Přejít na obsah

benzín v oleji 1.2 TSI Rapid


hardb

Doporučené příspěvky

Zdravím, 

řešil z vás někdo podle mě závažný problém a  to ten že při jízde na kratší vzdálenost přibývá oleje - že se nějaké množství benzínu dostává od ben. čerpadla do oleje ??

známý tohle řešil na FL. 2. oktávce a po záruční výměně čerpadla nepozoruje moc rozdíl ...

ptám se protože minulý týden jsem jezdil kratší vzdálenost cca 3 km od práce a z5 a na rysce mám už maximum (přibylo to asi o 4 mm) což si myslím že je dost 

ano při delší vzdálenosti se benzín odpaří a olej už asi tak smrdět nebude ale i tak je to celkem závada 

motor 1.2 TSI 77 KW @ 20 000 km

díky za vaše postřehy 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Dnes jsem taky koukal kolik mam oleje a rekl bych, ze mam nad maximum. Je pravda, ze jezdim kratke trasy, ale napriklad vcera jsem jel 2x75km, minuly vikend 2x160km. A moje otazka zni, jestli by se ten benzin mel vyparit po delsi jizde a nebo jde taky o styl jizdy? (Sportovnejsi jizda? Vytaceni otacek?). Olej jsem menil 3 mesice zpet (v ŠA) a bud tam bylo max nebo neco mezi min a max, uz nevim..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 11 měsíců později...
  • o 10 měsíců později...

Ahojte priatelia 

 

uz som zúfalý tak sa obraciam na toto oficiálne fórum keď aj v škodovke má poslali do kade ľahšie. Mám škodu rapid 1.2 tsi 77kW ročník 12/2011. Poslednou dobou mi začalo dosť rapídne pribúdať na mierke oleja. Bohužiaľ je to benzín a momentálne pre istotu mením olej každé tri mesiace motor začne byt dosť hlučný. Čítal som už veľa fór čítal som o benzínovom čerpadle, tesnení pod ním. Chcem sa viac menej informovať či sa náhodou neobjavilo nejaké riešenie na tento problém a niekto to nevyriešil. Autom chodím 20km do prace 20 km domov avšak nemám auto na to aby som chodil 100 km aby bolo všetko okej. Nechce sa mi taktiež zbytočne meniť to čerpadlo keď to nikomu nepomohlo. Za vaše názory a návrhy budem veľmi vďačný priatelia. (Ešte k tej škodovke) písal som do škodovky priamo tam ma odbili že ak je auto mimo reklamačnej doby mám si ho zaniesť do autorizovaného servisu a tam mi snáď poradia. Kamarát mi robí v autorizovanom servise a povedal mi že mi len vymenia čerpadlo a to je všetko.

Editováno: , autor: Jaroslav Benda
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Reklamoval jsem benzín v oleji 1/2018 a dle vyjádření ŠA vše OK. Provedena výměna oleje, změřeny kompresní tlaky, testovací jízda cca 100 v kuse a hladina oleje OK. Servisní technik mi s odkazem na nějakého motoráře ve ŠA sdělil, že pokud budu jezdit kratší trasy než 100km, tak je prostě normální, že benzín v oleji bude. Nezbývá než jezdit dlouhé trasy. Do práce to mám 11km, takže za týden už se hladina zvedla nad maximum - prostě vlastnost. Dnes neřeším, olej měním vždy na jaře, protože přes zimu je to s přibýváním benzínu horší. Po výměně naplánuju delší jízdu, aby si ověřil, že se tam benzín netlačí jinudy.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...