Přejít na obsah

Vonkajsie el. zrkadlo stmavovacie - cislo dielu


JanoXXL

Doporučené příspěvky

Dobry den,

 

prednedavnom som si zadovazil Skodu Octaviu 2 FL s typovym oznacenim 1Z, CAYC, rv. 2012. Vsimol som si jednu zvlastnu vec a rad by som sa poradil.

 

Vonkajsie spatne zrkadla su totozne, tzn. obe su el. ovladatelne, obe su el. vyhrievane, obe sa el. sklapaju, obe maju blinker v spatnom zrkadle a obe maju osvetlenie exterieru (ziarovku zospodu zrkadla).

Jediny rozdiel som si vsimol v nocnych hodinach ze lave spatne zrkadlo sa aj stmavuje a prave nie. Vsimol som si ze prave spatne zrkadlo nema v skle "foliu/sensor - prepacte nevyznam sa?" ktory by urcil stmavenie zrkadla (vid prilohy fotiek).

 

Mam par otazok.

1 - ma to tak byt?

2 - ak na prvu otazku je odpoved nie, predpokladam ze staci vymenit iba sklo?, nakolko ostatna funkcionalita je rovnaka s lavym spatnym zrkadlom

3 - ak staci vymenit iba sklo, viete mi prosim poslat cislo nahradneho diela z Etky?

4 - ak niekto predava prave spatne sklo stmievacie v rovnakej farbe ake je lave, prosim poslite mi sukromnu spravu s cenou nahradneho dielu

5 - ak poznate webovy link ktore sklo je pre mna vyhovujuce, prosim uverejnite ho na forum

 

Velmi pekne dakujem za akukolvek radu.

 

S pozdravom,

JanoXXL

 

LS.jpg

PS.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dakujem za reakciu. Mne by nevadilo ak sa vtedy auta vyrabali seriovo bez stamovovania praveho spatneho zrkadla. Ak je to mozne ze sa iba vymeni sklo a mozno pride k uprave RJ, rad by som mal aj druhe sklo ktore sa mi bude v nocnych hodinach stmievat. Problem vidim, ze neviem najst na nete to spravne sklo :-/.

Keby mi tak vedel niekto poradit...

 

Dakujem.
 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...

Ok, potom je tam nějaká zem společná pro všechna zrcátka, ale vede to do vnitřního...

 

Skoro bych se i podíval jestli není příprava ve dveřích spolujezdce, na předFL to bylo tak, že když bylo vnitřní, byla příprava až do A-sloupku...

Editováno: , autor: ka_r_los
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

JanoXXL:  číslo dílu je: 8T0857536H nebo náhrada 4F0857536AH. Cena skla je hodně závislá od štěstí ( kde a od koho koupíš, cena použitého se pohybuje v rozmezí cca 1.500,- Kč - 2.500,- Kč, ale dá se sehnat i levněji ). Složitost zapojení se odvíjí od toho, jestli máš z výroby kabeláž pro stmívání skla v P zrcátku skutečně dotaženou až do svorkovnice pravého A sloupku ( v tom případě už dotáhneš kabeláž jen od A sloupku před dveřní jednotku až do zrcátka ), nebo nemáš ( pak musíš kabeláž od P zrcátka přes dveřní jednotku dotáhnout až k vnitřnímu stmívacímu zrcátku ). Zapojení není složitý, jsou to jen dva dráty. Pouze je trochu problém s protikusem ke svorkovnici na sklu zrcátka ( svorkovnice na sklu má číslo 8E0973202 ) - mně osobně se nepodařilo dohledat její číslo a koupit jí coby náhradní díl u prodejce ŠKODA, ale koupíš jí u prodejce dílů pro BMW pod číslem „BMW 61 13 8 366 275“ za necelých 170,- Kč ( foto protikusu přikládám ). Pokud se týká zapojení, tak od zastínitelného zrcátka vedou kabely k černé 16-i pólové svorkovnici na dveřní jednotce ( na pin 8 černo-šedý kabel; na pin 16 černo-zelený kabel ), následně z 20-i pólové svorkovnice na dveřní jednotce ( z pinu 1 bílo- červený a z pinu 10 bílo-žlutý ) do svorkovnice ve sloupku A na pravé straně ( na pin 7 bílo-červený a na pin 8 bílo-žlutý ) a odtamtud ke stropu k vnitřnímu stmívacímu zpětnýmu zrcátku na kabely shodných barev ( bílo-červený a bílo-žlutý ), průřez kabelů je po celé délce 0,35 mm2. Pro zapojení jsou ještě třeba piny č. 000 979 009 ( tzv. samice; 6 ks ) a č.  000 979 012 ( tzv. samec; 4 ks ).

svork.jpg

Editováno: , autor: koprda
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...