Přejít na obsah

3 deti / 3 detske sedacky v OII


PavolG

Doporučené příspěvky

Zdravim.

 

Rodinka sa nam trochu neplanovane rozrastie a tak riesim dilemu co s nasim autom. Ma niekto prakticke skusenosti s prevozom 3 deti vzadu? Teraz mam 2 sedacky 18-36kg v isofixe a medzi nich si tretie dieta nesadne, nieto este aby tam vosla aj tretia sedacka. Tretie dieta si nesadne ani medzi aktualne autosedacky bez isofixu natlacene na dvere. Nudzovo vozim jednu sedacku nalavo bez isofixu, druhu v strede a napravo sa vojde chudy dospely, ale je to len na kratke trasy po meste. Ale naozaj mam pochybnosti, ci tam nejako dokazem dostat nejaku tretiu sedacku/vajicko.

Uvazujem aj nad moznostou nalavo sedacka 19-36kg mimo isofixu, v strede najstarsie dieta na nejakom uzkom podsedaku a napravo vajicko bez isofixu a neskor sedacka 9-18kg. 

Riesil to niekto tiez? Nejake tipy na uzke autosedacky? Deti mam chude a auta by som sa nerad zbavoval a kludne kupim novu sadu sedaciek pre vsetky deti, len neviem podla coho hladat a ci to ma vobec zmysel. No ked to inak nepojde, tak bude musiet ist skautik z domu. No Sharan 4x4 je uz trochu ina cenovka :-/

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

"Podprdel" pripada do uvahy iba pre najstarsiu - ma 5 rokov. Trojrocna musi byt v sedacke a novorodenec samozrejme tiez... :-) A vzhladom na bezpecnost by som mal aj najstarsiu radsej v sedacke, ako natlacenu na dvere pripadne medzi 2 sedackami bez isofixu :-/

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 23 minutami, mischicka napsal:

Majíce zkušenosti s dvěma sedačkami různých velikostí jak v OII, tak OIII, troufnu si tvrdit, že to nijak jinak než prostřední dítě bez sedačky nevyřešíš.

no to asi nepůjde, kvůli tříbodovému pásu. Na prostředku sice sedačka není vyžadována - ono je to totiž celkem chráněnné místo, ale malé dítě ti z toho vylítne, nebo se zmastí o pás. Ve starých fabií či felicií byl dvoubodový (kolem pasu, jako v letadle) a to bylo podle mého názoru nejbezpečnější svezení ze všech těch tří míst.

 

Ono tam to místo teoreticky je, jenže tě "nepustí" tvarování sedaček. Myslím, že třeba Passat je na tom o dost líp.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...