Přejít na obsah

Škoda Octavia IV


_Denis_

Doporučené příspěvky

Tak to netuším, ale dá se sehnat. Full LED ani nikdo nečeká, jsou i jiné verze, viz.Rapid.

https://pdf.sites.toyota.cz/cenik_corolla_hb_prestige.pdf

Spíše narážím na tuto frázi z představení modelu - V základní specifikaci bude nová ŠKODA OCTAVIA 1,0 TSI/81 kW s 6 st. manuální převodovkou ve verzi liftback s nadstandardní výbavou k dispozici za doporučenou cenu 456 900 Kč včetně DPH, a to na konci první poloviny roku 2020. https://www.skoda-storyboard.com/cs/tiskove-zpravy-archiv/bestseller-skoda-octavia-vstupuje-na-domaci-trh-s-cenou-jiz-od-456-900-kc-prvni-vozy-si-zakaznici-v-cr-odvezou-jeste-letos/

 

Řešil bych to až se bude znát v polovině roku ta jejich ,,nadstandartní¨ výbava. Ale podle včerejších fotek dát k nejvyšší výbavě pouze 17" kola vypadá děsně-nemám ten názor jen já.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Odskok zakladu za 456 tis. je podezrely. Pokud je priplatek za silnejsi TSI, Ambition a combi dohromady 180 tis., tak neco z toho bude velmi drahe. Priplatek za karoserii necekam vyssi nez 40 tis. Za 1.5TSI (momentalne pri mirne mensim vykonovem rozdilu ani ne 50 tis.) a Ambition (nyni 60 tis.) zbyva cca 140 tis. Pritom vybava Ambitionu je celkem normalni, neni moc velky rostor k orezavani. Uvidime, zrejme snaha nabidnout v zakladu alternativu ke Scale.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nevím jak se na to díváte vy, Octavia byla pro mě dycky super auto. Mělo mouchy jako každé auto... ale dycky to byl kus auta co za slušný příplatek Salvádor smysl. Teď při ceně nad 600 (možná přijde levnější) s priplatkama si na 740 ani nevíš jak je najednou kolem spousta jiných aut, o kterých bych doposud nezavadil... a tak to mým subjektivním názorem ted vnímám...  Škodovkář jak poleno a najednou (kvůli vysoké ceně) fakt řešíme i jiné značky i když O4 se líbí stále nejvic

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dnes jsem se díval při odevzdávání svého auta do servisu na výplně dveří Kamiqa, který má textilní výplně dveří a vrchní plast také měkčený. Spodní výplň a výplň pod kličkou je samozřejmě obyčejný plast, přesně tak, jako to má nová O4.

Já si na tom tedy nějak extrémně nezakládám, ale kde je tedy ten slibovaný kvalitativní posun a hlavně odůvodnění drazší ceny napříč modelovou řadou?

Čím dál tím více se mně to jeví jako další pozlátko, ikdyž se mi O4 vzhledově líbí.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No tak ten "kvalitativní" posun je už jenom ta textilní výplň, o té si může OIII nechat zdát. Tady je to na pohled nějaká koženka, nebo co. Jestli je to měkčené nebo ne by mně bylo jedno v případě, kdy to na pohled bude hezké.

Editováno: , autor: bojler
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 17 hodinami, Jan R. napsal:

 

před 16 hodinami, iphonik4 napsal:

Hezký, takže vše jinak, než zde bylo řečeno default_biggrin.png

Stejné hádání co asi bude, nebo nebude jako zde na fóru. 

Podle toho, co mají prodejci za informace k dispozici ohledně náběhu motorizací pro letošní rok, tam nic takového, co by mělo mít více než 180kW není. To už tu ostatně několikrát zaznělo a nejen ode mne. 

Sám bych se vzhledem k tomu, že by se výkon benzínové Octavie dostal nad 200kW hodně divil. Jediný Superb jej má. 

