Přejít na obsah

Náhled obalu alba na displeji


Doporučené příspěvky

Problém se zobrazením obalů se zmiňoval už tady , ale protože to bylo k OIII, nepokračuji tam, ale dávám to k SIII, možná to má SIII jinak...

 

Některé obaly se zobrazují, některé ne, logiku jsem v tom nemohl najít. Nakonec jsem dnes po řadě pokusů zjistil, že můj Columbus pravděpodobně bere obrázky alb pouze z databáze Gracenote a je mu úplně jedno, jestli je obrázek alba v adresáři s MP3, případně přímo v MP3. Testoval jsem album Rock Dreams - Nostalgic Dreams, do MP3 jsem vložil obrázek obalu alba, do stejného adresáře jsem uložil ještě obal jako samostatný obrázek, ale na displeji se stejně místo správného zobrazil obrázek jiný, obecný... Obal alba Marsyas se na displeji zobrazoval, jeho obrázek byl jak přímo v MP3, tak jako samostatný soubor v daném adresáři. Na druhé kartě jsem ze všech MP3 tohoto alba obrázek odstranil a smáznul i samostatný obrázek z adresáře, nicméně obal alba se opět zobrazil, takže se asi přitáhnul z databáze.

 

V žádném návodu k Infotainment Columbus pro SIII (prošel jsem na webu všechny...) o "Cover alba" není ani slovo, požadované parametry na obrázek alba jsou ale psané v návodu ke Columbusu do OIII: rozlišení obrázku až 500x500 pixelů (200 kb) (jpg, jpeg, png, bmp, gif); podle dostupnosti jsou cover alba (obrázky obalů alb) zobrazována z příslušného média, nebo z databáze Gracenote. Předpokládal jsem, že Columbus v SIII, vyráběný ve stejném období jako OIII (tj. od 2014/11), by tohle mohl mít stejné, ale asi se pletu; parametry jsem dodržel, použil i obrázky menší, do 200 kB jsem se vešel bohatě, ale nic platné... Ne že by se bez toho nedalo žít, ale dráždí mě to. Řešil to už někdo? Možná by pomohla aktualizace FW, ovšem k mému VINku na webu oficiálně žádná není.

Obr3.jpg

Obr2.jpg

Obr1.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Díky všem za rady. Začal jsem postupně ukládat obrázky přímo do MP3, zkusil jsem několik programů, ale nakonec jsem skončil u programu TagScanner, který umí vše, co potřebuju a který můžu jen doporučit - je i v češtině. Takže obrázek přímo v MP3 vypadá jako jediné spolehlivě fungující řešení.

 

Nicméně mám ještě jeden dotaz - jak velké karty používáte? V návodu k obsluze se u velikosti karty píše jen "Standardní velikost"... Dokud jsem měl MP3 na kartě 32 GB, tak to bylo úplně v pohodě, ale přetáhnul jsem je na kartu 64 GB, doplnil o další soubory a u části adresářů mi Columbus hlásí "Žádné multimediální soubory". O omezení "Pokud je ve složce víc než 1000 titulů, zobrazí se pouze prvních 1000 titulů s nejstarším datem vytvoření." pochopitelně vím, ale podle toho, jak to chápu, to není tento případ. V rootu mám 12 adresářů podle žánrů, v nich jsou pak další podadresáře podle interpretů (nikde jich není víc než 75), v nich podadresáře podle alb (maximálně 10 u jednoho interpreta) a v nich pak konečně vlastní MP3. Na kartě je aktuálně celkem obsazeno 54,6 GB, celkem 805 složek a v nich dohromady 13.940 souborů, jako prázdný se pro Columbus tváří adresář, ve kterém je ve skutečnosti 37 adresářů s celkem 130 podadresáři, ve kterých je dohromady 2.780 souborů. Karta vadná není, přes čtečku v PC přečtu všechny soubory. Souborový systém NTFS. Pak mám ještě jednu kartu 64 GB, kde je situace podobná, jen jako prázdný se tváří jiný adresář. Ta je naformátovaná na exFAT, takže souborový systém by na to vliv mít neměl.

Editováno: , autor: Lubos_PM
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 5 měsíců později...

Ahoj, mam v S3 samsungackou mikrosdxc 128GB a skoro plnou a funguje to s Columbem. Nicmene je tam neskutecnej ojeb v razeni pouze podle nazvu alba... respektive nanasel jsem kde to ptepnout podle autora nebo adresare.

Odesláno z mého SM-N9005 pomocí Tapatalk
 

Editováno: , autor: Pawouk
Odstraněna nedovolená citace.
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...