Přejít na obsah

Dodací lhůta


Habi001

Doporučené příspěvky

Možná to je pouze moje spekulace, ale všechny homogace jsou 18 daného měsíce, Taky mám v Milovicích TDI 140kW 4x4, tak doufám, že 18.10. budou právě ty naše k odběru.

Mrkněte na tuhle tabulku.

https://www.adac.de/infotestrat/umwelt-und-innovation/abgas/modelle_mit_euro_6d_temp/default.aspx?ComponentId=304636&SourcePageId=270458

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Je zajímavé že Karoq je s benzínem hotov a Kodiaq nic. Škoda se dušovala, že do konce roku to chce mít odhomologované vše. Nechápu jak můžou nabízet a prodávat něco co bude certifikované kdoví kdy. Já dva měsíce nebudu prodejce prudit a pak uvidím. Nevím zda je u 1,5TSI problém někde s motorem nebo jen certifikace ? Já jen doufám, že se auto s velkou slávou nevyrobí tedka někdy a pak půl roku bude někde stát. Je to celkem ostuda.....

Editováno: , autor: Michal B.
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Takhle to nelze srovnávat, Karoq a Kodiaq jsou dvě jiná auta a jak je známo, na měření emisí má vliv, mmo jiné, hmotnost vozidla, která se mění i podle stupně výbavy. To, že motory 1.5 TSI prošly homologací u Karoqu (a možná dalších modelů ŠKODA) ještě nutně nemusí znamenat to, že se tak stalo i u Kodiaqu. Pro zajímavost zase např, motor 2.0 TDI 140 kW teď zmizel z nabídky motorizací u Karoqu, přesto že tam až do minulého týdne byl, zatímco u Kodiaqu je stále možnost jeho volby. Nutně to však nemusí znamenat to, že by byl s tímto motorem nějaký problém po technické stránce.

 

Že by ti auto někde stálo půl roku, toho se neobávej. Jsem přesvědčen, že proces homologací ve ŠA jede na plné obrátky, o čemž svědčí i postupné uvolňování jednotlivých motorizací a výbav (soudě i podle toho, jak jednotliví čekatelé postupně s vyššíí četností hlásí, že jim byly vozy dodány a/nebo alespoň oznámeno, že budou v nejbližších dnech expedovány k prodejcům). Věřím, že tu stanovenou metu do konce roku ve ŠA splní, spíše ještě dřív.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ano četl jsem si jak probíhají homologace atd, podle motoru,vybavy atd.....naročné to souhlasím. Ale jednoduše ten motor v Karoqu a Kodiaqu bude určitě uplně stejny s malymi upravami. Homologaci dělají dle prodejnosti modelu, bohužel benzin v Kodiaqu je asi až ten poslední ikdyž nyní je trend radši benzín než nafta co jsem slyšel z více stran. My můžeme zde jen kalkulovat, v ŠA sami ví jak to mají :-)  Také doufám že homologaci dokončí co nejdříve. Po objednání vozu jsme říkali že v pohodě jaro 2019, ale už bych to auto uvítal. Já jsem trpělivý a kdo si počká ten se dočká. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

7.9 som bol u dealera vyskusat Kodiaq-a, kedy mi este slubili, ze do polovice novembra auto bude :) Tak som prisiel o tyzden neskor a 14.9. som objednal auto a zaplatil zalohu. Uz tu mi bolo povedane, ze do polovice novembra to nebude ale do zmluvy mi dali termin dodania 15/12 a extrem 15/01 2019. A az niekedy potom som sa docital o celom WLTP chaose a meskaniach....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To já bych teda počkal od září do ledna. Já jsem 3.9 podepsal a 3.9 ihned zaplatil zálohu a dodání 1,5TSI do 31.5.2019 ! Prodejce odhadem řekl, že do konce března bude, možná po novém roce. Jinak toto řekl šéf škody Osmdesát procent Kodiaqů, které prodáváme v ČR, má vznětový agregát, v Evropě je to pořád více než polovina.  

Takže na můj benzín homologace nespěchá :-(

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já počkám, jaro tu je co by dup :-) My jsme měli 1,4tsi 4x4 na víkend a super motor dostatečný pro nás. Nyní máme Yeti 1,2tsi a pohodička. 

Najezdím málo, takže nafta nepřipadá v úvahu. No já doufám že Kodiaq má v rámci koncernu vyšší level a radši dodají motor do Kodiaqa než do Fabie nebo Golfu. Ale to si můžu jen já myslet.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 2 hodinami, r_b napsal:

tak ja mam objednano 12.9. - dnes informace od dealera, ze auto je vyrobene - poslal VIN. 2.0 tdi 4x4 manual.

Prosím tě, jaká motorizace? Já už mám 2.0TDI 140kW vyrobené v srpnu a do dneška stále čekám. Dealer dělá mrtvého brouka, ze ŠA taky ticho po pěšině, jestli je nějaký předběžný datum homologace. Objednáno březen 18.... 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

12 hours ago, Michal B. said:

My jsme měli 1,4tsi 4x4 na víkend a super motor dostatečný pro nás. Nyní máme Yeti 1,2tsi a pohodička. 

 

To ano, ja som tu 1.5 TSI skusal a tiez som mal pocit, ze to staci. Manzelka ma tiez Yeti 1.2TSI a ked na tom idem, tiez mi ziadny vykon nechyba a to som uz na tom dost najazdil. U mna je ten dvojliter skor rozmar a chcel som mat auto o trochu skor....aj ked teraz uz nie som si celkom isty, ci to tak naozaj bude :) 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Takže nám zbývá jen a jen čekat :-) Je pravda že kupuju auto jednou za x let tak si asi počkáme. Termín dodání mé 1,5Tsi do 31.5.2019 je orientační a prej to bude do března. Ale kdo ví jestli to nebude v létě :-) Jak to tady čtu tak všeci objednávají naftu nebo 2,0tsi. Zkus se zeptat prodejce jen tak kdy bys měl 1,5TSI, jsem zvědav co ti řekne.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...