Přejít na obsah

Špatné chování spojkového pedálu


Lizard04

Doporučené příspěvky

Zdravím všechny,

v 9/2015 jsem koupil Fabii I, 1.4MPi, 44kW udávaný nájezd cca 127tkm - spojka byla skoro na odpis - zabírala hodně nahoře.

Ve 130tkm jsem nechal vyměnit komplet spojku (přítlačák, lamelu, ložisko). Cca o 5tkm později se začly objevovat problémy se spojkovým pedálem. Má cca 5-10mm mrtvého chodu a při sešlápnutí v tomto mrtvém chodu jsou v pedálu cítit vibrace. Po čase mě to začlo vážně štvát a nechal jsem v origo servise Škoda nechat vyměnit hlavní i pomocný spojkový válec (řekli, že chyba je v jednom z nich), problémy však přetrvávají. Se spojkou se nezachází dobře, nemá lineární odezvu a když pouštím v oblasti na přechodu mrtvého chodu spojku při řazení, tak mi to občas škubne, protože neodhadnu tu hranu.

V pedálu je cítit výrazný přechod v odezvě (odporu či jak to popsat) při přechodu do oblasti mrtvého chodu, je to velmi nepříjemné a už mě to deprimuje. Ozývá se i zvuk pružiny.

Netušíte někdo v čem by mohl být problém? Nebo nenašel by se tady nějaký odborník z Olomouce, který by to po vyzkoušení poznal?

 

Navíc mě trápí ještě jeden problém, za studena mi něco zepředu píská, jakoby prokluzoval řemen, ale při vymezení tohoto mrtvého chodu pedálu spojky mírným sešlápnutím je zvuk pryč. Po ohřátí je vše v pohodě.

 

Díky moc za každou radu,

Pavel

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...