Přejít na obsah

Kontrolka praskle zarovky


Dejvis26

Doporučené příspěvky

Prečítal som tu celé forum ale nasiel som iby podobnú temu a ani ta nebola doriešená a tak moj problém spočíva v tom že aj ked mam 100% všetky ziarovky funkcne tak mi ta kontrolka vypálenej žiarovky svieti , niekedy zhasne sama od seba ale zvláštne je to ze ked je vonku -5 a viac tak nezasvieti ale ked je nad nulou tak zase blbne .Nestretol sa s tým niekto alebo čo by to mohlo byť .

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Takze , problem stale nevyrieseny. Kontrolka svieti dalej. Skontroloval som vsetko , vsetky ziarovky su v poriadku. Bolo to na diagnostike. Vypisalo to vadny zhavic na 1 valci. Zhavic vymeneny, kontrolka na 3 dni zhasla. Po 3 dnoch opat svieti. Opat na diagnostiku. Ziadna zavada. Tak uz neviem .... Vymenene vsetky ziarovky vratane xenonov. Bez uspechu.Premerane vsetky zhavice. Ziadny problem.Iba ta kontrolka stale svieti...

Editováno: , autor: Roberto1969
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 9 měsíců později...

Před časem jsem začal pozorovat zvláštní věc. Sem tam se mi rozsvítí kontrolka prasklé žárovky, většinou když mi auto delší dobu stojí např přes noc atd. Z počátku jsem se divil že mi někdy kontrolka zhasne hned a jindy až po několika dnech. ( vše jsem několikrát kontroloval a vše mi svítí) nyní jsem zjistil, že jakmile se mi kontrolka rozsvítí a já zapnu přední mlhovky tak mi hned kontrolka zhasne. Mlhovky jsem tedy odmontoval a taky vše v pořádku. Nevíte, kde by mohl být problém?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Vím kde je chyba!!!!

Měl jsem problém s vnějíším osvětlením, a projevovalo se to tak, že mi svítila polovina auta a to ještě do uhlopříčky (tam kde svítil přední levý světlomet i s mlhovkou tak nesvítil pravý světlomet a to platí i pro zadní lampy a když zadek svítil tak ještě napůl)  tj.levá přední + pravá zadní svíti a pravá přední + levá zadní nesvítí.

ŘIDIČ SI TOHO VŠIMNE AŽ KDYŽ ZAČNOU ZNIČEHO NIC RYCHLE BLIKAT BLINKRY buď jeden nebo oba.

 

 

 

ZÁVADA JE V POJISTCE 30 A V MOTOROVÉM PROSTORU.Technik mi řekl , že by mohl být problém v přechodovém napětí (tj.že mám zoxidovaný kontakty v pojistkové skříni v motoru).

Před servisem jsem problém řešil sám a po výměně žárovek a konzervací všech svorkovnic a kontaktů se problém na pár hodin vyřešil ale druhý den se elektrika ozvala znovu. V servise auto bylo cca 2 h a zaplatil jsem 600 kč.

Od servisu klid (pokud se ale problém znovu objeví tak nezbývá nic jiného než výměna pojistkové skříně v motoru komplet) 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...
  • o 11 měsíců později...

Dobry den dnes se mi v aute rozsvitila kontrolka ze mi praskla zarovka pocitac mi pise at zkontroluju vsechny zarovky co jsou v aute sviti mi jen leve obrysove svetlo a prave zadni svetlo jinak nesviti nic vymenil sem uz vsechny zarovky co v aute jsou a porad je to stejne muzete mi stim poradit zkousel sem i pojistky jsou take nove dal uz nevim kontroloval sem i spinac vse ok 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

V práci u OII FL svítila kontrolka prasklé žárovky, ale všechny žárovky svítily. Všim jsem si, že zadní obrysovky u levého světla svítí některé víc, jiné míň. Vyměnil jsem všechny žárovky tak, jak mají být podle Wattů, ale bylo to stejné. Pak mě napadlo rozdělat svorkovnici u světla a jeden pin byl zoxidovaný a opálený. Po očištění pinu svítilo světlo normálně a chybu už nehlásí.

Odesláno z mého LT30p pomocí Tapatalk


Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 měsíce později...

když svítí kontrola prasklé žárovky tak asi nějaká někde bude , diagnostika ti napoví kde je přesně problém, ty blinkry nedal jsi tam ledky? jakmile není ten požadovaný odběr proudu bliká jí rychle , to může způsobovat tu kontrolní žárovku , na destičky koukni třeba už jsou sjetý na ono čidlo nebo bordel v konektoru čí kabelu .bez diagnostiky je škoda času co co si hledat...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 7 měsíců později...

Zdravím, cca 14 dnů zpět se mi začíná rožínat kontrolka světel,ale přitom všechny svítí,jak mají...zvláštní je,že se některý den nerožne vůbec a z toho vždy pravidelně ráno po nastartování,pak už však v určitý den víckrát ne...nějaké tipy?díky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 měsíce později...

Ahoj, prosím, nechci zakládat nové téma, tak nejpodobnější co jsem našel je toto.

Mám O2 FL RS 2010.

Počítač mi po nastartování zacal hlásit "Zkontrolujte levé zadní brzdove svetlo" a hned v zápětí i to pravé.

Zkontroloval jsem, obě svítí v pořádku.

Na třetím také svítí dvanáct žárovek.

Pro jistotu jsem jak levé tak pravé zkoušel vyměnit, bez úspěchu.

V poslední době jsem žádnou žárovku neměnil ani žádný led nedával, vše origo.

Vše svítí jak má, jen ty hlášky na palubovce.

Prosím, nemáte někdo zkušenost.

Děkuji a zdravím

Aleš 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...
  • o 2 měsíce později...

Zdravím, už dlhšiu dobu mi svieti kontrolka na prístrojovke O2 combi r.v. 2012 facelift, že mám chybnú žiarovku. MAXI DOT píše, že mám skontrolovať 3. tie brzdové svetlo. Aj napriek tomu že po zastavení auta sa pozriem či svieti tretie brzdové svetlo po zošliapnutí brzdového pedála tak zistím že tretie brzdové svetlo svieti. Vypnem motor, po čase naštartujem a kontrolka nesvieti. Po čase na druhý deň zistím, že kontrolka zasa svieti na prístrojovke ale tretie brzdové svetlo funguje.

Kde by mohol byť problém? Mám cez VAG to skontrolovať alebo je to niekde konkrétne v nejakom elektrickom spoji?

 

Ďakujem.

Editováno: , autor: zori29
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 6 měsíců později...

Ahojte, řeším problém, na maxidotu mi svítí chyba levého i pravého blinkru v zrcatku. Blinkry mi puvodně neblikaly, první chyba byla ve špatnem kodovani. Po opravě kodování blikala pouze jedna strana (spolujezdcova). Zrcátko u řidiče jsem tedy rozdělal a plošňák u diod blinkru byl zoxidovaný. Po vyčištění bliká. Bliká mi teda vše, ale chyby vyskakují pořád. I kdyby byl levý blinkr špatně vyčištěny a měl větší odpor, zaráží mě, že chyba vyskakuje na obou stranách (obě strany ale blikají). Někdo nějaká nápad, čím to může být ? Děkuji 

 

Mám Octavia II Scout před FL (MR2008)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...