Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Skusal sa niekto spojit s Kodiaqom cez Mirrolink?

Ak ano, s akym mobilom?

Ja mam v aute Bolero a pri pokuse o pripojenie zo Sony Xperia Z3 Compact sa to na zaciatku tvari, ze sa spojenie vytvara, dokonca sa aj obrazovku telefonu otoci na lezato, ale skonci to potom chybou.

Telefon by mal podla zoznamu na stranke Mirrorlinku technologiu podporovat, ale asi je tam nejaky problem, hmm.

Editováno: , autor: _sobi_
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Trošku ma to hnevá, lebo keď som objednával auto, tak z niektorej skodovackej stránky o kompaktibilite som bol presmerovaný na stránku Mirrorlinku, podľa ktorej to malo byť OK. Inak tie mobily sú hardverovo identické okrem rozlíšenia displeja.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To bohužel je pravda tak na 50%. Škodovka by si měla uvědomit, že chce nabízet(prodává) produkt, který má řešit poptávku po spojení vozu s těmito telefony, tj. musí být schopna reagovat a řešit podporu u každého jednotlivého vozu. Nelze to řešit jen servisem, tak jak to má naplánováno a v současnosti praktikuje. Měli by si uvědomit, že člověk nemá čas popisovat své problémy v servise. Řešení přes servis je naprosto nevhodná metoda(servis nemůže vlastnit všechny typy mobilů) a lze ji použít jen okrajově pro zákazníky, kteří si s moderní technologií nerozumí, ale ti zase ve velké většině nebudou ani moderní technologie řešit. Představu, že do servisu na týden odevzdám svůj telefon a auto, aby vyřešili problém, lze nazvat "komickou". Pokud někdo používá tyto moderní aplikace, jedná se většinou o člověka schopného vytvořit log spojení, atd. Opět, proto by měla mít firma Škoda aplikaci, která toto bude testovat pomáhat problémy řešit. Pokud chci prodávat podobný produkt, měl bych být schopen online supportu vůči VINku vozu.  Na supportu musí sedět lidi, kteří budou mít přímo vazbu na tvůrce tohoto řešení a musí aktivně hledat řešení problému. Požadavek o rozšíření týmu v servise o nového přijímacího technika, který toto bude řešit je skutečně úsměvné řešení a neodpovídá standardům 21 století.

 

Ten kdo je za to odpovědný by si měl sednout a spíš přemýšlet nad centrálním řešení těchto záležitostí. Zákazník bude pozván smskou na servis, vůz si to sám ohlídá(i v případě problému o kterém nemusí zákazník ani vědět). Zvolit servis bude opět na zákazníkovi. Při problémech si vůz pošle data na server, kde to opět někdo vyhodnotí. Tohle je budoucnost, centralizovat podporu. Moderní technologie jsou postavené na takový typ řešení. Pokud to někdo dosud nechápe v Mladé Boleslavi nemá na svém postu co dělat. Chtějí auto s kterými se máme možnost "spojit", a proto budou muset něco udělat a ne to nechat na servis. Servis je jen metoda, jak za částečně zbavit odpovědnosti a nelze ani vzdáleně označit snahou, pomoci zákazníkovi s jeho problémem. 

 

 

Editováno: , autor: ferda25
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To, že ML funguje tak, jak funguje, je problém samotné technologie MirrorLink.

 

Škodovka jako výrobce umožňuje zrcadlit zařízení do svých MIB. To, že ML je na hlavu postavený, spousta výrobců jej ignoruje a navíc není stabilní, není problém Škodovky, viz CarPlay od Apple. Funguje, neseká se, neřešíš kterej telefon půjde, kterej ne apod.

 

Ferdo, nezlob se, ale mícháš jablka s hruškama. To, co popisuješ ve druhém odstavci, už Škodovka dávno řeší pod označením ŠKODA Connect, což nemá se zrcadlením nic společnýho. A o řešení problémů s ML v servise jsem nic nepsal, to je samozřejmě pitomost. Navíc, jak píšu, téměř nikdy to není problém auta, ale telefonu. A věř mi, že určité zkušenosti s tím mám...

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chci nabízet produkt, musím jasně definovat kdy bude fungovat. To bohužel není strana prodávající schopna. Pokud máš zkušenosti měl bys vědět, že Vaše současná definice telefonů je záměrně zavádějící a nedostatečná, jediná možnost je definovat dle PN, HW verze a verze software. Pokud vznikne nový software pro tento typ telefonu, má být zákazník upozorněn, že jej nemá stahovat. V opačném případě zákazník právem předpokládá, že bude možný případně update ze strany firmy Škoda.

 

To, že každý servis má mít nového přijímacího technika, který má řešit tyto otázka je snad fakt, který nepopřeš.

 

Škoda Connect není přímý zákaznický centralizovaný support a pokud tvrdíš, že poskytuje tento typ dat pro firmu Škoda, je to minimálně zarážející.. Snad víš co tím myslím.

 

Druhý odstavec je jen ukázka toho jak lze postavit podporu a plně ji využívat i v budoucnu....

Editováno: , autor: ferda25
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ferda25 ohledně Mirrorlinku tě chápu, ale Škodovka a tvůrce Mirrorlinku nemůže za to, že výrobce telefonu si najednou rozmyslí, že v nové aktualizaci Androidu Mirrorlink není.

Nadávej na výrobce telefonu. Škodovácké vozy jsou pro tuto technologii připravený a fungují. To že externí zařízení nefunguje není z 99% problém na straně ŠKODA Auto.

