Přejít na obsah

Leštění předních světlometů / B-sloupky


Shaarky

Doporučené příspěvky

Me fascinuje ze prijde vzdy nejakej rozumbrada, ktery vi o cem ma byt zivot druhych :) Kdyz to nekdo chce mit bez skrabancu a vidi smysl v tom venovat cas/prostredky tak at to udela.

 

Doporucuju navstivit detailingclub.cz a btw. 20k renovace laku urcite nestoji. Pokud se budem bavit o nakupu vybaveni kdy to clovek zvladne v domacich podminkach, je to o nekolikatisicove investici do excentricke lesticky, brusnych, lesticich past a chemicke priprave laku pred lestenim. Neni to raketova veda.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Důrazně doporučuji panu 5ciz, aby pro příště neztrácel svůj drahocenný čas, který evidentně smysluplně využívá ve svém životě, jenž jistojistě není o autech, zdržel se podobných nemístných komentářů a nezabíral místo konstruktivním příspěvkům k danému tématu. Tímto tuto debatu končím.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak takto to nějak vypadá po ručním (opravdu ručním, žádná vrtačka nebo tak) leštění. Na oko OK, ale stále dodrápané, nejvíce je to poznat večer při zapnutých světlech... dají se na to koupit přípravky, já to dělal přípravkem na sklo od Sonaxu (ano, sklo to není, to já vím, ale neměl jsem jinou možnost)...

36e8816e2d6edb028f696babbe8b4a9e.jpg
ca7cffc74d3993dd452122d8a6645441.jpg

20170401_110524~01.jpg

20170401_110516~01~01~01.jpg

Editováno: , autor: Shaarky
nezobrazovaly se fotky
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V 30. 3. 2017 na 11:03, ferda25 napsal:

Podle mě přední plexisklo nesplňuje požadavky na venkovní provoz, ale chtělo by to odbornou expertýzu. Musí být odolné vůči solím, jemnému prachu, atd...

Myslím si to samé i o těch B sloupcích.Vždyť těch se opravdu nejde ani dotknout, pokud nejsou úplně čisté.A to nejsou většinu času. A jak se přes ně přejede jen tak vlhkým hadříkem,už se škrábou.Takhle "kvalitní" materiál tam nemá co dělat.Já bych to normálně reklamoval..

A mimo,  jak na tom jste s listami kolem oken?Ty byly tragické na S2.Tady už také jeden škrábanec mám,takže nic dokonalého, ale připadají mi trochu lepší. 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...
  • o 1 rok později...
Přesně toto je vhodný prostředek.

Ceri prostředky jsou skutečně primárně na sklo ( na které jako jediné fungují, i když se člověk zapotí... ) a hlavně jsou dražší.

Zkoušel jsem i finishingovou pastu na lak a taky docela ok, ale Sonax fungoval lépe. Při strojním leštěním se nesmí povrch zahřát.


Ten Sonax lze použít i na všechny klavírní laky u řadící páky a radia i Plexi budíků/tachometru.

Vždy je však efekt dočasný! Ten povrch je strašně měkký.

Možnost je po aplikaci nanést nějaký keramický , nebo Si sealant atp. , ktery uspokojivý stav prodlouží.
Budu to dělat při přípravě laku na zimu, tak jsem sám zvědav...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 6 měsíců později...

Zdar borci.Ja som B stĺpiky leštil zopár krát  Tempo pastou na nové laky.Dalo sa to pekne vyleštiť ,ale po prvom umytí na myčke podotýkam že bezdotykovej  tam uschli kvapky vody a bolo to otrasné.Doslova biele bodky na čiernom plaste.Tak som to prestal riešiť a teraz to mám už iba matné.Ale zaujímavé je to že na zadných dverách to je lesklé.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 měsíce později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...