Přejít na obsah

Jízda bez řemenu alternátoru


Doporučené příspěvky

Tak mi dneska prasknul řemen od altiku. Chtěl bych se zeptat co všechno nebude fungovat, protože do práce se teď dostat musím. Mám to asi 40km tam i zpět. Předpokládám, že do práce a zpátky dojedu i bez dobíjení. Ty dva starty to snad zvládne, baterka je od podzimu nová. Klimu nemám. Baterku nabiju doma vždy po jízdě. 

Nepoháni ten řemen ještě něco? Třeba vodní pumpu?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Klimu nemám, tak není co řešit. Dneska jsem jel trochu kratší trasu, cestu tam se svetlama tak napůl, svítil jsem jen tam, kde jsem čekal policajty. Cestu zpět už jsem jel celou bez světel. Rádio mi hrálo a větrák běžel na jedničku. Úplně jsem zapomněl ho vypnout. A doma bylo na baterie 12V. Takže si myslím že to nebude problém dojet. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

natáhl jsem si řemen tak jak měl být a přes napínak jsem ho nasadil až jako poslední, pěkně jsem si řemen osadil na kola a když došo na napínák tak jsem řemen vyklonil, napnu tyčí hodil řemen vytahl tyč hotovo, nutno podotknout že jsem trošku potrápil řemen, ale do dnes tam jezdí.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 roky později...

Přidám mou dnešní čerstvou zkušenost. Prasknul mě drážkový řemen, takže auto nedobíjelo. Je to Fabka I 1,9TDI PD s klimou. Baterka, kterou jsem tam měl, v zimě už nechtěla startovat, ale teď v teple to jde. Na tuhle špatnou baterii jsem najel 98 Km. Bez světel, samozřejmě. To bylo ale blikáního z protivky:-) Na cca 70 km se rozsvítily kontrolky ABS, ASR, Airbag, Ruční brzda a posléze taky posilovač řízení, neb ten je elektrickej, a taky to bylo jako řídit naloženej LIAZ,, člověku by upadly ruce. Ale motor jel furt jako po másle. pak přestaly jít blinkry, okna,, tachometr a brzdovky asi taky nesvítily, naštěstí četníci nikde, tak pohoda. a právě na 98 km začal motor lehounce cukat, tak jsem to odstavil. Za Boleslaví v Řepově. Vyřešil jsem to nákupem nový baterie, kterou jsem koupil a přehodil a 47 km jsem dojel domů. Mám už v Auto Kelly objednanej novej řemen a zejtra ho tam prásknu. Snad tohle někomu pomůže.

Werich

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...