Přejít na obsah

Zatékání do interiéru


LiveBomb

Doporučené příspěvky

  • o 1 měsíc později...

Prvy zliabok by mal byt dostatocne hlboky na to aby kanaliky stihli odviezt vodu a ta sa tym padom nema co dostat do priestoru kde je ta sietka. Ak sa dostava tam, tak uz tecie do interieru. Viem o tom tiez svoje. Ak su hadicky trochu upchate, tak to uz neodteka ako ma a zliabok svojim objemom nestaci. Hadicky sa maju cistit odspodu aby sa velkym tlakom neodpojili od ukoncenia kanalikov. Na konci hadicky je klapka aby do nej nesiel prach alebo co. Zadne su pristupne po zhodeni naraznika, predne koncia tesne pod oknom. Je potrebne demontovat ramienka stieracov a plast pod oknom. Ja som sa k nim aj tak len tak nedostal, proste su daleko a brani na jednej strane mechanizmus stieracov s motorom. Mam Golf 7 ale Octavia III to ma podla dielenskej prirucky rovnako. Kupil som priesvitnu hadicku z Hornbachu a s citom bez velkeho tlaku zajde do hadice aj od hora. Ale opat opakujem aby sa velkym tlakom neodpojila odtokova hadicka. Moment kedy som sa dostal na klapku na konci odtokovej hadicky si kazdy vsimne, pretlacil som cez nu nasledne hadicku, pohladom za mechanizmus stieracov skontroloval a prefuknuti vytlacil spinu prec. Odvtedy mi voda netecie do interieru a ani pri vacsom dazdi nie je voda v priestore sietky a sietka je sucha. Autorizak mi to rozhodne takto nevycistil, pretoze vacsi dazd znamenal automaticky mokru sietku a zatecenie A stlpikov. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 5 měsíců později...

Mne asi zacalo zatekat, odkedy som tahal cez pravy predny, tj Ackovy stlpik kameru v aute. Najprv som pocuval, ze mi zblnka v kufri nieco, myslel som, ze je pocut naftu v nadrzi. Potom, ked som parkrat zazrel v pravej casti zatecenu lekarnicku som spozornel. A prechodku, kadial v 5tych dverach isiel kabel zadnej kamery som nahradil origo prechodkou. Pred par dnami vsak opat zacalo zatekat pocas dazda. Doma to nevnimam, lebo auto byva v garazi, ale v praci byva vonku na dazdi. Pripajam video, kde je vidno kolko vody stihlo cez zimu natiect. Vcera som poprefukoval hadicky od panoramy. Budem to sledovat aj nadalej. 

IMG_20200606_085455.jpg

IMG_20200606_092721.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nevím jestli to tady někde bylo, ale ať taky trošku přispěju. O víkendu za jízdy jsem furt slyšel šplouchání, svítila rezerva tak jsem myslel, že je to z nádrže. Po dojetí na místo koukám za řidičem na zemi čůrek vody od mřížky repráku ze dveří. Otevřu dveře za řidičem a v nich akvárko. Projel jsem klackem spodní těsnění na dveřích a vyteklo snad 5L vody. Odtoky zacpaný nebyly, ale tím jak se asi ty zadní dveře moc nepoužívají tak se přilepilo to těsnění a zacpalo je to. Takže asi tak. Combi MR2016

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V 13. 3. 2017 na 18:53, petrjanecek napsal:

Já bych se té panoramy zas tak moc nebál, tolik aut do kterých zatéká zas tolik není. Záleží kde parkuješ, pokud někde pod stromem, tak tam je větší pravděpodobnost ucpání, ale obecně s tím problém není.

Ahoj, kupuju škodu octavia kombi III, 1,6 tdi, 81kw r.v. 2016/8. Má panorama. střechu. Po pročítání všech recenzí na různých portálech jsou moje pocity smíšené. Auto má najeto 60 tis. Je po jednom majiteli, cena je také příznivá. To vše je pěkné, ale bojím e trochu té střechy. Neporadil by mi někdo, jak udržovat odtokové kanálky čisté, co promazávat? Pokud by mi přeci jen v autě nějaká ta kapka uvázla jak zde píšete, co a kde bývá nejčastěji příčina a hlavně je to opravitelné?

