Přejít na obsah

Vrzganie prednej napravy - vymena stabilizatora


Mikino69

Doporučené příspěvky

Caute. Mam combi fabiu. M.R. 2015. 30 tis. Km. 81 KW. Od cca 27 tis. Mi zacala vrzgat predna naprava pri prejazde cez retarder, neskor uz aj nerovnost na vozovke. V Servise IMPA mi v Bratislave povedali ze je to ulozenie stabilizatora ( gumene domceky ) a je na to TPI od skodovky. Kedze auto jazdi aj do Myjavi, tak dnes ho menili v servise CORA.

Pisem pre pripad, ze ak sa vam nieco podobne vyskytlo, tak vedia o tom.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Potvrzuji, stejný problém (45 tisíc km) - všiml jsem si toho náhodou a jen tak mimochodem zmínil při jiné reklamaci (pískající trubka + vrzající plyn). Bez řečí opravili. Bylo to uložení stabilizátoru, prý jenom namazali a vyčistili. Problém odstraněn.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

bol som tam v stredu že on potrebuje dôkaz tak sme sa pol hodinu vozili samozrejme jak naschval nespravilo ani ň. Tak som sa vozil cez vikend so zapatou kamerou aby som to natočil podarilo sa tak dnes idem tam a uvidím. Ale žeby to chceli nejako vymienať sa neda povedať. Bayern Centrum HC <_<

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...

Naše Fabia vrzala už okolo 20tis .Zmínil jsem to při garančce a bez řečí vyměněn stabilizátor na záruku.

Vrzala mi i Octavia III a když jsem to byl reklamovat,tak mi bylo řečeno,že potřebují důkaz a že to mám zkusit nahrát,zkoušel jsem vypozorovat za jakých okolností se to děje,ale od té doby co jsem odjel ze servisu nevrzla (asi se bojí,že jí nechám rozebrat :D ).

Editováno: , autor: Lasse
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...

Jo, tohle jsem mel v zime po nejakych 80tis nebo kolik. Menily se silentbloky stabilizatoru. Od te doby klid...

Normalne jsem se jel projet s technikem a vzali jsme to schvalne pres par der a retarder. Slyseli jsme to oba pokazde, kdyz to slo skoro na doraz.

Meli to pak zvednute a primo zjistovali, jak jsou na tom silentbloky. Zaver byl vymena...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 8 měsíců později...

#Epo  ma trochu potesil kedze mu to vymenili po 80t km ... 

Neviem ako to bude u mna lebo na garancke si technik vsimol ze mam krivy jeden disk. Cca pred dvoma rokmi sa mi podarilo zobrat jednu jamu na dialnici a teraz som bol na garancnej cez zimu cize som mal plechace a vsimol si. 

No a pravdaze teraz az po cca 60 tisicoch mi zacal vrzgat predok jak stary kociar z nicoho nic. Tak parada som zvedavy aky bude vysledok. Podla mojho nazoru jedna jama dany problem sposobit nemoze ale uvidim aky bude mat nazor servis. A myslim ze by sa to prejavilo skor. Tak ci tak tlmice nebuchaju v ani nic nehrkoce ani ziadne lozisko nehuci. Take veci by som dal hned opravit aj keby to platim z vlastnych.

Zaujma ma vsak ta naprava co na to povedia ... cize po 60 tisicoch a po viac ako 2 rokoch  , este ze mam predlzenu zaruku ak by to slo cez nu. Ak to fakt je fakt vyrobna vada tak som trosku smutny ze to stavaju takto tie veci a potom keby nahodou nemam zaruku tak si to plati clovek z vlastneho. Nehovorim ze to ma vydrzat vecne ale ... a mozno som len prehnane narocny ... 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Uznali mi to na reklamaci. Sice nejdriv, ze ne, ale pak, ze teda jo... Vrzalo to fakt fest, neslo to neslyset. Myslim si, ze ta guma proste casem zpuchri a kdyz se pride tuha zima, tak to ztuhne a zacne vrzat. Zacinam mit pocit, ze mi to leva predni strana zacina delat znova, cas od casu na retarderu… holt uz ma ten "novy" silentblok 50tis od vymeny ;-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@epo  No fajn, tak dik za informacie aspon . To bude haluz teda menit pravidelne silentbloky :D :) to by ma nenapadlo ale tak zas nic nedrzi vecne. Kedze nie som odbornik od aut a predtym som mal len feliciu neviem aka je trvanlivost takychto suciastok po ich opotrebenie  a teda vlastne ci to je normalne alebo nie :) 

@MilanHos no to buchnutie pri rozjazde a ked clovek prida moc tak to som si vsimol pokial je nerovna cesta alebo zvlnena a kolesa nejak stratia kontakt tak to buchlo aj mne ... neviem co sa v tom okamihu udeje ale par krat sa mi to stalo ze to buchlo a to tam nebola ziadna jama len ako keby prekzlo koleso a o nieco to buchlo alebo cosi take mozna to je vlastnost napravy alebo konstrukciou ze to o cosi ja neviem...zavadi ...  tak od vtedy radsej na takychto cestach opatrne rozjazdy :)
vlastne ... na slovenskych cestach vseobecne pokial si clovek nechce rozmlatit cele auto :D 

Editováno: , autor: naschd
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Ahojte, mozno hlupa otazka, ale chcem sa opytat ci pri vymene silentblokov na stabilizatore je dobre namazat tycku stabilizatora a aj gumu vazelinou, alebo je to uplna blbost? Viaceri spominate pouzitie WD 40, alebo vazelinu ked uz to vrzga, tak ma zaujima ci sa tomu neda predist hned od zaciatku, po vymene. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dalo by se dohledat TPI, kde se to řeší. A WD srágora tam není napsaná zcela určitě, je tam nějaká lithiová vazelína. To si servis ulehčil práci a měli zase svoji hlavu. WDčko mi silentblok u OI naopak naboptnalo, že jsem ho musel vyměnit za měsíc po namazání. Škodovka šetří namazáním jen svoje záruční náklady, protože vyměnit silentblok je časově a nákladově o dost dražší. Výměna je jedinné spolehlivé řešení.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@miklisek tak samozrejme, ze ti panove v bilych plastich, kteri s nejvetsi profesionalitou a zanicenim meni vadnou zarovku vozu s sipem, zatimco slecna majitelka popiji kavicku v zakaznicke zone AS, jsou jen marketingova pohadka. To uz vim davno a ani jsem necekal, ze to maznou necim jinym, nez WDckem :-D

Ucel to nicmene splnilo (na oko), protoze zatim to nevrze. Taky proto, ze se uz oteplilo... 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Urcite to vsetci poznate, ale kedze mi prisli nahradne suciastky tak sem davam foto silentblokov, lebo ma celkom prekvapilo, ze su dost drsne, porovite. Predtym som mal normalnu hladku gumu (nie na skodovke, ale na forde a na passate). Je to osetrene nejakym "mydlovym prachom" takze to zabezpeci ako take mazanie na prve mesiace, mozno prve roky. Teraz by tam aj tak vazelina, alebo WDcko drzalo slabsie ale ked ten prach zmizne, tak asi je dobre tam nieco namazat, co impregnuje gumu, myslim, ze sa moze predlzit interval kym sa ozve to hnusne vrzganie. ?????

IMG_20190225_201508.jpg

IMG_20190225_201622.jpg

IMG_20190225_201355.jpg

IMG_20190225_201156.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 10 měsíců později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...