Přejít na obsah

Škoda Octavia IV


_Denis_

Doporučené příspěvky

před 6 minutami, Rapid1.0 napsal:

Mazec...Active + 100 tisíc, RS +135 tisíc. Konec manuální převodovky u RS.

octavia-cenik.pdf 382.26 kB · 0 stažení

Fakt tolik? 

ceník jsem nestudoval, ale podle článku na aktuálně je active +50 a RS +85 ...? navíc opticky sníženo tím, že tam přibylo pár drobností navíc ...  takže třeba to RS má v základu navíc blbosti za asi 50, takže efektivně jde o zdražení o 35 ...? .)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jasný, u Active je to třeba tím, že vypadl z nabídky 1.0 TSI a v základu tak je 1.5 TSI. Samozřejmě to chce detailnější nastudování.

 

Ty uvedené částky jsou jen rozdíl dříve nejlevnějších verzí a teď nejlevnějších verzí. A tam takový rozdíl skutečně je, stačí porovnat ceník s konfigurátorem, který je ještě na starých cenách a výbavách. A pokud někdo chce cenu Od, tak se ho třeba u toho Activu týká zdražení o 100 tísíc.

Editováno: , autor: Rapid1.0
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

S tím chybějícím motorem 1.0 Tsi  to moc nechápu? Ano dalo by se říci, že to moc lidí nekupovalo, ale když se dívám na nový ceník Karoqu, tak tam ta 1.0 Tsi je stále v nabídce. A to podle mne na takový Karoq je ta 1.0 Tsi ještě méně vhodnější než na Octavii a taky se mi nezdá, že by byl nějak více objednáván v tom Karoqu než v Octavii. Zajímavá obchodní filozofie, ale tyhle celkem zvláštní kroky Škodovky již ani moc nepřekvapují.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jakože to PDF ještě třeba 3x upraví a doplní jo? :-D Tak možné je samozřejmě všechno, ale nějak se mi to nezdá moc logické. Pokud ty ceny mají a jakože mají, tak to vydají najednou přeci. To že doplňují konfigurátor je běžná praxe. Ale za tu dobu co nějak tak sleduji ceníky se mi nezdá, že by nějaký ceník vydali a pak ho ještě doplnili. Vždyť by v tom byl hrozný zmatek co je tedy platné a co není.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Upraví, Ambition měl mít vyhřívané sedačky v základu, takhle se tváří, že to umí jen Style a RS, což by byl fail.

RS za + 85t., ale dostal Asistovanou jízdu 2.5, mrtvý úhel, alarm a simply paket

 

Nejlépe je na tom Style za 60t. přidali ACC, alarm, Simply paket, výhřev volantu, virtuální pedál, kamera a senzory a potahy látka/kůže. Fajn nabídka.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Konfigurátor by měl být aktualizován snad přes víkend. Přes úvodní vyděšení ze zdražení jsem se potom na ceník podíval ještě jednou a pořádně a RS opravdu reálně zdražilo jen o 35 tis. Kč, protože už do základu nahazeli bohatší výbavu, než byla předtím, která byla za nějakých 50 tis. Kč. Ale co odpadlo asi úplně, tak Challenge Plus a tedy výhodnější pořízení ergonomických sedaček a DCC a úplné zmizení sportovního výfuku. No uvidíme, až bude nahozený aktuální konfigurátor, na kolik mě vyjde konfigurace, kterou jsem zkoušel před změnou ceníku.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V 20. 1. 2023 na 10:20, JirikHL napsal:

Neděste se, přidávají to postupně, ceník se ještě bude upravovat, tak bych s nějakými velkými soudy počkal...

 

@Tragedie_v_JZD A co se ti zdá, že přibylo? Kromě alarmu tam nic jiného nevidím? Spíš nejsou moc možnosti personifikace - pouze pakety.

 

Tezko rict ... cenik jsem nestudoval, jen jsem papouškoval článek z aktuálně :-D 

Píšou, že Ambition má nově "v základu" parkovaci senzory, sklopná zrcátka, bezdrátovou nabíječku, ve stylu zas vyhřívaný volant, acc, kameru nebo třeba parkovací senzory a třeba v RS že je navíc oproti dřívějšku sledování mrtvého úhlu, line assist,  čtení značek

 

tak snad nekecali :)
 

edit: tady tomu venuji vetsi prostor…https://www.garaz.cz/clanek/novinky-jak-vyzrat-na-zdrazovani-skodovek-u-kterych-modelu-ziskate-nejvic-vybavy-navic-21009627

Editováno: , autor: Tragedie_v_JZD
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@Tragedie_v_JZD jojo máš pravdu, trochu jsem si to potom prohlédl a Style je nakonec celkem výhodný, RS/Ambition trochu zdražení a Sportline to odnesl nejvíce :D (myslím, že cca 60k+)

 

Mno a nakonec toho asi moc (motorů) nepřidají jak jsem čekal... těch 1,0 a 2,0 je škoda, nemluvě o RSTDI nebo Scoutu...  A přijde mi vtipné, s jakou pompou představovali RS iV - dlouho bylo jen to, a nakonec ho potichu odeberou z ceníku... Asi to nebyl žádný prodejní trhák :) 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...