Děkuji moc za pomoc Pavel. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Četl jsi si tohle vlákno nebo čekáš že ti to tu všichni budou znova psát? Jsem přesvědčen že do všech Octavii (minimálně před FL, ale pochybuji že by na tu střechu sáhli) s panoramou teče, viděl jsem jich už několik na to aby to byla shoda náhod. Někdy více, někdy méně. Někdy si toho majitel ani nevšiml. Opravitelné to je, za pár korun, doma, svépomocí. Na povídačku o ucpaných odtocích nevěřím, protože přesto že byly vyčištěny i vyměněny tak mi do auta teklo.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dobry den.

 

Mam podobny problem ako sa to tu pise.

Vsimol som si to len nahodne, vysavanim a nahoda musi aj byt, aby den predtym prsalo...

Na strane spolujazdca na podlahe koberceka je mokro. Tesne jak je ten A stlpik. Stlaci sa kobercek dole a je citit, ze je tam mokro.

Mam O3, ale nie panoramu. Vie mi prosim niekto poradit, co si mozem ako prve skontrolovat aj sam, ktore dekle by sa mohli pozriet atd?

 

To ze mam vodu vo dverach, to si viem uz aj sam kontrolovat. Raz za cas, prejdem spodok dveri, nech sa to tesnenie uvolni.. Kdyz hockala voda vo dverach. Uz viem o tom probleme a tak to semtam kontrolujem....

 

No teraz som si vsimol ten problem na prahu spolujazda. Poradi niekto prosim?

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Doporučuji možné zatékání řešit v servise Škoda a zeptat se, jestli tohle neřeší příslušné TPI. Kdysi jsem něco podobného řešil, jen si teď nemůžu vzpoměnout na číslo příslušného TPI. Vyměnili mi tehdy zadarmo těsnění u obou předních dveří. U mě to řešilo TK 4/2015.

 

V 5. 1. 2016 na 21:16, Pawouk napsal:

post-32075-0-19226700-1452025009_thumb.jpost-32075-0-04185200-1452025010_thumb.j

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jeeej, dakujem. Mne ten obrazok ale vela nehovori :(

 

Skusil som ze trosku odtiahnut kobercek, ale ako dovi dopo... Nejde to vobec lahko. A keby som ho aj mozno dal nejak prec, neni sance ho dat naspat :( Nic sam nespravim..

 

Inak fosgen :) Hm, si dobry. Este v case zaruky mi menili reproduktor na tej strane. Nehral. Co bolo zle neviem. Kabelaz, prepaleny, neviem. Ale to bolo mozno aj 4 roky tomu...

 

No moze byt, zeby zase nejak cez ten reprak? :( Ved ked som isiel domov, tak muzika hrala...

Sakris, ja fakt nevim. Cloveka to hneva.

 

Posielam fotky. Ta voda je v podstate len na jednom malom mieste. Nie je mokry cely spodok :(

 

IMG_0946.JPG

IMG_0952.JPG

Editováno: , autor: dusan94
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahaaaa, uz chaaapem tomu obrazku. Ze to tesnenie co je na pravych dverach a hlavne naspodu, ze nie je dobre? Ze tam treba dat nove, ine?

 

No mohlo by to byt ono, lebo som parkoval predkom trosku nadol a este k tomu aj prsalo a fukalo praaaveze z tej pravej strany. Tak mohlo by byt, ze to natieklo praave kvoli tomu spadu a z tej strany. Lebo prave len v tom rohu bola a je voda.

