Přejít na obsah

Škoda Octavia IV


_Denis_

Doporučené příspěvky

@OpelInsi

Samozřejmě, že člověk 2x opravdu nic neplatí. 

Příklad:

Klima paket

- Ambition - 13.400,-- Kč (akustická boční skla, Sunset, vyhřívaný volant, vyhřívané čelní sklo)

- Style - 9.300,-- Kč (akustická boční skla, Sunset, vyhřívaný volant) - vyhřívané čelní sklo ve standardu

- RS - 5.500,-- Kč (akustická boční skla, vyhřívaný volant) - vyhřívané čelní sklo a Sunset ve standardu

Editováno: , autor: Rapid1.0
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 8 minutami, OpelInsi napsal:

ano to je tiež taký typický znak cenníku tejto automobilky - vyberieš si povedzme 3 pakety a v dvoch z nich sú napríklad odhlučnené okná a v ďalších dvoch trebárs side assist.

Takže v konečnom dôsledku túto výbavu zaplatíš 2x. U iných automobiliek bol rozdiel v balíku, keď vyššia základná výbava niečo z balíka už obsahovala vo svojej cene alebo tam je rozlíšenie a dve ceny za jeden balík ak je objednaný sólo alebo v kombinácii s iným balíkom kde sa výbava prekrýva.

Ale zase sa dá získať dobrý pocit, že možno po vyplatení zlatých padákov manažérom pri dvojitom zaplatení zostane aj robotníkom na linke :)

 

nikoli, tu výbavu nezaplatíš dvakrát.

 

v případě, že dochází k "překrytí" výbav, tak se cena paketu mění a zohlednuje to, že daný výdobytek už tam je.

 

v případě oktávky se to dá demonstrovat např. na paketech "ochrana cestujících" a na paketu "asistovaná jizda". pokud vybereš asistovanou jízdu, tak se automaticky ochrana cestujících zlevní o cca 6 tísíc (je tam sdílená výbava změna jízdního pruhu).

 

a toto není žádnáí novinka - toto uměl konfigurátor už asi tak před třinácti lety .)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 9 hodinami, Igor napsal:

Výbavy, ktoré skončili a nie je možné ich objednať:

  • Park Assist 7X5
  • Area View PKB
  • Sound System Canton 9VS
  • Side Assist 7Y1
  • Crew Protect Assist 7W4
  • Elektrické rolo kufra PS6
  • Bočné airbagy vzadu a stredový airbag PE6 všetko okrem Style
  • El.nastaviteľné sedadlo spolujazdca PWC pre Sportline
  • El.sklopné spätné zrkadlá PW5 pre Sportline

Uvedené platí pre SK trh, výbava bola odstránená aj z paketov, ktoré ju obsahovali. Vozidlá objednané s danou výbavou ju budú mať odstránenú a bude poskytnutá cenová kompenzácia.

Zmena sa dotkla všetkých modelov. Zaujímavé ale je, že pre Kodiaq a Superb sú Side Assist, Canton a Trailer Assist dostupné už len vo výbave Laurin a Klement. Celkovo došlo k redukcii výbav, určité prvky bude možné objednať len vo vyšších výbavách...

 

Ahoj Igor,

odkiaľ máš tieto informácie. U nás konfigurátor stále nejde a v cenníku JOY z 25.10.21 sú Park Assit, Area View, Crew Protect Assist aj Canton, len Side Assist zmizol.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Na vyhrievanie predného okna sa v OIV používa fólia ClimaCoat od Saint Gobain Sekurit. V jednom článku sa o fólii píše: V zime funguje skutočne účinne, pretože sa námraza z okna vyparí skôr, ako vám sedadlá stihnú zahriať zadok. Navyše takéto sklo odráža slnečné teplo a ultrafialové lúče o 40 % efektívnejšie, takže v letných mesiacoch sa z vašej palubnej dosky nestane rúra na pečenie a v kabíne sa budete cítiť pohodlnejšie aj pri vyšších teplotách. 

Mňa zaujímajú reálne skúsenosti v lete s touto fóliou. Môže niekto potvrdiť tieto tvrdenia? Je to citeľné oproti stavu bez fólie?

