Přejít na obsah

Škoda Octavia IV


_Denis_

Doporučené příspěvky

před 7 hodinami, boban1108 napsal:

Já mám zkušenosti, že auta hodně kecají. Ukazují více, než ve skutečnosti jedete (zatím prověřeno OIII, Renault Megane, Seat Toledo a VW Jetta). Dle mě je to úmysl, aby si lidi mysleli že jedou více, než je skutečnost.

 

Důvodů je víc. Jedním z nich je např. i to, že pneumatika opotřebením mění svůj obvod. Pokud čistě teoreticky jedu na zcela nových pneumatikách a na vzorku sjetém o 0,5cm, tak je průměr kola hned o 1 cm rozdíl. Ukazatel rychlosti může ukazovat víc, ale nikdy ne méně. OIV už má indikaci rychlosti založenou na jiném způsobu výpočtu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ne, žádná norma, že musí přeměrovat , není.

 

Je samozřejmě dáno, že v žádném případě nesmí ukazovat, že jedeš pomaleji, než ve skutečnosti - a tímto se výrobci jistili a pokrývali tím malé odchylky.

 

Nyní, když to mohou kalibrovat přes GPS, které je docela spolehlivé. ... tak začínají ukazovat reálnou rychlost.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Rychloměry (tachometry) v automobilech nejsou stanovenými měřidly (na rozdíl od policejních rychloměrů), a proto ČMI neschvaluje jejich typ ani je prvotně a následně neověřuje. Od roku 1986 do roku 2004 platila česká technická norma ČSN 30 5103 Rychloměry automobilové. Technické požadavky a metody zkoušení. V této normě bylo uvedeno, že rychloměr (tachometr) ve vozidle nikdy nesmí ukazovat nižší rychlost, než je skutečná rychlost vozidla, ale může ukazovat rychlost až o 10 % větší. Pro nově vyráběná vozidla platí nyní předpis EHK č. 39, který má obdobné ustanovení; navíc je zde zvýšena horní tolerance údaje na 10% + 6 km/h (resp. + 4 km/h nebo + 8 km/h dle kategorie vozidla). To platí pro osobní vozidla.

 

Pro vozidla, která musí být povinně vybavena tachografem, to však neplatí. Měření rychlosti pomocí tachografu může dle Nařízení komise ES č. 1360/2002 být i po ověření tachografu zatíženo symetrickou chybou ±6 km/h. Znamená to tedy, že u nákladních vozidel a u autobusů, které musí být povinně vybaveny ověřeným tachografem, může analogový i digitální tachograf ukazovat až o 6 km/h méně než je skutečná rychlost vozidla.

 

A tímto debaty o přeměřování tachometrů a pokutách končím.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Trochu jinak se k tomu staví EuroNCAP a proto:

Tachometry nových aut ukazují stále přesněji. Pokud mají řádně nafoukaná kola správného rozměru, měly by zobrazovat rychlost bez odchylky. Je to nový požadavek nezávislé bezpečnostní organizace EuroNCAP, jejíž crashtesty mají velkou váhu.

Původní tolerance deset procent oproti skutečné rychlosti plus čtyři kilometry v hodině u EuroNCAP padla, nově musí ukazovat tachometr přesně, jen pak může dostat vysoké bodové ohodnocení za bezpečnost.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No a změny pěkně k ničemu. S novým sportlinem zmizel ze stylu sportovní balíček za 15000. Takže otázka zda mi ještě teď objednájí moji konfiguraci ze starého MR. Se sportlinem jsem v tom o 70K více a hlavně nechápu absenci tazneho zařízení, ale příprava jde. Jde to od jednoho k pěti. Hlavně že tam nedají například mezipodlahu, ale blbosti vymýšlet budou. 

Editováno: , autor: Mics0d
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Paráda. Koukám na barvy - super. Na silnicích to bude pestřejší :) Na druhé straně za Octavii s plnou výbavou ceníkových 1,2mio? :) Jinými slovy dobře vybavenej novej Superb v 4x4 2L příští rok naceněj.. 1,5mio? To už bude krůček k slušně vybavené prémii.. :) Ale asi patří jinam..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

auta budu zdrazovat, kedze je po nich velky dopyt, na SK su po uvolneni lockdownu sklady poloprázdne, zaujem o auta je velky, kedze nielen v SA je cakacka viac ako 4 mesiace, tak si dovolia aj taketo zdrazovanie. Ja uz som bol rozhodnuty na O4 combi, po novom cenniku isla cena mojej konfigurácie o 500e hore, uvidíme ked spustia vo stvrtok slovenský konfigurátor, co za vymysli tam budu. pomaly sa zacnem pokukovat po inej znacke

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...