Přejít na obsah

Po otvoreni 5. dverí sa odomkne celé auto F3C kessy


brrrrm

Doporučené příspěvky

Dnes ráno som prišiel k autu, otvoril kufor, zavrel... a všimol som si, že mi neblikli smerovky. Skúsim zadné dvere a tie sa otvorili. Zľakol som sa, že celú noc som pred panelákom nechal odomknuté auto. Uistil som sa, že nič nechýba a šiel som preč. Poobede pred obchodom som však opäť otvoril kufor, smerovky blikli, následne zavrel a smerovky už neblikli.

 

Zistil som, že ak otvorím kufor (cez kessy alebo cez DO), po otvorení kufra sa odomknú aj všetky dvere, ale po zavretí kufra sa už nazad nezamknú. Rozmýšľal som, či zase neblbnú nejaké ledky, ale minulý týždeň mi to určite fungovalo a odvtedy som žiadne "úpravy" nerobil.

 

Stretol sa s týmto niekto? Vidím to na opletačky so servisom, keďže by som bol veľmi rád, aby mi toto naozaj fungovalo.. :(

 

Fabia Combi 3, Style, MR2017, 9/2016

Editováno: , autor: brrrrm
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Áno, bolo ich počuť, ale až keď som už otváral kufor. Samotné cvaknutie zámkov tak bolo prehlušené otváraním kufra, čiže sa trebalo trochu nahnúť k dverám, aby to človek zaregistroval.

 

Ale problém sa akosi vyriešil sám. Včera to celý deň nefungovalo a dnes ráno to už opäť funguje. Zámky vo dverách necvaknú, po zavretí kufra bliknú smerovky a auto zostáva opäť zamknuté.

 

Ponaučenie, predsa len sa oplatí sledovať aspoň smerovky, nikdy neviete, kedy si vaše auto vyberie ten svoj deň. To moje asi malo svoj deň včera, snáď sa to už nebude opakovať..

Editováno: , autor: brrrrm
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Skúšal som to na štyroch rôznych miestach v rámci mesta od rána do večera.. čiže toto by som asi vylúčil..

 

A problém bol ten, že dvere sa odomykali po stlačení spínača na kufri, hoci sa nemali. Žeby už aj toto vedeli ovplyvniť?

 

 

 

 

 

Editováno: , autor: brrrrm
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Práve preto sa zatiaľ kódovaniu úspešne vyhýbam a jediné moje "úpravy" v elektrike sú ledky v interiéri a v smerovkách.. a možno ešte nový hlavný spínač svetiel mám už tretí mesiac. Inak mám všetko originál. Mal som chybnú sadu interiérových lediek, ktorá dokázala rozblikať iné interiérové ledky, ale žeby nejaká ledka dokázala zblbnúť aj zámky? Ktovie, kde bol problém.. budem to sledovať.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mám pocit, že závada je v klíči nebo v rukách. Do kufru jsi šel přes tlačítko. Jestli jen kufr tak nic neblikne a po zavření blikne a auto je zamčené. Pokud omylem nebo závadou zmáčkneš otvřít auto blikne ale po zavření kufru se nezamkne. Zkusil bych druhý klíč.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ako som písal, skúšal som to cez kessy aj cez prostredné tlačidlo na DO... ale skúšal som to iba s jedným kľúčom. Ak sa to bude ešte opakovať, vyskúšam druhý kľúč.

 

S použitím kessy by to malo vyzerať takto: Prídem ku kufru, stlačím spínač otvárania na dverách, otvorí sa kufor a zároveň 2x blikne. Ostatné dvere zostávajú stále zamknuté, po zavretí sa kufor zamkne a auto 1x blikne.. 

Môj problém bol, že po otvorení kufra sa odomkli aj ostatné dvere a po zavretí zostali všetky dvere vrátane kufra odomknuté a smerovky neblikli.

 

Pri použití DO som mačkal iba prostredné tlačidlo. Po jeho stlačení auto iba 2x bliklo, všetky dvere zostali zamknuté. Až keď som otvoril kufor, odomkli sa aj všetky ostatné dvere, avšak smerovky už neblikli... a po zavretí kufra sa už nič nezamklo ani nebliklo.

Editováno: , autor: brrrrm
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dnes ráno sa to opäť po vyše troch mesiacoch bezchybnej prevádzky objavilo.. prišiel som ráno do práce, zamkol auto, otvoril kufor a už som počul odomykať aj dvere, po zavretí kufru zostalo auto odomknuté, smerovky neblikli.To isté aj poobede, keď som odchádzal z práce. Ale prišiel som teraz domov (cca 5km cesta), opäť môj obvyklý úkon zamknúť auto a otvoriť kufor a už dvere zostali zamknuté, po zavretí kufra už blikli aj smerovky.

 

Je to šalenota! :(

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...
  • o 1 měsíc později...

Mám 9/2016 (Fabia Combi Style) a měl jsem úplně stejný problém před delší dobou již několikrát. Vždy to bylo nárazově a trvalo to třeba 3 dny a pak byl zas klid. Dokonce jsem vypozoroval, že to odemkne až spínač na 5. dveřích. Protože když jsem to zkoušel přes DO a neotevřel jsem víko za tlačítko 5. dveří, tak to fungovalo jak má. No nevím, jestli jsem přišel na to, co by to mohlo být, ale napadlo mě vypnout automatické zamykaní po rozjedu a od té doby se mi to již nikdy nestalo. Tak jsem zvědav, jestli to máš taky aktivovaný a jestli to nemá nějakou spojitost. I tak mě to teda neskutečně štve, ale co jinýho s tím zmůžu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Áno, v prípade použitia DO sa odomkne auto až po stlačení spínača na kufri. Automatické zamykanie po rozjazde mám aktívne. Toto sa mi stalo iba 2x (oba prípady popísané vyššie) a nikdy to netrvalo dlhšie ako deň, tak zatiaľ neriešim. Uvidíme časom..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 měsíce později...

V mojom prípade kessy fungovalo, kľučka na dverách reagovala na odomknutie aj zamknutie, motor štartoval. Akurát v kombinácii s kufrom to blblo. Keď sa to u mňa prvýkrát prejavilo, auto malo 6 mesiacov. Už som čítal, že kessy je veľký žrút baterky a ľudia ju menia už po roku, ale ešte minulý týždeň som z bytu na 8. poschodí vedel odomknúť a zamknúť auto vzdialené asi 60-70m od bytovky...... (auto vyrobené 9/2016).

 

Až sa to opäť prejaví, skúsim tú baterku.. od júla však zatiaľ všetko funguje.. (klop-klop-klop)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 týdny později...

Zdravím pánové. Tak u mě se dnes objevil podobný problém. Když odemknu auto přes Kessy tzn dotknu se kliky odjisti se mi kufr. Pokud odemknu pouze klíčem nic se neděje a vše je ok. Neskutečně otravné, když si odemknu rukou na kliku a musím běžet na konec auta zavřít kufr než vyjedu nehledě na bezpečnost. Zkoušel jsem to před domem, sousedi si už asi klepali na čelo, ale ani vypinanim automatického zamykání při rozjezdu se nic  nezměnilo. Nějaké nápady před odvozem auta do Škodovky? 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...