Přejít na obsah

Škoda Octavia IV


_Denis_

Doporučené příspěvky

SAFE by se tady asi probírat nemělo, nicméně to jak to popsal Martab je blbost, k čemu by bylo, že auto neotevřete klikou zevnitř? To naopak, z venku, to dává smysl... to ve Style mám, uzamknu se uvnitř a nikdo se přes kliku/kufr nedostane dovnitř...ale hlídání vnitřního prostoru, alarm, určitě nemám

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@PetriCZECH tak to že se do auta nedostaneš vnější klikou je tak jaksi smysl zamykání, jaký smysl by mělo zamknout auto, které ale půjde otevřít vnější klikou?

Když auto zamkneš tlačítkem vevnitř, nic se nemění, auto se normálně zamkne, lze jej otevřít zatažením za vnitřní kliku, z vnějšku jej otevřít nelze. To platí pro systém s i bez SAFE. Rozdíl je když auto zamkneš při odchodu klíčkem nebo Kessy. V klasickém případě se dá auto otevřít zatažením za vnitřní kliku (vnější nereaguje). V případě že je vozidlo vybaveno SAFE systémem, nelze jej otevřít potažením za vnitřní ani vnější kliku. A k čemu je to dobré? Představ si situaci kdy zloděj rozbije okénko (nebo jej při odchodu špatně uživatel dovře), u klasického centrálu staří chytnout za kliku a postupně si otevřít dveře které jsou třeba. V případě že je vozidlo vybaveno SAFE systémem, nic nepomůže a dveře zůstanou zavřeny.

 

Pokud i tak máš pocit že si vymýšlím, stačí nahlédnout do manuálu:

obrazek.thumb.png.03ca61341d2beddc47ee5d5d6850421d.png

 

obrazek.thumb.png.ad74dad604f73fc3a244373208c606df.png

 

V manuálu (https://ws.skoda-auto.com/OwnersManualService/Data/cz/Octavia_NX/05-2020/Manual/Octavia/A8_Octavia_OwnersManual.pdf) je to na straně 24.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

[mention]PetriCZECH [/mention] on to ale [mention]Martab [/mention] popsal naprosto přesně, viz. výtažek z manuálu pro FI





Safe system


Safe system zabraňuje, aby v případě, že je automobil uzamčen a všechny zámky blokovány, došlo k vytažení pojistných tlačítek. Se Safe systemem nejenže nejde vytáhnout pojistné tlačítko na vnitřní straně dveří, ale nelze vůz otevřít ani vnitřními a venkovními klikami. Zloději tak ani rozbití okna není nic platné, protože Safe system nedovolí otevřít dveře automobilu.

To, co popisuješ ty je pouhé uzamknutí vozu po překročení 20km/h, ale od SAFE to má opravdu daleko.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Děkuji všem za vysvětlení, já se pak do manuálu kouknul, akorát už mi bylo blbé mé příspěvky upravovat, když už jste odpověděli, rozdali lajky/nelajky atd.. Škoda, že si zde na fóru uživatel nemůže svůj příspěvek smazat a může to jen dělat administrátor. Každý se někdy upíše a pak je to tady doslova lavina od ostatních....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...