 

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Však jo. Je to hádání. Nicméně na netu koluje informace, že snad i GTI bude mít přes 180kw. Každopádně výkon mě netrápí. Tak jak u O3 RS TSI předpokládám, že APR a další tento problém vyřeší. Trápí mě, jak jsem zde již uvedl, zdali TSI (ne hybrid) verze bude i 4x4. To je aktuální nedostatek benzínové RS.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V 2. 1. 2020 na 23:05, Roman Kušnír napsal:

První trochu výraznější sleva:

https://stock-cars.skoda-auto.com/260/cs-CZ/?vin=TMBJR7NX9LY006202

 

Poznámka
Bonus obchodníka pro každého -89700,-Kč. S financováním od společnosti ŠkoFin akce "Bonus" - 25 000 Kč. Předváděcí vůz. Odběr možný 06/2020 . Více informací na www.autotrendliberec.cz

Tady mají -131tis ( při úvěru, také předváděčka) to už je znát.

https://stock-cars.skoda-auto.com/260/cs-CZ/?vin=TMBJJ9NX5LY006247

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No s cenama to asi bude ještě zajímavé. Vypadá to totiž, že Škodovka dost zkrouhla možné slevy na auta. Ani leasingovky už nedostanou takové množstevní slevy jako minulý rok, což spolu se zdražením auta možná povede k tomu, že firmy v hodně případech přejdou k jiným modelům nebo značkám. Vypadá to, že Škoda zkouší to co Apple, ať vyrobíme cokoliv, tak to stejně ovce koupí ať to bude stát sebevíc ... Nutno říct, že Applu to vcelku vychází, uvidíme co u Škodovky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 25 minutami, Martin Bednář napsal:

Každopádně Oktávka v celkem normální výbavě za 911tKč - to bych spíš čekal u Superba....
Pro zajímavost, jaká se dá sehnat sleva na SIII https://www.autocentrum-jc.cz/cz/skoda-superb-style-1-6-tdi-88-kw-dsg-id-210

 

Nikdo si moc neuvědomil, že potom, co zrušili L&K výbavu, se takové ceny budou samozřejmě objevovat. A to zdaleka nemusí dosahovat úrovně výbav Laurinky :-( A vím o čem mluvím... 
A Superb s 88kW turboasfaltem ? No "fuj velebnosti".... To je mě takového auta líto

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Souhlas.... např. ve Škoda Plus se to teď Superby 1.6 TDI jen hemží, ale do tohoto auta se dle mého názoru vůbec nehodí. A to sám mám 1.6 TDI 77kw ve své Octavii 3 a tam si jej nemohu vynachválit (kromě spotřeby oleje :-) )...Jsem zvědavý na jízdní dojem z 2.0 TDI 85 kw, co se bude dávat právě do nové Octavie (i když si se zrovna tímto motorem Octavii už brát nebudu).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Na Skoa Plus jsem ted s filtrem na naftu do 1600ccm a od rocniku 2015 nasel 32 ks Superbu. Tomu rikam hemzeni. Mimochodem ta 1.6TDI/88kW varianta je tam na klidnou jizdu zcela ok.

 

Spis budu zvedavy na podvozek, jestli bude stejne hrozny jako u SIII. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V 7. 1. 2020 na 22:14, bojler napsal:


Kessy, multifunkce, lita kola a Full LED je ve tride standard?

Tak třeba Golf bude mít LED i v základu, jako japonci.

 

Jsem zvědav, jestli první testy na ovci budou stejně velmi pozitivní.

Osobně se mi líbí to jakoby spojení displejů ( hodně podobné MB A). Když už tablet, tak tam nemusí trčet, jde to udělat i velmi elegantně a nenásilně.

 

https://www.televizeseznam.cz/video/autonovinky/vw-golf-8-nejlepe-jezdici-hatchback-na-trhu-64014646?dop_ab=0&dop_source_zone_id=1&dop_req_id=vM8a4ynYlaU-202001091939&utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku&utm_campaign=_var

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 14 hodinami, Martin Bednář napsal:

Každopádně Oktávka v celkem normální výbavě za 911tKč - to bych spíš čekal u Superba....
Pro zajímavost, jaká se dá sehnat sleva na SIII https://www.autocentrum-jc.cz/cz/skoda-superb-style-1-6-tdi-88-kw-dsg-id-210
 

 

Čeká mě příjemný úkol. Do září pořizuji auto a Ot v základní výbavě hodne dnešní doby stojí 900.. Taky mě to překvapilo. Ale uvidíme. 

 

Přijde Golf, VW dává ještě podnikatelům Někdy slevu 100 000. Škodovka dodělá ceník. Passat bude v prervadeckach s iq funkcemi možná za lepší cenu než nová Ot. Možná bude mít Superb po nějakém upgradu kapacitní volant. Takže pak se z něho bude dát taky vybírat. 
 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Pawouk umístěno následující téma

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...