Přejít na obsah

Olej 0W20 od 2016/12


DEFIANT

Doporučené příspěvky

@elqbenzoit will be interesting for us, if you will report any significant oil consumption after this switch.

 

I just give you one (maybe) interesting information. Mobil cooperates with Shell, and actually they use their GTL product. We are talking about 50 -60% in MOBIL 1 ESP X2 0W-20. And the reason? As you mentioned - eco. Oils gained from Fischer-Tropsch synthesis have almost no sulphur. It is profitable for them to buy this product from the Qatari facility rather than to "clean" the crude oil. I have no doubts that Mobil add the best additive package while trying to meet the VW 508 specification

 

In case of the switch to VW 504 oil, I recommend to go with the Shell Helix Ultra ECT C2-C3 0W-30, it is cheaper in average than the competitor from Mobil, but it is loaded with roughly the same quality additive package.

 

Jedna (mozno) zaujimava informacia. Mobil spolupracuje so Shell, a aktualne pridavaju ich GTL produkt do svojich olejov. Pri oleji MOBIL 1 ESP X2 0W-20 je to cca 50-60%. A dovod tejto spoluprace? Eko. Oleje ziskane Fischer-Tropsch procesom neobsahuju takmer ziadnu siru. Je to financne vyhodnejsie nakupit produkt z Katarskej rafinerie ako "cistit" ropu. Nemam pochyby, ze sa Mobil snazi pridat najlepsi balik aditiv a zaroven splnat normu VW 508.

 

Ak nas polsky kolega chce pejst naspat na normu VW 504, odporucal som mu Shell Helix Ultra ECT C2-C3 0W-30, je vacsinou lacnejsi ako jeho konkurent od Mobil ale oba obsahuju cca rovnako kvalitny balik aditiv.

Editováno: , autor: sk0d@
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...
  • o 1 měsíc později...
  • o 2 měsíce později...
  • o 2 měsíce později...
  • o 5 měsíců později...

Na mojej fabci mi dali olej 0w20 podla normy vw508.00 v autorizovanom servise pri 30tkm (rok 2017), pricom si myslim, ze od vyroby tam bol urcite olej podla normy vw504.00, ale to som uz dalej nezistoval. Pri 45tkm si robim vymenu oleja sam a davam 0w20... Pri 60tkm budem v autorizaku zistovat ci mozem prejst naspat na normu vw504.00, pokial nie, tak zostavam pri 0w20 a norme vw508.00...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dnia 11.02.2018 o 16:11, elqbenzo napisał:

Hi, status update: after driving 4k km the oil level is almost full. Kuba

 

Hi, I drove almost 10k (in 10 months or so) with 0w20 and the oil level were 3/4 so still not bad and close to what is was before. But I returned to the old good 5w30 for the autumn and winter, and I will probably stay with it for longer.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

[mention=101612]elqbenzo[/mention] Prosím používat, pokud možno, český jazyk. Ne všichni jsme sběhlí v cizích jazycích a navíc je to zejména pro naše uživatele. Nic na tom nemění ani fakt, že si to můžem přeložit. Dík
I am sorry but I do not know Czech and I didn't want to use translate tools as they usually make awful mistakes. Just wanted to share my experience with you as the biggest forum of our Czech cars.

Wysłane z mojego Mi MIX 2 przy użyciu Tapatalka

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...