Přejít na obsah

Výměna gateway + neorig rádio


Doporučené příspěvky

Dobrý den, kamarád mi doporučil rádio z Číny. Bohužel pro mně on má ale novější Octavii 2, než já. Moje je rok výroby 2005 a zde na fóru jsem se dočetl, že aby mi nové rádio nevybíjelo baterii, bude potřeba vyměnit a naprogramovat gateway.

 

Bohužel jsem v tomto odvětví absolutně bez přehledu a proto netuším, co vše to obnáší a na kolik to vyjde. Najde se někdo v okolí Pardubic, kdo by mi jednotku gateway vyměnil a připravil pro výměnu rádia? Níže přikládám odkaz na rádio, které bych si rád zakoupil. Nebo pokud někde v okolí Pardubic existuje servis, který nabízí autorádia a vymění mi ho včetně gateway, prosím o kontakt.

 

https://www.aliexpress.com/item/Wholesale-2-Din-7-Inch-Car-DVD-Player-For-VW-Volkswagen-Passat-POLO-GOLF-Skoda-Seat/840114102.html?spm=2114.13010608.0.0.sMcRoU 

 

Děkuji za pomoc.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nepotřebuješ měnit GW, stačí NESPOJOVAT tyto dráty(budou u novější verze rádia vypadat možná trošku jinak, ale podobně jako na obrázku)

Soubor_000.jpeg

 

U novější verze by to měly být tyto:

isudar_novejsi.thumb.PNG.18464cc574182a96712010c38d0cd2bd.PNG

 

další info tu:

parkováky a klima:

 

Editováno: , autor: kuzmicz
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 roky později...

ahoj Kuzmi,

 

koupil jsem si od firmy Xtrons na aliexpresu rádio PSF70MTWL (cena slušná 5200 kč). Mám škoda Superb I 2007 s 1 DIN rádiem Symphony (CD), takže ISO konektory a mini ISO konektor na kterém jsou piny 8 a 9 v zelené části C2 (oranžovo hnědý CAN LOW a oranžovo fialový CAN HIGH). Pustil jsem se do zapojování a zjistil jsem, že na propojovacím adaptéru jsou CAN BUS piny ve žlutém mini ISO C1 (zelený, can bus HIGH a zeleno černý can bus LOW, plus nějaké 3 dráty na audio, bílý červený a černý, netuším na co). Dále bylo potřeba zapojit bílý a oranžový drát (oranžový je rozpojený v rychlospojce zároveň s červeným kabelem napajení paměti) od CAN BUS dekodéru, s bílým konektorem do radia (v místě kde se mimo jiné zapojují USB, wifi, atd). Nastavil jsem v továrním nastavení rádia typ can bus jednotky na 0x08_DasAuto_SP_RZC (podle rady čínského Xtrons), ale ovládání na volantu nefunguje. Máš typ co dělám špatně? A hlavně auto žere baterku 0,07A, podle mě je to tím, že ten can bus nejede a rádio je pořád v pohotovosti a neuspí se. Jeden servisák mi tvrdil, že ovládání volantu je možná přes odporový K drát, ale netuším jestli to vyřeší uspávání rádia nebo jen to ovládání volantu. Baterka je přednější než volant, rádio má pěkné kolečko na ovládání hlasitosti, takže to mi zas tak nevadí.
 
Na Isudar fóru jsem našel tuto stránku:
 
 
kde radí mimo jiné odpinovat červený napájecí drát a propojit v rychlospojce oranžový, který je pokud se nepletu je ISO pin číslo 5 asi tedy osvětlení. Což mi teda hlava nebere, protože pokud zapnu světla normálně se rozsvítí rádio, aniž bych tento pin měl zapojený :-D ...
 
Soudruzi nebo možná jsou nesoudruzi, kdo ví, se mnou komunikují a snaží se, posílají i nový can bus dekodér, tak uvidíme.
 
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...