Přejít na obsah

Drzak na mobil


Doporučené příspěvky

Ne, díru v palubce mám, je tam plastová krytka a pod ní je konektor pro originální navigaci. Sám jsem byl překvapený, když tady zaznělo, že se dělá CG bez díry. Protože tu má myslím i CG Ambiente 05/2013.

Pro mě by byla ideální jen nějaká přechodka z nového držáku na mobil na díru pro staré původní CG. Nic jiného nepotřebuji a myslím že i jiným by toto postačovalo.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Abych to osvětlil - každé Citigo před faceliftem má díru se starou paticí (nelze do ní uchytit držák mobilu) , kdežto Citigo po faceliftu buď má díru s novou paticí a nebo nemá žádnou díru ! Nám jde v tuto chvíli o to ověřit zda jsou díry předface a poface stejného rozměru a pokud ano, tak nic nebrání výměně na novější patici a tím posadit do palubky mobil.

Editováno: , autor: kaaka
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Před hodinou, kaaka napsal:

 Nám jde v tuto chvíli o to ověřit zda jsou díry předface a poface stejného rozměru a pokud ano, tak nic nebrání výměně na novější patici a tím posadit do palubky mobil.

Že ty díry nejsou stejné už někde padlo: https://forum.skodahome.cz/topic/139217-drzak-na-mobil/?do=findComment&comment=2237553

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Takže ke konci roku jedno repete ať se me tu kazdy neptá protože svoje jsem k tomu už rekl :-)

 

Citigo před FL mělo/mohlo mít držák na přenosný navigační sytém Garmin, který fungoval i jako Infotainment. Tento systém je zapojen do rádia. které generuje tzv. LIN sběrnici pro data o vozidle, do rádia jde CAN sběrnice a rádio obsahuje převodník na LIN.

  1. Držák (ten vrchní díl nad palubovkou) před FL a po FL nejsou kompatibilní tzn. nepasují do sebe protože držák po FL má vzadu USB a držák před FL ma v tom místě packu
  2. Pokud má někdo Citigo před FL může vyměnit/dodělat držák na verzi po FL
  3. Pokud má někdo verzi Citigo po FL tedy s novým rádiem není možné udělat zástavbu na navigaci Garmin, resp je to hodně práce
    • nové rádio nemá v sobě LIN převodník a tedy nedostanete data do Infotainmentu Garminu - nově nahrazuje Appka do mobilu
    • nové rádio má jiný konektor i kdyby se koupila zástavba na Garmina nepasuje Quadlock ani anténa která je diverzitní @danikd :D
  4. Nové rádio má vstup na jedno USB, Citigo má možnost dvou USB a to vedle zapalovače a vzadu na držáku, do rádia aby jste mohli zprovoznit USB na Media hudbu muzete pripojit jen jedno z nich, druhé může být na nabíjení (já preferuji na palubovce nabíjení, vedle zapalovače USB na Media)

Všeobecně je to dost práce ale vcelku jednoduchá, kdo nemá díru na palubovce tak se vyřízne (v přípravě s @kaaka) následně se do otvoru vloží komponenty, zašroubuje propojí se USB s nabíjením nebo rádiem, natáhnou kabely, nakóduje se....

 

Soupis dílů pro držák před FL

image.thumb.png.a1abc2354b951c681942c5db867f0440.png

 

(5) 1S0 035 491 - krycí deska na otvor v palubovce

(6) 1S0 035 935 + A/C - spodní část zástavby pro Garmina (komplet kabeláž)

(7) 1S0 035 936 A - držák/patka pro připojení Garmina

(10) 1S0 857 269 A - kus plechu :-) úhelník....zde přemýšlím zda nechybí i pro verze po FL....ale uvidime při první zástavbě FL auta

 

 

Soupis dílů pro držák po FL

image.thumb.png.87f1b25fa733be78d26a145339919a1c.png

 

(1) 5Q0 035 726N - USB konektor (netřeba pokud jej nechcete používat, pro funkcni držáku jej nemusíte mít)

(2) 1S0 035 935 B - spodní část (patice) umístěná v palubovce
(3) 1S0 035 491 - krycí deska na otvor v palubovce
(4) 1S0 035 936 D - spodní patka držáku
(5) 1S0 051 435 D - držák který se přichytí na patku s rozpěrami
(6) N 105 921 02 - šrouby pro uchycení

 

 

Já si osobně myslím, že v době internetu v mobilu, Google map a Waze je pro dnešní použití vhodný mobil a držák namísto Garminu.

