Přejít na obsah

Nakup vhodneho bezdrotoveho OBD adaptera pre kodovanie a diagnostiku Skoda/VW/Seat/Audi na smartfonoch


sk0d@

Doporučené příspěvky

Pokud budeš používat Carristu na mobilu přes BT, nebude mobil spárovaný s HF. Pokud chceš za jízdy využívat HF a zároveň číst data z modulu přes BT, musíš mít 2 zařízení - jedno pro aplikaci k modulu a telefon k HF.

 

Modul od Caristy je určitě BT, jestli mají i Wi-Fi verzi najdeš určitě na jejich stránkách. Pokud by byla Wi-Fi verze, mělo by na jednom zařízení fungovat jak BT HF, tak i Wi-Fi spojení s modulem.

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nemám, navím přes BT jemožné připojit několik zařízení (některá z verzí má omezení na 5, novětší možná i více), většinou je omezení v SW. Třeba mám relativně starší notebook (procesor IvyBridge) a přes BT klávesnice, myš, mobil a vše funguje zároveň.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Tak mám origo carista adapter. Je krásně malý a do SII super pasuje.

Nevíte, nemáte, představu kolik si adapter vezme energie při zamčeném autě, když bych ho nechal v auě zastrčený nastálo? Říkal jsem si, že bych ho nevytahoval. Jen nechci přijít k autu a nenastartovat.

Editováno: , autor: koudy_123
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 týdny později...

Jestli to myslíš s domácím kódováním vážně a máš notebook s Windows, vyprdni se na mobilní aplikace a bluetooth adaptéry a pořiď si nejnovější kabel s VCDS. Tím kóduješ přímo, takže vyčteš z jednotek a nakóduješ téměř cokoliv a nemusíš řešit, která verze aplikace co na jakém autě zrovna umí nebo neumí. Aktuálně má téma nejpoužívanější aplikace 46 stran, to by tě mělo trknout. :)

 

Jestli ti jde jenom o tuhle jednu věc a nic dalšího řešit nepotřebuješ, tak se domluv někým, kdo ti to udělá. Jednodušší věci už dneska s prominutím dělá každý, kdo má do pr..le díru. ;)

 

Jestli ale trváš na kódování mobilem, potom 100% funkční budeš mít např. přímo adaptér Carista. Další možnost je nákup adaptéru z CZ/SK distribuce, kde máš při nákupu po internetu možnost vrácení do 14 dnů bez udání důvodu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Řešili jste někdo vlastní PID? Nějak se mi moc nedaří k tomu najít nějaké definice, něco jsem zkoušel, ale bez úspěchu a výrobci aplikací, pokud vůbec reagují, nejsou schopni ani doporučit, v jakém formátu PID pro koncern zadávat. Ptám se proto, že jsem zkusil dost aplikací, ale všechny jsou +- stejné co do rozsahu základních údajů, protože mají takové to základní minimum na hraní si, ale nejsou tam pro mé potřeby ty podstatné PID.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To jsem přece psal o tom základu, ale mně zajímá ta možnost uživatelských PID, protože aplikace to umí. Vím, že VAG používá vlastní protokol, resp. něco nad rámec základní specifikace OBDII protokolu, ale v rámci OBDII protokolu, ale už se mi nedaří najít seznam toho, co "by ještě mohlo jít přes OBDII, ač to není v základní definici protokolu, viz třeba popis OBDII na wiki" a co už je protokolem užíváným VAG. Taky to vypadá, že co na některém vozidle VAG jde přes PID doplnit, na jiném už ne (našel jsem něco pro AUDI, co nejde mně). Takže nakonec jsem si měl rovnou pořídit HEX-NET a byl by klid :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tohle je téma o nákupu OBDII adaptérů, ne o aplikacích, navíc tvoření PID je už i nad rámec klasického použití aplikace. Takže tohlo těma v tomto vlákně ukonči a lépe čti pravidla fóra!

Buď se přesuň do sekce VCDS kam si myslím že by to mohlo patřit, nebo založ nové téma o programování OBDII protokolu...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kdyby někdo chtěl pořizovat adaptér se zárukou a možností vrácení, tak je aktuálně nějaký na alze v akci https://www.alza.cz/auto/mobilly-obd-ii-bt-d4624328.htm

Netuším jak funguje a zda bude na ELM Identiferu OK, dávám jen proto, že jsem si jej všiml v nabídce Alzy. Já sám používám originál Carista adaptér, tak nemohu o tomto poreferovat.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...