 

 

Editováno: , autor: Habi001
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

11 hours ago, pepak said:

V tom seznamu kompatibilních zařízení je Z3 Compact dvakrát - jednou jako "Xperia Z3 Compact" s Androidem 4.4.4 bez podpory ML a podruhý jako "Z3 Compact" s Androidem 5.0.2 a s podporou ML. Tak mrkni jakou verzi Androida máš.

Mal si pravdu, že je tam tá Z3 Compact dvakrát - nevšimol som si to, ďakujem za tip.

 

Ja ju však už mám updatnutú na Android 6.0.1, predsalen je to bezbečnejšie a predstava, že by sa mi niekto nabúral do mobilu, odchytil údaje pre CareConnect a nastavil mi potom Speedlimiter na aute nie je až taká zábavná.

Inak Sony je mi jediný známy výrobca, ktorý "odsupportoval" svoj mobil cez tri hlavné verzie Androidu (4.4, 5, 6), ostáva mi len dúfať, že Škodovka sa stavia k svojim softvérovým riešeniam podobne.

 

V menu Mirrorlink-u mi to píše verziu 2.1.A, ale neviem, či je to verzia aplikácie alebo implementácie protokolu.

Zaujímalo by ma teda,:

1) či funguje to spojenie cez ML na Bolero z Kodiaq-u niekomu na nejakom mobile s Androidom 6

2) či niekomu niektorom zo Z3 na ľubovoľnej verzii Androidu

Zatiaľ mi to tak pripadá, že si asi budem musieť nájsť nejaký alternatívny mobil kvôli tomu ML, ideálne s Androidom 6 a dostatočne rýchly, aby mi v ňom spolohlivo fungoval Sygic.

Ďakujem za odpovede.

z3 compact android 5.0.2.png

Screenshot_20170403-075840.png

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Buďme přesnější, možná současný stav je tak jak popisuješ.

 

Problém je, že postavit a prodávat produkt na nutnosti podpory přímo OS bez možnosti přímé instalace do OS, kde OS je otevřený systém asi je a vždy bude špatné řešení. Pokud něco takového prodávám musím mít vymyšlený software, který nahraju do každého Androida a problém tím vyřeším v těch 99,9%. Takové řešení je samozřejmě možné. 

 

Tvrdit tu, že každý S6 Edge bude fungovat je opět zavádějící.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Samsungy Galaxy A série a to jak verze 2015, 2016 a 2017 fungují s Mirrorlinkem ve Škodovkách. Dále všechny Samsung Galaxy S6 a S7 a předpokládám i S8 série. Bez ohledu na verzi Androidu. Teď jsem kupoval Samsung Galaxy A5 2016 (Android 6.0.1 a brzo update na 7) za necelých 7 tisíc.

 

Zbytek najdeš zde: http://www.mirrorlink.com/phones

 

Jinak to že vám to nechodí i když telefon to podporuje, je i rukama trošku :-)

1) Telefon musí být spojený USB kabelem k rádiu (kvalitní a raději krátký!)

2) Zároveň musíte mít telefon spojený s rádiem přes Bluetooth (hovory a SMS)

3) Po připojení kabelem USB musíte v nastavení telefonu zapnout spojení přes Mirrorlink Galaxy-S7-MirrorLink.jpg

4) pak už by to mělo fungovat. Pro plnou funkčnost je potřeba mít aplikace podporující Mirrorlink. Pro navigaci funguje pouze Sygic CAR Navigation. Pozor neplést s Sygic GPS Navigation! Jsou to rozdílné navigace od stejného výrobce. Pokud máte klasický Sygic koupený, tak máte smolíka a musíte si koupit Sygic Car Navigation anebo nainstalovat cracklou verzi :-)

 

Po pravdě bych se na Mirrorlink vykašlal a použil Android Auto (ačkoliv u nás nedostupké, lze stáhnout z Apkmirror.com, nebo Apple Carplay. Škodovka oba podporuje (Smartlink).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Len doplním info, o mojich ďaľších pokusoch. Po zmene rôznych verzií Androidu v Z3 Compact sa to správanie nezmenilo. Vyskúšal som tieto oficálne verzie, poslednú raz aj s odomknutým a raz so zamknutým bootloaderom telefónu:

-Android 6.0.1 (D5803 23.5.A.1.291),

-Android 5.1.1 (D5803 23.4.A.1.200),

-Android 5.0.2 (D5803 23.1.A.2.28) - 5.0.2 má byť podľa zoznamu kompaktibility na Škodováckej stránke podporovaný.

 

 Vyzerá, že pri pripojení nejaká inicálna komunikácia prebehne, pretože obrazovka mobilu sa otočí na ležato, v Android 5.0.2 sa na mobile dokonca objaví hláška že sa pripája k autorádiu, potom sa tam však niečo zasekne a tým to skončí, obrazovka na mobile sa následne opäť otočí na stojato.

AndroidAuto funguje bez problémov, jediný rozdiel je, že pre AA treba nainštalovať offline apk, pre ML je podpora už zakomponovaná v telefóne, čiže nič sa neinštaluje a ani nedá odinštalovať. Tiež som na youtube našiel zopár videí, kde pripojenie zo Z3 Compact na ML funguje, tak zatiaľ mi to príde, že chyba bude ASI v autorádiu.

 

Verzia aplikácie Mirrorlink v Android 6.0.1 je 2.1.A.0.8, čo zodpovedá verzii MirrorLink protokolu 1.1, viď https://cert.mirrorlink.com/ProductListing/?MLID=SR150045 .

Editováno: , autor: _sobi_
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...