 

PS: @kaaka díl číslo 1S0 035 491 je krycí deska pro otvor a je stejná jak před tak po FL :-)

 

takže suma sumárum držák:

 

  1. kdo si chce předělat před FL auta na držák telefonu nebo nemá nic sežene si
    • 1S0 035 935 B - spodní část (patice) umístěná v palubovce
    • 1S0 035 936 D - spodní patka držáku
    • 1S0 051 435 D - držák který se přichytí na patku s rozpěrami
    • N 105 921 02 - šrouby pro uchycení asi nutno koupit 2x
    • kdo chce mít USB na palubovce pak koupí 5Q0 035 726N - USB konektor (netřeba pokud jej nechcete používat, pro funkcni držáku jej nemusíte mít)
       
  2. kdo nemá nic :D a chce Garmina muze kontaktovat ty co jim zůstal kabel nebo
    • 1S0 035 935 + A/C - spodní část zástavby pro Garmina (komplet kabeláž)
    • 1S0 035 936 A - držák/patka pro připojení Garmina
    • 1S0 857 269 A - kus plechu :-) úhelník....zde přemýšlím zda nechybí i pro verze po FL....ale uvidime při první zástavbě FL auta

suma sumárum USB:

 

Každé rádio po FL (díky @DYXiCZ) má USB i když ho nemá aktivní, jak jsme psal rádio má jedno USB, v autě jsou dvě umístění kde můžete mít USB a to na palubovce v držáku a vedle zapalovače. Bohužel v obou případech je USB kabel součást kabelového svazku a není to jako díl Škoda, ale díky našim kamarádům z dálné číny jsou již první vzorky na cestě....

 

Já preferuji abych měl u držáku telefonu USB s nabíjením a vedle zapalovače USB na flašku či HDD, takže budu potřebovat následující kombinaci

 

  1. K držáku
    • 5Q0 035 726 N - USB
    • Kabel USB - řešíme
  2. K zapalovači nový plast
    • 5Q0 035 726 N - USB
    • 1ST 953 508 C - tlačítka, bohužel jiná kombinace není :( možná dohledám později
    • 1S0 863 617 B 82V - Plastová krytka
    • Kabel USB - řešíme

zasuvku jsem pouzil z puvodniho plastu

83319b8ed3c599673fc1bf4ec074b56f.jpg

 

K USB více zde

 

 

 

Moderátorům snad nevadí spojení dvou příspěvků protože spolu úzce souvisí...

 

Zde příspěvěk zatím ukončím a jakmile budu mít všechny díly na připojení USB sepíšu to....

 

 

 

 

Editováno: , autor: chobott
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 5 měsíců později...
  • o 4 měsíce později...
  • o 1 měsíc později...

Ahoj @chobott,

 

děkuji za přehled informací a součástek, které potřebuji pro výměnu držáku na mobilní telefon. Mám k tomu jen pár dotazů.

 

Chci změnit držák z Garminu na mobilní telefon, přesně jak jsi psal, v dnešní době už je lepší používat mobil, než nějakou navigaci a ta funkčnost Garminu je dost tragická.

 

Změnu chci provést na VW Up rok výroby 2015 a rád bych, aby kromě držáku šel mobil i nabíjet přes USB. K tomu píšeš, že je potřeba součástka 5Q0 035 726 N. Funguje tato součástka i když mám staré rádio? Pokud ne, tak lze to udělat nějak jinak, aby telefon šel přes USB nabíjet?

 

Předem moc děkuji,

T.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 5 měsíců později...
  • o 3 měsíce později...