Ďakujem za odpovede.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mám Kodiaqa a čekal jsem od toho víc. V zimě pokud je větší vrstva námrazy, tak to sedadlo skoro hřeje dřív, člověk tomu pomůže stěračem, kdy je spodní vrstva už nahřátá tak to sjede, ale čekat až se to úplně rozpustí to by jste se načekali a nebo to postříkám rozmrazovačem a jedu hned, čekání mě moc nebaví. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

On 11/15/2021 at 2:48 PM, Tragedie_v_JZD said:

nikoli, tu výbavu nezaplatíš dvakrát.

v případě, že dochází k "překrytí" výbav, tak se cena paketu mění a zohlednuje to, že daný výdobytek už tam je.

ano, toto je jeden prípad, keď to neplatíš 2x, potom sú iné prípady, keď to 2x platíš. Asi tak.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

máš ho tam predsa o tri príspevky vyššie. je to ale úplne jedno - keď chceš ale konkrétny prípad:

mám objednaný Sport paketII

- obsahuje SUNSET. Chcel som ešte odhlučnené okná, ale musel by som objednať položku odhlučnené okná+SUNSET. S položkou len odhlučnené okná bez SUNSET s tým že je už v pakete to nešlo

- obsahuje znížený podvozok. Chcel som ešte progresívne riadenie, ale musel by som objednať položku znížený podvozok + progresívne riadenie.

Editováno: , autor: OpelInsi
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 10 hodinami, Rapid1.0 napsal:

Tak to je pozitivní zjištění. 

No. Ja Ti nevim. Loni na horách nic moc. Auto přes noc zamrzlo. Ráno jsme nastartovali golfa vii bez vyhřívanýho skla a oiv. A že by to přední sklo roztálo výrazně rychlejc tak to ani náhodou. 
a v létě je tom stejný vedro jak v oiii 🤷🏼‍♂️

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Srovnání rychlosti odmrazení předního skla s rychlostí náběhu vyhřívání sedačky je nesmysl z podstaty věci. Zatímco sedačka začne topit vždy plus mínus stejně, doba rozmražení čelního skla závisí na mnoha proměnných faktorech. Za úplně jinou dobu se rozmrazí lehká šedivá námraza kdy jsou venku -2° C, to je otázka doslova několika vteřin. A třeba 2 mm souvislá vrstva ledu vytvořená večerním mrznoucím mrholením, kdy je ráno -10° C, už je klidně otázkou minut.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já to řešil tak, že jsem zapnul to odmrazování předního okna a vylezl ven ručně oškrábat ostatní skla mimo zadního. (tedy pokud se mi podařilo otevřít dvířka u nádrže a vyndat tu simply clever škrabku, bo jak prší a namrzne to, tak se mi obšas přimrznou i dvířka od nádrže a škrabu kreditkou). U mě teda ta fólie moc rychlá není... škrabkou by to bylo rychlejší... Ale po tom co jsem s O4 zažil a na fóru přečetl, věřím, že někomu z vás to odmrazuje rychleji.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já osobně za největší výhodu odmrazování považuju fakt, že si člověk to ultra měkké sklo nepoškrábe škrabkou. Což si při škrábání poškrábe, jakkoliv opatrný je. A to myslím za tu chvilku čekání stojí. Level TOP je pak nezávislé topení. Level Ultra TOP pak garáž 🤪.

Editováno: , autor: Bubaq
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Taky mám u domu garáž, ale bufík i vyhřívané sklo jsem objednal. Bufík proto, že mě nebaví ty věčné diskuse o teplotě v autě, když žena a děti v zimě nasedají v bundách, aby za 5 minut hlásili, že je jim vedro, když se auto vyhřeje na těch +/- 20°. A sklo proto, že i těch několik škrábání, když jsme na horách, na chatě atd. na skle prostě zanechá čmárance.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@Bubaq nerad bych Tě zklamal, v práci máme OIV s bufíkem a funguje to stejně jako všechno ostatní v tom autě....vlastně ani nevim jestli to vůbec kdy fungovalo.

Mimochodem to auto je v plný výbavě a strašlivě se s... = náhodně brzdí, vypadavájí asistenti.... už bylo x krát na reklamaci a pořád se vrací, že při testovací jízdě vše ok...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...