Přejít na obsah

Divné hučení od podvozku


stakal

Doporučené příspěvky

Mám takový dotaz... při jíždě i menší rychlostí cca 30 km/h, se ozývá odněkud od podvozku takové divné hučení, jakoby od odvalující se pneumatiky, ale jakoby přes chvějící se nebo rozkmitanou pružinu. Podobný zvuk je slyšet, když do pružiny klepnete prstem, tak se na moment rozkmitá a rozezní. Myslel jsem, že je to pneumatikama, ale zimní jsem vyměnil za letní a je to to samé. Na drsnějším povrchu vozovky je to slyšet více, na hladším méně. Slyšet je to i při vyšší rychlosti.Auto je nové, najeto 2000 km. Zvuk pozoruji od prvopočátku. Má někdo podobné zkušenosti? Jedná se o Fabii III kombi (TSI, 66KW).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 roky později...

právě jsem koupil Fabii III, 1,2 TSI 81KW. Má cca 100 000 km nalítáno. Mám ten samý problém, velký hluk od podvozku. Jsou na tom liťáky 16 palcové, obutí DUNLOP 215/45,R16. Mám pocit, že od motoru to není. Bylo mi řečeno, že to můžou být gumy. Jsou ale zánovní je tam dost velký vzorek. Pak mě napadlo ložisko. To by jsem ale měl slyšet která strana to je. V recenzích čtu jak je to tiché a kultivované auto. Ten zvuk je docela nepříjemný. Nechápu to. díky za info

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...
  • o 1 rok později...

Dneska jsem přezul z letních 16" na zimní plechy 15". Upřímně s těmi 16" jsem spokojen a myslím si, že jsou tiché ale hned po pžezutí na 15" zimní v autě pomalu nic neslyším. Je hučení těch letňáků tím, že je šířka kola 215 nebo je to pneumatikama? Já se přikláním spíše k té šířce, přece jen 215 a 185 je rozdíl. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To "hučení" od letních pozoruju hlavně na špatné silnici, kde jsou vyjeté koleje. Na zimních je to taky slyšet ale ne tak výrazně. Jinak bych řekl, že mohou být stejně hlučné jak ty 15, tak ty 16.. Taky by to mohlo být pneumatikama Dunlop SP sport maxx, někdo si tady stěžoval, že jsou prý hlučné
A že by byly slyšet víc pneu na plechu než na hliníku, to slyším poprvé pánové :D 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ja mel origo plechy 15 a zimni Nokiany dva roky a hucelo to. Prodal jsem je a poridil komplety jine znacky s origo  hliniky a je klid. Najezd na pneu minimalni, manzelka s tim jezdi pouze do prace. Nevim, kde byla chyba, kazdopadne vyreseno. 

 

Editováno: , autor: Čečulák
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Teď jsem si dal origo plechy s 15" Nokiany co mě dali v r. 2019 při koupi a nijak extra víc nehučí a zbavovat se jich určitě nebudu. Mám taky letní ty Dunlopy 215 a když jsem auto na nich koupil byl jsem z hluku rozpačitý a v sekci Rapid o tom bylo pojednání. Já jsem laboroval s huštěním. Motá se tady hučení letních 215 a zimních 185. Takže tak. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...