Přejít na obsah

špatná spojka při studeném motoru - vyměnit brzdovku?


fabia.honza

Doporučené příspěvky

FABIA 1.4 MPI - 50 KW ... 2002

Zdravím, mám celkem problém se spojkou, koupil jsem auto po zesnulém a podle informací by měla být vyměněná spojka.

První problémy nastaly hned při koupi auta, že spojka šla hrozně lehce zmáčknout a někdy se při pomalém pouštění i občas zadrhl pedál. Auto nějakou dobu stálo, jenže teď už 6 měsíců s ním jezdím cca 1000 km týdně a vše funguje jak má, když je auto zahřáté jede spojka pěkně, reaguje jako nová, pedál jde lehce, neproklouzne, neskřípe, nezadrhává se.

Problém však nastává, když teď v mrazech sednu do auta. Spojka reaguje strašně divně, pokaždé jinak, celkově ji prostě nemůžu věřit, někdy mi to chcípne, někdy ne, jakoby si dělala co chce (pedál spojky vážně nejde ukočírovat). Je to ale jen na cca 1 km jízdy, poté, jakmile se auto trošku zahřeje začne spojka fungovat normálně a čím zahřátější auto, tím je to vše zase k normálu. 

 

Četl jsem, že bych měl mít hydraulickou spojku, kde je kapalina společná s brzdovou soustavou a že to má jednu nádobku. Nevím, jak stará kapalina v autě je, ale mohlo by to být tím, kdybych nechal vyměnit brzdovku, odvzdušnit brzdy a hlavně spojku, pomohlo by to? Má někdo zkušenosti? Díky !

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...

Koupil jsem litrového Juniora.Spojka zabírá dole,to je celkem normální.Pedál se ale ne vždy vrátil nahoru,mnohdy jsem mu musel pomoci nohou.Při  našlapání bylo cítit,že spojka klade větší odpor,že v ovládání vzduch je.Při odvzdušňování vytéká samozřejmě černá stará kapalina s bublinami vzduchu,ale pedál se stále vracet nechce.Dokonce při tom odvzdušňování zůstane úplně dole.Neubyla také kapalina v nádobce.Vypadá to,jakoby ten hlavní válec vůbec nenasál novou porci kapaliny z nádržky.Za jízdy,když se ta spojka používá,tak funguje normálně.Když jsem ale to auto nechal dva dny stát,tak šla spojka zase zlehka a vůbec nevypnula.Teprve po důkladném prošlapání.Za jízdy zase funguje normálně.Napadá někoho co s tím?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...