Přejít na obsah

Columbus - Telefon - příchozí SMS


Doporučené příspěvky

Zdravím,

mám problém s tím, že když při připojím telefon přes bluetooth k radiu, tak hovory přijímám, kontakty vidím, vše je super, kromě toho, že když přijde nová SMS, tak jak je telefon bez signálu a přejímá to vše Columbus, tak SMS se ukážou na MAXDOITu, ale když ji chci otevřít nebo přečíst ... zobrazí se že nelze. V telefonu se po po odpojení od auta už SMS nezobrazí, jako kdyby nic nepřišlo. Tím pádem jsem přišel o SMS a nemám tušení že někdo psal, a když vím, že přišla SMS, tak stejnak už se nedozvím co bylo obsahem.

 

Máte někdo podobný problém a je nějaké řešení? 

 

Díky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

 No nejsem zadnej odbornik, ale pokud pouzuvas pristup vzdale sim tak to funguje auto jakobtelefon a veskere veci jako vypis hovoru a sms atd jsou ulozene v aute tedy v hf. Pokud mas statou jednotku hf tak ti to jinak nepujde. Jako me. Ale pokud muzes v telefonu vypnout pristup k sim a bude ti to fungovat... tak to pak bude jako klasicke hf.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ano, přesně jak píše kolega výše. 

V režimu rSAP (řežim vzdálené SIM) ti přijde SMS jen do HF auta. Proč se ale nezobrazí - nebo nejde přečíst na Maxidotu je záhadou (že by HF jednotka byla nekompatibilní?).

Já mám na Maxidotu ještě volbu kopírování zprávy na SIM. Pak si tedy zprávy (po vystoupení z auta) mohu na mobilu přečíst. V mobilu si musím nastavit i zobrazování zpráv uložených na SIM (defaultně totiž nejsou v os Android vidět).

 

Popř. pokud to jednotka - HF v autě podporuje, tak se připojovat v klasickém HF režimu telefonu (bez režimu vzdálené SIM), pak ti budou chodit SMS zprávy jen do mobilu a na Maxidotu se nic nezobrazí - tedy ani upozornění o nové SMS.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 měsíce později...
V 22. 2. 2017 na 9:43, m.a.x.i.m.u.s napsal:

Včera mi volal kontakt u kterého mám uloženy 3 čísla a nezobrazilo se mi jméno. Může být problém v těch 3 číslech u kontaktu? 

V tom by být problém neměl. Nezobrazí to, pokud je naopak stejné číslo u dvou kontaktů. ( Neví, které vybrat ). V režimu RSAP může být i problém v tom, že nemusí zkopírovat ( a tím i rozpoznat ) kompletní jmenný seznam. Ten totiž může být na sim kartě, na sim kartě i v telefonu, jen v telefonu nebo dokonce v telefonu pod různými účty. Záleží na typu telefonu a přenosu RSAP.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...