pokud ale nekdo vaha zda vyhrev skla, nebo nezavisle topeni, tak urcite jit do nezavisleho topeni. To sam lituju ze jsem do konfigurace auta nedal.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

pán Vodič Bude hodně záležet, kde jezdíš, kde parkuješ... Já to v O3 mám. Osobní zkušenosti:

  1. - parkuji po garážích, takže to moc nevyužívám - až na výjimky
  2. - vadí mi ty drátky, ze začátku hodně, teď už jsem si trochu zvykl, ale stejně je to vidět, hlavně proti slunci
  3. + když se přední sklo mlží, používám raději výhřev, funguje dobře a rychle
  4. + když v zimě na dálnici lítají s.ačky a zamrzá to na skle, je dobré mít výhřev a nemuset neustále ostřikovat (myšleno v menším množství)
  5. + pokud už někdy stojím venku a sklo zamrzne, napadne sníh, celkem rychle a pohodlně (bez fyzického zásahu řidiče) je problém díky vyhřívání vyřešen

 

No, plusů je nakonec víc :-), příplatek není až tak vysoký, nechť si každý promyslí, co je pro něj důležité. Osobně bych to znovu nechtěl a raději to vyměnil třeba za automatické přepínání dálkových světel, které je vlastně i levnější...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 měsíce později...
  • o 7 měsíců později...
V 29. 12. 2017 na 22:06, JardicCZ napsal:

Kolik by stálo dodělání vyhřívaného skla, pokud bych měnil prasklé? Rozdíl v ceně skla, čudlík na palubce, dodělání do infotainmentu, asi rozebrání palubovky a dopojení případně nějaká nová jednotka?

 

Neřešil někdo?

 

Ten čudlík na palubce obnáší nový Climatronic...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Moje vnímání drátků ve skle je umocněné krátkozrakostí (cca 1 dioptrie), kdy při jízdě začínám vidět rozmazaně  ačkoliv na dálku vidím velmi dobře. V současné době řeším tedy problém, jak se skla zbavit. Podle několika informací to nebude asi jednoduché. Řešil jste to někdo ?

Prý by se musela přeprogramovat řídící jednotka ( v servisu cca 1500,-) , což se mi moc nechce.

Uvítám jakoukoliv radu. Samozřejmě, že mě napadlo dát na vodiče odpor odpovídající odporu vyhřívání, ale je problém co se stane, když si klima sama pustí vyhřívání.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  Pokud je výměna na záruku tak ti dají jen to co vyjelo z fabriky. A drátky jsou vidět jen někdy. V podstatě jen při přeostření oka. Nutno se koukat hodně dopředu. Jezdil jsem s Fordem Tureo a někdy jsem to viděl někdy ne, mám brýle na dálku 2 dioptrie. Pak ještě mají problém mobilní navigace nebo mobil umístěné vpředu. Nevidí satelity. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mám taky na O3 výhřev čelního skla a drátky mi neustále lezli do očí první 3-4 jízdy po 50 km a pak už si toho člověk ani nevšimne a je to velmi užitečné (hlavně teď). A když se člověk kouká před sebe na silnici tak si toho ani nevšimne. Každopádně jsem rád že to tam mám.

 

Ale nějakým způsobem se mi na okně objevil vryp (cca 5mm) asi nějaký kamínek někde na dalnici ale není to prasklé ale kdybych to chtěl měnit nemáte někdo zkušenosti a cenovým rozpětím výměny ?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj, nevím jestli jsem se dobře popsal svou oční vadu, ale potřebuju spíš řešit to sklo.:huh: Jinak na dálku vidím jako rys, ale přes to sklo je to takový lehce rozmázlý, ale bočním okýnkem je to v pohodě.B)

Tudíž jak se co nejelegantněji zbavit skla, aby to řídící jednotka nepoznala a nemusel jsem v servisu řešit přeprogramování.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...