Přejít na obsah

Jaký olej používáte? Výměna motorového oleje


danikd

Doporučené příspěvky

Prijet kupit olej k ceska nebo polska :)

 

Castrol edge professional 5w30 LL norma 504.00/507.00 stoji za 60 zloty /1L a u aso Skoda stoji za 100 zloty nebo vice (asi 120 zloty)

Shell helix ultra 5w40 norma 502.00/505.00 stoji za 31 zloty/ 1L . Aso spise nedava teho oleju k nasich vozidel

 

V polsku spousta Skodovek leji Castrola.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...

Tak se mi blíží také výměna oleje a chtěl jsem se poradit, kde vám vzali váš vlastní olej? Co jsem zjišťoval tady v okolí (Mladá Boleslav), tak nikdo vlastní olej nebere a za výměnu dát 4-5 tisíc se mi úplně nechce, to si raději zajedu i někam dál a udělám si výlet a ještě ušetřím :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 týdny později...
  • o 1 měsíc později...
V 22. 2. 2020 na 14:22, lubomir.kozak napsal:

Tak dnes první servis s výměnou vlastního oleje a seřízení ruční brzdy která brzdila málo a to až při maximálním zatažení.

IMG_20200222_140600.jpg

Ahoj, ručku je třeba jednou za čas prostě z kopce obrzdit. Když je to dlouhé táhle a za Tebou nic nejede, tak se s tím nesrat a na minutu, dvě jí naložit. Ono to má jinak tendeci zarezávat. Vystříkal jsem si ten buben olejem a pak jsem si takhle pár krát zabrzdil a od té doby mám klídek.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj, po různých pokusech jsem se teď usadil na tomhle https://dufy.cz/motorovy-olej-ravenol-5w-40-turbo-vst-20l a myslím, že za tu cenu to nemá konkurenci. Jako alternativa jde ještě koupit Mobil1 5w50, nebo třeba stáčený MOL essence 5w40 za asi 110 kč litr pro ty, kdo šetří. Vše mnou vyzkoušené a neviděl jsem v tom rozdíl. Důežitá je včasná výměna kolem těch 10 tisíc. Ať to jezdí! :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj,

 

do nedavna jsem pouzival Shell Helix Ultra 5W-40 a pred 14 dny pri vymene, jsem tam nalil Febi Bilstein 5W-40 a zadny rozdil.  Dulezite je menit vcas.  Ja jelikoz nenajezdim ani 10k rocne tak menim po 12 mesicich pri ca 7-8k.  Menim sam, protoze mi prijde zbytecne jezdit kvuli tak jedoduche praci do servisu. 

p.s. servisku neresim.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 6 měsíců později...

ZDRAVIM PROSIM O RADU  SKODA CITIGO 1.0 MPI 44KW OD NOVOTY OLEJ CASTROL MAGNATEC  5W 40  NORMA 50200 BEZ C3  TENHLE OLEJ UZ NEDELAJI POUZE S ACEA C3 TO ZNAMENA OMEZENI POPILKU A DALSICH PROSPESNYCH VECI KVULI DPF.DAT TAM TEN OLEJ NEBO HLEDAT OLEJ BEZ C3??NAJETO 90TIS DIKY ZA NAZORY

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já do svého motoru 1.0 Mpi 55 kW dávám olej normy VW 502.00 s ACEA A3/B4, viskozitu  a vlastní značku výrobce si dosaď podle svých požadavků na provoz a dle své peněženky.  Tyhle oleje s ACEA A3/B4 jsou dle mne z dlouhodobějšího provozního hlediska pro takovýto motor vhodnější, než ten olej s ACEA C3.  Jak se rozhodneš Ty sám, je jen to na tobě, nakonec kardinální chybu neuděláš dnes s žádným olejem  dle příslušné schválené normy od výrobce motoru, jde spíše o to nenechávat ho tam dlouho. Ten motor 1.0 Mpi je celkem slabý a aby to trochu jelo, tak se musí dosti točit, takže já měním olej po 10.000 km a spím klidně. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Ahoj, používám  REPSOL ELITE TDI 5W40, jsem s ním velice spokojen. Zdá se mi, že motor je oproti Castrolu co dávají v autorizáku  tišší a jakoby lépe jde do otáček - to je ale pouze můj pocit.

Dokonce v u 1,4 TSI  92kW jsem po výměně oleje za REPSOL ELITE LONG LIFE 5W-30 pozoroval ještě větší zlepšení chodů motoru. 

Brácha taky používá Repsol u TDI-PD a je taky velice spokojen.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...