Přejít na obsah

Aplikacia VAG DPF + ELM327 adapter


Doporučené příspěvky

Ja mam 174tis km,  oil ash residue 38,40 g  , to ze sa to konci pri cca 20 % rozumiem, len mi je divne ze sa to spusta pri cca. 90% +-

Mozno offtopic otazka, nepatri k adapteru a aplikacii ale k dpf samotnemu, k comu sluzia tie dpf cistice ktore sa aplikuju do nafty?

ma vyznam ho davat ked filter je celkovo zaplneny na 38,40 g ? Aka hodnota po aplikacii klesne? Pretoze vyznam toho cisticu dpf do nafty je taky,

ze pomaha regenerovat filter pri nizkej teplote, cize prevadzka v meste, ale hodnota oil ash residue (popol z oleja) asi nekledne po aplikacii ze?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Je normalne, ze regeneracia zacne skor, ako pri 100% zaplneni, jazdim 99% dialnice a zacne sa takmer vzdy pri 62%, skonci pri 12% ak ma podmienky dobehnut do konca. Ak napriklad auto vypnem pri 62% zaplneni, dalsiu jazdu vyjdem na dialnicu, regeneracia sa zacne hned ako sa motor ohreje na prevadzkovu teplotu, t.j. pri 63-64% zaplneni. Ak pri prebiehajucej regeneracii na dialnici s tempomatom na 130 vypnem tempomat a spomalim  (kamion v lavom pruhu, zapcha) a filter je uz zregenerovany pod 20%, regeneracia sa hned ukonci. Samozrejme toto vsetko plati pri aktivnej regeneracii.  U kazdeho je to inak, nezistil som, ako sa da nastavit napriklad aby regenerovat zacalo pri 80%-90% zaplneni filtra.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Provozujeme 6 automobilů s touto aplikací  a u žádného se nám brzděním aplikace neukončuje.

Pro ty, co si nevědí rady, jak zaplatit aplikaci bez karty mám řešení. Kupte si předplacenou Go kartu za 150 Kč, stačí mít povolené m-platby a aplikaci zaplatíte z kreditu. Zbytek můžete provolat. :-) Když se chce, řešení se vždy najde.

Editováno: , autor: marbl
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Je to v podstate irelevantne, kedy sa regeneracia ukoncuje, u mna to funguje tak ako som pisal vyssie. Treba si uvedomit, ze som pisal o poslednych 10% vypalovania. Pri zacati regeneracie a 50% zaplneni je jasne, ze mozem brzdit kolko chcem, filter sa bude dalej cistit a regeneracia sa skor neskonci pokial motor nevypnem.

Skor by som chcel vediet ci je vobec mozne zmenit, aby zacalo vypalovat neskor ako pri 62% zaplneni sadzami..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

U mna sa vzdy filter zaplnuje na 100% pokial, predchadzajuca regeneracia nebola prerusena. Ak som auto vypol pocas regeneracie, tak RJ spusit regeneraciu znova a filter nemusi byt plny....

Na to je ta cervena ikonka, ktora zobrazuje samotny priebeh regeneracie alebo to ze bude nasledovat pokracovanie nedokoncej predchadzajucej regeneracie.....

 

Takze predpokladam ze sa tebe stava, ze si nemal ukoncene regeneracie, preto RJ necakala na uplne naplnenie....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já začal mí problémy s aplikaci po přechodu na před dieselgatový soft ŘJ (9015) ze softu 9979 (po dieselgatový). Dřív se regenerace spouštěla na nějakých 22,35g zaplnění a 100% ukazateli a nyní se spouští regenerace na nějakých 65% a zaplnění to ukazuje 14,78g přesně.  Dříve se mi regenerace zastavovala na 22% nyní se dostanu až na 11%. Možná jsem měl udělat po tom flashi jednotyk i nějaký reset adaptačních hodnot, anebo si to ŘJ udělala sama a ještě se učí. Ale už s tím mám najeto pár tisíc kilometrů je to pořád stejné.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nevadí. Nejsem paranoidní. Běžně platím přes Google Pay mobilem, nikdy mi nic z účtu nezmizelo, ani nedošlo ke znužití karty. Ale pokud někoho baví si kupovat kredit, přehazovat SIM karty a platit za to aplikace, tak evidentně neví jak naložit s volným časem.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...