Přejít na obsah

Vymena zadni pruziny


PPetrKKK

Doporučené příspěvky

Sup II 2008, 2.0 TDI 103kw

Ahoj,

dnes jsem pri prezouvani pneu zjistil, ze mam praskou zadni pruzinu, takze se to chystam vymenit. Odlomilo se posledni "kolecko vinuti".

Je to tak, ze jen odsroubuju tlumic a pruzinu v klidu vyndam (trochu stahnu dolu rameno pomoci nejake paky)? - samozrejme auto bude na heveru.

Nebo me cekaji nejake komplikace?

Dale se chci zeptat jestli se pruziny meni v paru? - ze kdyz menim jednu, tak musim vymenit i druhou na druhe strane auta,  nebo ne?

 

diky petr

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 8 měsíců později...

Ako tam citam, asi vam tu este nikomu nestrelila pruzina. Lebo ak by nahodou ano, ani vo sne by vas to nenapadlo omotavat neviem cim.... mne uz strelila a som rad, ze mam stale funkcne ruky. To ti potom pride aj 1000 za stahovak malo penazi... ale hold kto che kam, pomozme mu tam... 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

na vymenu zadnych pruzin vobec nie je potrebny stahovak, ak je auto vo vzduchu tak staci povolit spodne rameno, tu skrutku pri kolese, predtym si to treba podlozit lebo pri vybrati skrutky by to strelilo,rameno sa natolko spusti dole ze pruzinu ide pekne vybrat, zalozi sa nova a zdvihakom sa pridvihne rameno a zaskrutkuje skrutka. jednoduchsie to uz vymysliet sa ani neda. pri prednych pruzinach musi sa pouzit stahovak

Bez názvu.png

Editováno: , autor: bady555
  • Líbí se mi 1
  • Pozitivní 1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 roky později...

Zdravím. S2 FL Combi 125kw. Nedávno mi praskla zadní pružina, dle VIN jsem obě nahradil dílem 1K0 511 115 DE.  Značka byla Kayaba. Auto ale i po lehčím naložení dost klesne. Je možné je nahradit např. pružinami ze 4x4, případně jinou s vyšší váhovou kategorií? Co jsem zde našel tabulku, největší nosnost má označení 1K0 511 115 BG. Jen si nejsem jistý zda mi tam bude pasovat. Případně poradíte číslo pružin, které budou pasovat? Děkuji.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tabulku jsem našel v sekci Octavia 2, myslel jsem že je to stejné i na S2. Pokud ne, omlouvám se. A ještě k těm originálům, vzít teda přesně dle VIN, nebo můžu použít i nějaké s vyšším váhovým indexem, např DF?

 

pruziny znaceni.png

Editováno: , autor: pedro281
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...