Přejít na obsah

Škoda Octavia IV


_Denis_

Doporučené příspěvky

Předpokládám správně, ze vozy již objednané o to nepřijdou? Nemyslím konkrétně chlazenou přihrádku, ale spis tak celkově. Ono jak člověk čeká dlouho na auto, tak těch změn paketů, cen, výbav apod je tolik, ze už tohle je několikátá věc, která se změnila / zmizela. 
 

Třeba ta chlazená přihrádka zmizela kompletně. El. dětská pojistka zmizela pro Active až Style, roletka ve středovém tunelu pouze za příplatek apod. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@Rapid1.0 To je dobrý dotaz. Já jsem to pochopil tak, že od teď nebude v žádném autě... ale možná větší smysl dává, že to nebude v od teď objednaných.

No ta roletka ve středovém tunelu je taky celkem zajímavá věc, protože na veškerých fotkách interiéru v konfigurátoru je i bez toho paketu premium.... Tak nevím. Tu bych třeba opravdu chtěl, ale nechci například dvojitou podlahu a jen kvůli té roletce připlácet za ten vyšší paket? To mi přijde celkem k smíchu... Nebo jsem tu něco přehlédl a je jisté, že tam není bez toho příplatku?

 

@Tragedie_v_JZD Já se nechci hádat, ale myslím, že to je moc zjednodušeno. Už třeba jen to, že tam není žárovka ale LED. Led musí být na napájena na plošném spoji na kterém musí být chip pro ovládání té diody. A třeba tento ovládací chip chtějí použít jinde aby ovládal něco jiného. 

Editováno: , autor: JirikHL
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To chlazení mohli nechat, toho plastu není tolik, topení je hned vedle.

 

Ale Scala/Kamiq/Karoq přišli o ten vnitřní polstr, jestli i tady se dozvíme za rok ....

5823C2D3-590D-487A-AF3C-51A902A66EB8.jpg

 

V této době, jestli ty auta budou kompletní v platné konfiguraci v době objednání nebyl bych si jist.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V době, kdy jsem objednaval auto ta roletka nápojů vůbec nebyla ve výbavě rozlišena. Takže RS ji v mě konfiguraci měla standardně. Po poslední velké změně vybav už je součástí paketu za příplatek. Proto ta moje otázka. Upřímně bych bych hodně znechucen, kdybych ji v autě neměl. Stejně tak ta chlazená prihradka. Samozřejmě to nejsou prvky bez kterých si nedovedu auto představit, ale z principu by tam proste být měli. Předpokládám, ze si tohle ŠA hlídá a vyrábí vozy podle standardních vybav v době objednávky a ne podle výbavy v době výroby. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Auto bys měl dostat v konfiguraci jakou jsi objednal. Pokud dojde k nějaké změně - myšleno obměna paketů, doplňků či výbavy během MR ap. nemělo by to mít vliv na konfiguraci již objednaného vozu. 

Spíš jde v současnosti o to, zda uvedená položka (díl, doplněk..) je vůbec vyrobena třeba v poslední době se to nejvíc dotýká různých systémů potřebujících čipy. Pokud něco není možno dodat, měli by tě o tom minimálně  informovat. 

Editováno: , autor: stanmar
doplnění textu
  • Díky 1
  • Pozitivní 1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 18 hodinami, stanmar napsal:

Od 8.1.2022 nový ceník -

Jediná změna co jsem našel je ve výbavě Active - přišla o chlazenou a osvětlenou odkládací schránku u spolujezdce

Toto bude spíše již nějaká cesta Octavie jako takové někam jinam.

Chlazená byla ještě u O2 i ta v tunelové schránce. O3 o to přišla, a nyní O4 přijde o komplet chlazené schránky. To je hodně stupidní rozhodnutí.
To již naznačilo jak Octavia s O4 přišla o modelové provedení L&K, a nastoupila cestu lowendových flotilových vozů bez zbytečně "luxusní" výbavy. To by se dal vyjmenovat celý seznam, o co vše přišla již O3, a také O4 😟

Vypadá to spíše na trend diktovaný nejen Covid problémy, ale využívá toho evidentně mateřská automobilka, která takové věci mnohokrát avizovala, naposledy po nástupu Schäfera do vedení ve Škodě.

Editováno: , autor: omicron
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Upřímně řečeno mám chlazenou přihrádku spolujezdce už u 3. auta, celkem asi 15 let a nikdy jsem jí nepotřeboval. Na vychlazení nápoje to nestačí, na to v létě používám autoledničku. A když už ten nápoj otevřu, tak otevřenou plechovku tam nedám. A pořád zavírat a otvírat lahev abych ji mohl strčit do přihrádky se mi taky nechce. To ji mám radši otevřenou stojící vedle mě, vždy po ruce, při řízení okamžitě k napití.  

  

Takže za mě tohohle žádná škoda není, byla to úplná zbytečnost. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 41 minutami, Tragedie_v_JZD napsal:

Jen dotaz - challenge plus je jen nejaka akcni kratkodoba verze, nebo se da cekat, ze vydrzi dele?

 

objednavat budu az v zari, ale challenge plus se mi libi…

No ve Škodovce to vedou jako akční verzi... já si myslím, že to vydrží déle, ale ruku bych za to nedal. Možná do té doby, než jim dojdou ty sportovní výfuky, protože to je jediný rozdíl :D (když neberu v potaz 20K výhodnější cenu)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...