Přejít na obsah

Velmi slabý pískavý zvuk při brždění v zatáčce (Roomster)


dafr

Doporučené příspěvky

Nepozorujete někdy slabé pískání "odněkud" při brždění v zatáčce?  Pravidelně se vždy ozývá odkudsi slabé, sotva slyšitelné pískání, na které se vpodstatě musíte soustředit, abyste ho nepřeslechli (pouze při vypnutém rádiu je to slyšet). Dělá to od začátku co jsem auto koupil (Roomster 2012, 1,4 MPI). Dá se to vyvolat i tak, že při brzdění pootočím volantem. Zvuk ale nevychází od brzd (kol)!
 
Já mám pocit, jako by to snad souviselo s regulátorem brzdného účinku. Jakoby v autě bylo nějaké čidlo, které registruje buď náklon nebo odstředivé síly a nějaká řídící jednotka pomocí čerpadla nebo nějakého servoventilu nastavovala rozdělení brzdného účinku mezi jednotlivá kola (to je má laická představa :-)))
 

Když srovnám volant nebo pustím brzdu, tak to přestane a dělá to při sebemenším stisku brzdy, tedy když ještě auto vpodstatě nebrzdí, ale už se rozsvítí brzdová světla.

Ví někdo, co by to mohlo být?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mne to tiez robi pri brzdeni do strany, u mna je to vsak na rapidke rok vyroby 2016. Bol som s tym servise na reklamaciu, reklamaciu zamietli pretoze udajne po vycisteni brzd zvuky prestali. No mne na druhy den piskave zvuky opat zacali. Som uz z toho fustrovany ze nove auto a taketo zvuky. Niekto by nam fakt uz mohol s tymto pomoct.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Siscox: To není v kotoučích. Já nevím, jak bych to popsal. To je takový zvuk, který je právě  slabě slyšet jen v interiéru, ale ne zvenku (při otevřeném okně). Takže není to znečistěnými brzdami.

ales-r: Kamínek tam není.

 

Já ten zvuk slyším v interiéru, jakoby takové nějaké "elektronické, vysokofrekvenční" pískání. Já fakt nevím, jak to popsat. Když srovnám volant NEBO pustím brzdu, tak to okamžitě přestane. S tím volantem - dělá to až od určitého úhlu natočení volantu. V druhém odstavci mého prvního příspěvku jsem se to snažil popsat nejpodrobněji. Mechanický zvuk (myslím od destiček, nebo jako tření) to není. Spíš mi to připomíná zvuk, jaký vydává palivové čerpadlo, když otevřete řidičovy dveře. Ten taky není normálně slyšet. Jen když jste v garáži, kde je ticho. (pro šťouraly-čerpadlo jede jen asi 2 sekundy při otevření dveří (pouze) řidiče, za předpokladu, že není zaplý motor a dveře nebyly nějakou dobu (10 minut?) otevřené. Ale to čerpadlo namá tak vysoký tón.

 

Anebo - to je taky možnost - mi prostě hrabe :-))))

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

dafr: skus nahrat ten zvuk pocas jazdy, mozno to niekto bude z toho vediet co to je. Hmm mas podobny pripad ako ja, ibaze ty popisujes ze ten zvuk neni mechanickeho povodu, cize nejake piskanie od brzd. Mal som fabiu 2ku ale nikdy som sa s takymto pripadom nestretol co mas ty.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

FanannekH: Tráva to není, neslyším to jen já, ale i spolujezdci. Já se na něj nefixuji. Ten zvuk mne nijak neznervozňuje. Je tam slyšet od prvopočátku stále stejně (nezhoršuje se to) a beru to tak, že tam patří. Jen jsem chtěl vědět, jestli někoho nenapadne, co by to mohlo způsobovat :-).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...