Přejít na obsah

Nakup vhodneho bezdrotoveho OBD adaptera pre kodovanie a diagnostiku Skoda/VW/Seat/Audi na smartfonoch


sk0d@

Doporučené příspěvky

Používate někdo nějaký adaptér na logování s uložím do souboru? Jde mi o takové ty klasické údaje, jako požadovaný + aktuální tlak, otáčky, klapka, N75 a podobně, abych si to pak hodil do Excelu, udělal graf, nebo uložil pro porovnání. Platforma Octavia 2 a spol. Mám sice originál kabel s VCDS, kde toto samozřejmě jde a používám to, ale je to celé komplikované, brát do auta notebook, klikat za jízdy.... Tak bych te vyřešil třeba takto. Co jsem četl, některé adaptéry jsou pomalé, takže těch hodnot moc nezaznamenají, takže bych rád něco, co jde opravdu použít a není to jenom na hraní. No a aby toho nebylo málo, tak je to pro iOS :-) Kódvat nepotřebuju, ani malaz chyby, ani nic jiné.


Co jsem hledal, tak by to mohl zvládat tento ScanTool OBDLink MX Wi-Fi, nebo tento BlueDriver Professional OBDII Bluetooth Adapter. Cenově to přežiju, spíše abych nekoupil špatně. Samozřejmě případně jiné, snad by to mohl být i ten zde často zmiňovaný Carista Bluetooth.

 

Díky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud budu mít pomalý a nestabilní adaptér, tak mi nepomůže soft. Proto se primárně ptám na slušný adaptér, protože to je základ, soft si pak vyberu. A pro dobíjení vs teplota není potřeba extra rychlost, ale když chci měřit závislost otáček vs tlak a další údaje, tak to chce slušný adaptér. No a další věc je pak stabilita spojení, v minulosti, než jsem pořídil originál VCDS, jsem si hodně užil nervů, když mi v půlce měření vypadlo spojení mezi OBD a PC. Proto chci něco slušné.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ano, o logování nic ani v placených funkcích, to by zvládal třeba OBD Fusion s Carista adaptérem, ale jsme zase u toho, že nikde není nic o vzorkovací frekvenci adaptéru. Mít údaje např. po 2 vteřinách je nepoužitelné. Proto se ptám na zkušenosti, ne na to, co kde kdo tvrdí na www.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nakonec jsem objednal Kiwi 3, teď přímo od výrobce za cca 76USD. Měl by být 4x rychlejší, než běžné adaptéry, podpora všech OS a i výrobci aplikací pro iOS, které bych případně užíval jej podporují. Tak uvidíme, když tak dám vědět. Ještě velice podobný by mohl být Tonwon, cena teď i s poštou cca 1/3 toho Kiwi 3 (1700 vs 700). Kiwi 3 má ale navíc možnost upgradu firmware. Obojí je tedy pomalejší, než ten Obdlink MX WLAN díky tomu, že komunikují přes BT LE, ale zase cena MX už je trošku dál, to už bych snad radši pořídil upgrade na HEX-NET. Zatím díky.

Editováno: , autor: swenak
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Díval jsi se na web výrobce?;) No, prostě to uvádí výrobce, že je až 4x rychlejší, samozřejmě "up to", takže... . Dále, Harald uvádí Kiwi 3 v seznamu doporučených pro jeho Laptimer, kde píše, že je rychlý, ale právě ne tolik jako ten MX. Ve zkratce: Kiwi 3 je o něco rychlejší, než GoPoint BT1, který zvládne 8 PID za vteřinu. Tonwon je o něco pomalejší, než Kiwi 3, ale zase je cenově o dost výhodnější. No a Obdlink MX WLAN bez problémů dal 17 PID za vteřinu. Pro mé potřeby, kdy si vystačím tak s 5ti hodnotami a bude to tedy snad rychlejší, to snad bude OK. VCDS, co jsem tak koukal do logu, mi dával tak 2-2,5Hz pří plném seznamu, což je snad 10 hodnot, ač teoreticky by měl umět mnohem více, ale to už je pak zase otázka protokolu a jednotky.

 

Přikládám výsledky testů, které Harald dělal. Je možné, že nějaký čínský klon bude na tom podobně, nebo lépe, ale co jsem se díval, tak toto moc lidí neřeší, což i chápu, primárně jim jde o to, zapnout/vypnout nějakou tu funkci, ale na to mám VCDS.

 

EDIT: jinak Jen Obdlink MX WLAN má docela špatná hodnocení na Amazonu, že se WiFi odpojuje a výrobce to moc neřeší, tak případně bacha...

 

 

OBDBenchmark.png

Editováno: , autor: swenak
doplnění
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ano, souhlasím, nechtěl jsem info z webu, ale to info je potvrzeno od vývojáře, který nemá z prodeje nic, měří to a nemele jenom pantem a je právě zaměřen na výkon řešení, to je trošku něco jiné, než pouze informace od výrobce. Dále se stačí podívat na výrobce dalších aplikací a Kiwi 3 je doporučováno.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Super, díky, ale když mi pošleš výsledný log s daty, to bude lepší [emoji6] Tady nejde o to, co se mi zobrazí v live datech, potřebuju ty data uložit a zpracovat, porovnat s historií, .... Přikládám, co pak je třeba výsledkem. Zde jsem řešil manuální nastavení tlaku turba. Měřených hodnot bylo více, když pak řeším nějaký problém, tak si  přidám další, případně udělám více měření a spojím, nebo hledám průměr. No a bezdrát chci na přibližné ověření, pokud by něco nebylo OK, tak už si dám tu práci a vemu notebook, VCDS a pojedu to řešit přesněji. Live data taky nepotřebuju na mobilu, na to zase mám FIS04 na palubním PC, ač samozřejmě, i to někdy postačí.

data.thumb.PNG.2c19deccd876c1c22a5672dac6640f60.PNG

 

 

Edit: No a když mi dá hw s sw za 5 vteřin, které toto trvá jenom 2 hodnoty, tak nebudu vědět nic, proto řeším rychlost.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ta rychlost dat? No, u mobilu zatím nevím, ale např. VCDS dává k záznamům časový údaj. Jak to měřil ten maník, co dělá Laptimer, to nevím. Ale předpokládám, že pokud se loguje do souboru, tak časová značka tam bude taky, ono by jinak log ani neměl často smysl. Teoreticky, ač to je fakt pracné a ne vždy možné, by šlo měřit vždy jenom 1 hodnotu a k tomu mít čas. Pak třeba udělat 5 měření, vždy jiný údaj a pak to přes čas spojit. Tím by se rychlost zvýšila, ale je to pakárna :-( S VCDS to je v pohodě, až na to, že potřebuješ Notebook. Nebo pak použít jejich HEX-NET, ten pracuje přes WiFi (má v sobě web službu), ale cena je 15tis bez DPH. Nebo upgrade z kabelové HEX-CAN, nebo HEX-V2, ten je 9500 bez DPH. Ale pro soukromé použití je to prostě zbytečná částka, hlavně, když jde koupit ten starší HEX-CAN za cca 3000 bez DPH a na vozidla snad do 2017 stačí.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Rozhodl jsem se koupit original carista adapter (dudu kupovat z amazonu.). Budu oprovozovat na androidu a v superbu II. gen.

Mám ale pár nejasnbostí.

1. Jaké používá adaptér zozhraní? BT nebo Wifi?

2. Když budu adaptét během jízdy používat s nějakou aplikací, bude mi fungovat BT Hands Free? BT HF mám v autě origo z výroby.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...