Jak demontovat původní spodní držák 1S0 035 935 z palubky? Bláhově jsem si myslel, že kabel co vede k rádiu jen od držáku nějak odpojím, kabel zasunu do palubky a původní držák odeberu. Ale koukal jsem a netuším zda je kabel napevno nebo jak? Musím případně odpojit konektory z druhého konce kabelu z rádia a pak kabel i s držákem vyjmout vrchem palubní desky? Pokud ano, je zde někde návod jak demontovat rádio na CG? 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdravím, vím že jsme spolu komunikovali ale pak jsem to úplně pustil stranou protože na Prahu od začátku korovaviru vůbec nejezdím. Včera mně definitivně dosloužilo HTC co jsem používal na navigaci, klasická porucha nabíjení protože jsem to v autě stavěl dlouhodobě dolů pod rádio na nabíjecí kabel. A tak jsem vzal jiný starší telefon a když už jsem to řešil, tak objednal u našeho prodejce držák do palubky a vlastní držák telefonu.

Takže už vše mám, držák v palubce povolený, ale narazil jsem na to že kabel asi od držáku nejde oddělat. USB minimálně teď řešit nebudu, jde jen o to odstranit starý Garmin držák. Ale jestli se naštvu, tak ho odcvakám štípačkami.   :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak nový držák nainstalován. Byl to trochu porod, ale co je jednoduché, že? Na rozborku panelu kolem rádia pomohlo video https://www.youtube.com/watch?v=AHgPWzki6Bw

Horší bylo, když jsem zjistil že kabel od původního držáku nevede přímo do rádia ale někam dál dolů. A rozdělávat celou palubky, to tedy ne. Vyndal jsem jen rádio.

Nakonec jsem zjistil že původní držák jde rozdělat na dvě části a ta co zůstane společně s kabelem jde pak protáhnout otvorem dovnitř. Předtím se musí přecvaknout plastový pásek u držáku a druhý pásek který drží kabel pod palubkou. Po protažení dovnitř jsem ho zase složil, obalil pěnovou ochranou, svázal páskami a strčil dovnitř směrem k volantu.

Při zpětné montáži dát pozor na lanka, pravé se točí kolem dokola donekonečna, tam problém není. Levé lanko pokud vám vypadne což se mně při vyndávání rádia stalo má krajní polohy. Akorát zadní díl do kterého se lanko přidělává má rozsah více jak 360°, tak pokud budete lanko nacvakávat zpět, tak si vyzkoušejte zda Vám ovladač chodí od minimální po maximální teplotu.

Pak si dejte pozor, na pravý konektor na kabelu pro tlačítka, v jednu chvíli mně zmizel někde uvnitř palubky a naštěstí jsem si toho všiml před zacvaknutím rádia zpět. To zacvaknutí se nepodařilo na první pokus, pořád to nešlo dotlačit, něco tomu překáželo. Vyndal jsem tedy rádio ven a jediný problém mohl byt mnohažilový kabel do rádia, ten se asi při zasouvání dostal mezi zadní stranu rádia a držák rádia. Tak jsem si na druhý pokus vzal kousek cca 30 cm krytu plastové lišty na kabely a při zasouvání rádia jsem tou lištou pod rádiem zatlačoval dozadu do prostoru palubky. Pak tam rádio sedlo jak na hrnec. Pak nacvakání konektorů tlačítek, 4x utažení vrutů, nacvaknutí lišty kolem ovladačů a hotovo.

USB kabel natažen od zapalovače, stejně tak ke kameře u zrcátka. Sice to není tak pěkné jak kabely protažené palubkou, ale na to není čas.

 

Jinak držák mobilu je vodorovně s palubkou, mohli ho udělat trochu natočený na řidiče, protože jinak je super.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...

ahoj tak jsme chtěli přidělat držák a přestalo hrát rádio, nevíte čím to může být ? Jelikož jsme přestřihli všechny ty dráty :( .. já vím no :( 

pojistky jsou v pořádku (ty co jsou pod volantem) nemá to rádio ještě nějakou pojistku ? chtěla jsem jen držák bez USB. Díky Terka 

Editováno: , autor: Terka1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

On 9/11/2020 at 2:43 PM, HWSpeedy said:

Jinak držák mobilu je vodorovně s palubkou, mohli ho udělat trochu natočený na řidiče, protože jinak je super.

@chobott a jeho kolega  Vojta pro tyto vozy vyrabi plastovy mezikus. Pouzivam k naproste spokojenosti!

 

Editováno: , autor: Šutrák
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...