Odporucate prosim vymenit to tesnenie aj na jednej aj na druhej strane? Da sa to namontovat svojpomocne, ci treba este nieco doobjednat k tej sade? Dakujem Vam.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kolem repráku je taková plastová vložka přichycená plastovýma nýtama. Ta nedržela a když na to natekla voda, tak protekla ven a po tapecu do auta. Přesně jak máš na fotce. Vyzkoušel jsem to, když jsem sundal tapec a polel to vodou. Bylo to krásně vidět. Přetěsnil jsem to silikonem a je v autě sucho.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Měl jsem také problém ze zatékáním. Měl jsem vodu na prahu na těsnění a prahovém plastu a také dokonce na gumovém koberečku na podlaze. Opakovaně jsem to nechával opravovat ve Škoda servise a stále to teklo. Není divu byl jsem se podívat na montážní lince při výrobě a v té rychlosti co ty dveře jedou to vlastně ani nejde udělat na 100%! Zázrak že to neteče všem! Po sundání obložení dveří to není tak těžké. Podívejte se kde jsou stopy po vodě. Dá se to poznat, jsou tam většinou mapy vodního kamene. Kde to teče je většinou okolo repro není dostatečně přitažený nýtem asi to operátor nestihl udělat pořádně!! Už zase. Stačí odvrtat ten filc pod reprákem podmáznout třeba silikonem a zanýtovat pořádně. Pak se podívejte jestli ty zalepené díry ve dveřích stále drží jsou tam takové kulaté samolepky.  A pak se podívejte jestli to neteče okolo té velké plastové placky... Tu tam právě mlátí rukama a pěstí tak se může stát že se skroutí pak bohužel pomůže jen výměna za novou. Ale nebojte dá se jednoduše sundat:)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dakujem Vam za rady.

Kupil som nove tesnenie, aj prave, aj lave... Ved uvidim.

No vymenil som tesnenie v pohode. Pekne nove sedi na milimetre... No tak uvidim, ze co to spravi. Viem kde to bolo mokre, viem ako som s autom stal, takze vsetko budem moct sledovat. Dam si na to majzla.

Ked sa to nahodou este objavi, tak budem potom robit vsetky ostatne kroky ako ste pisali, skusim potom viac rozoberat :)

 

Zatial vam dakujem velmi pekne.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ja som dnes skusil prepchat obe hadicky tenkym cca 2mm lankom. Nie bowdenom. Ale lankom makkym. Koniec som zacinoval, precvikol kliestani, aby bol tvrdy a pripad e prekazky pretisol. 

Tak som obe hadicky pretlacal. 

Moja otazka, pretlacil som lanko cca 1,5m az 2m cez stlpik. Lanko vsak nevyslo nikde pod podbehom auta. 

Vam sa ho podarilo vidiet? 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ak si pretlacal predne, tak pod stieracmi je vyvod, ma gumenu koncovku, v nejbsa drzi bordel. Pretlacal som predne asi tri dni dozadu. Odporucam mozno demontovat cast v okoli stoeraca na strane spilujazdca a rukou tu gumovu koncovku postlacat a vycistit. Lankom to nie je az tak ono... na vodicovej strane ak mas dost tenku ruku a napr. tensi sroubovak, da sa pomocou neho nahmatat tiez ta gumena koncovka. Mne vyslo neuveritelne vela bordelu a to som uz predtym cistil lankom. Voda mi odtekala dost pomaly. Teraz to ide hned. 

Co sa tyka zadnych odtokovych hadiciek, tak je uz problem, tie som este vobec necistil, kedze pristup je aky je. Kontrolujem to len naliatim vody k zadnym odtokom a zatial pekne spod auta vyteka, takze neriesim. Tie predne sa zanasaju viac, aspon mne.

 

20200626_091238.jpg

Editováno: , autor: sato1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

tak sa zda Sato, ze teraz po burke som mal opat vzadu v pravo v kufri vodu, tieklo tam cez C-ckovy stlpik, ci ktory je ten vzadu. Kedze sa k zadnym odtokom nedostanem, budem musiet znova skontrolovat tie predne. Ako si pisal, ze dostat sa k vyvodom a postlacat ich poriadne.

Uvidime, ci si pomozem. Chvilu bol pokoj a teraz toto. Nestiha to odtekat. Stal som na rovine vonku na parkovisku pocas burky a takto to dopadlo.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...
V 21. 6. 2020 na 22:37, Fosgen napsal:

Kolem repráku je taková plastová vložka přichycená plastovýma nýtama. Ta nedržela a když na to natekla voda, tak protekla ven a po tapecu do auta. Přesně jak máš na fotce. Vyzkoušel jsem to, když jsem sundal tapec a polel to vodou. Bylo to krásně vidět. Přetěsnil jsem to silikonem a je v autě sucho.

 

Ahojte. Prosim Vas kde je kolem repraku ta plastova vlozka? Mate prosim nejake foto, popis ako a co mam demontovat a zasilikonovat?

Dakujem.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Pawouk umístěno následující téma

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...