Přejít na obsah

Nová ŠKODA KAROQ


PTiCA

Doporučené příspěvky

ŠKODA KAROQ je zcela nově vyvinuté, kompaktní SUV. Emocionální a dynamický design s řadou krystalických prvků využívá nový designový jazyk vozů SUV značky ŠKODA. ŠKODA KAROQ nabízí velkorysý prostor v interiéru i velký zavazadlový prostor, nové asistenční systémy, Full LED světlomety a vůbec poprvé ve voze značky ŠKODA také digitální přístrojový panel.

 

Stránka modelu: http://www.skoda-auto.cz/models/karoq/prehled/

Více článků o Karoqu: http://www.skodahome.cz/search/karoq/

 

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...
  • o 4 měsíce později...

Ahojte,

mal niekto možnosť porovnávať Tiguan s Karoqom? Aký máte pocit?

Prípadne ak sa niekto vyzná v technických, konštrukčných rozdieloch oboch áut, budem rád za informácie.

Ja viem len, že podvozok by mal byť na rovnakej platforme MQB, ale Tiguan je o málo dlhší a zároveň má dlhší rázvor. Stojí na kolesách s väčším celkovým priemerom.

 

Vyberám auto pre rodičov: Tiguan Comfortline 1,4T 92kW + nejake príplatky vs Karoq Style 1,5T 110kW + nejaké príplatky. Výbavy sú zhruba podobné. Tiguan má viac asistenčných systémov (lebo ich má už v základe), Karoq by mal viac komfortnej výbavy ako navigácia a el.ovládaný kufor (čo ale nie je podmienkou). Rozdiel výslednej ceny je cca 2000€. Tzn. Tiguan je drahší.

Ešte dodám, že čisto subjektívne za Karoq u mňa hovorí vzhľad (u rodičov presne naopak :) ) a za Tiguan podľa mňa technicky jednoduchší (asi spoľahlivejší) a overený motor 1,4T oproti 1,5T (nová architektúra, vypínanie valcov,..)

Vopred ďakujem za vaše postrehy a možno podobná diskusia pomôže aj niekomu inému.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Měl jsem objednaného Tiguana R-line 1,4 tsi Com a  ted jsem změnil na Karoq Style.Podle mne je Tiguan o dost dražší a je dražší i co se týče doplňků (Comfortline),porovnávám s výbavou Style.Led světla máš u Style v základu ,ty  u Tiguana + cca 40 tisíc, navigace u Style v základu Amundsen je ,u Tiguana+ 22 tisíc DM, DMPro cca 60 tisíc atd. (stačí porovnat v konfigurátoru obě  auta).Tiguan je cca  o 10cm delší.Velikost kol je stejná ,R line má 19 a 20" ,ale průměr je17,18" ,záleží co si vybereš  a zaplatíš.:rolleyes:Za mně je Tiguan o něco hezčí ,ale musí mýt full Led svetla+ led za příplatek i vzadu,ale zaplatíš o dost víc.

Editováno: , autor: cilda1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

hej, cenovy rozdiel je nejaky, ale nie je to az tak podstatne..

Led treba v cene ratat porovnatelne, tzn u tiguanu zakladne led (nenatacacie)

 

Priemer kolies je naozaj vacsi u tiguanu, myslim vratane gumy, nie len priemer diskov. Proste Tiguan ma na rovnakom priemere viac gumy (porovnaval som to na 17" verzii)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

 Tiguan Comfortline 1,4 tsi(697000,-kč) s obyč. světly a na 17" kolech určitě ne a když ho  dovybavíš na stejnou výbavu co má v základu Style 1,5 Tsi(630000,-kč) tak je cena o dost vyšší.;) Tiguan 1,4 Tsi má už OPF a Karoq u 1,5Tsi zatím ne, což je pro mne velký plus.Statické led za 22000,- nejsou dobrá volba.

Editováno: , autor: cilda1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

T-roc je maly, uz Karoq sa mame nepozdaval velkostou, preto o malo vacsi Tiguan povazujem za primerany.

 

Pisal som presne hore, ze nejde o verziu s OPF (92kW) a aj o tom, ze cenovy rozdiel az tak uplne nehra rolu. Samotne 1,5Tsi by som povazoval za vacsie riziko ako OPF.

Preco presne nie su dobrou volbou staticke svetlomety? U nas su v baliku komfort, takze "zvlast" sa za ne nepriplaca. Staticke ma aj Karoq. Aj keby nesvietili lepsie ako obycajne halogeny, tak su o 100% krajsie ako obycajne svetlomety a kedze su sucastou spominaneho balika, tak tam proste budu.

Nehovorim, ze by bol problem priplacat za natacacie svetlomety u Tiguanu, ale sam povazujem toto auto za posledne auto pre rodicov a preto nechcem, aby po skonceni zaruky mali nejake zbytocne problemy. Natacanie povazujem za teoreticke kazitko do buducnosti.

Podobne uvazujem aj o problemoch Karoq vs Tiguan v zmysle, ze Tiguan sa vyraba cca 2 roky (mali by byt vychytane nabehove problemy). Karoq je uplne novy (viem, ateca je podobna a uz sa rok vyraba, ale casto potrapia aj blbe obklady, sedacky a podobne vecicky, co pokazia celkovy dojem z auta a tieto su v pripade karoqa ine ako u atecy).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Podívej se na obrázek  jaký je rozdíl, je to docela jasné .Karoq má Led s AFS (Systém řízení předních světlometů AFS využívá možnosti měnit geometrii světelného kuželu předních světlometů, a tím přizpůsobit osvětlení před vozidlem různým jízdním situacím. ) plnohodnotné.Mrkni sem,je to forum o tiguanech http://www.vw-club.cz/viewtopic.php?t=318123&p=3180799. tam je vše popsáno atd.Pravdu máš že už ho vyrábějí  nějakou dobu a mají to snad vychytaný.:rolleyes:

Editováno: , autor: cilda1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ak myslis asistent dialkovych svetiel, tak u predajcu skody som dostal informaciu, ze AFS v Karoqu funguje tak, ze proste bud ma zapnute dialkove, alebo ich vypne (samozrejme automaticky) tzn. nefunguje tak, ze by napr. pravy svetlomet svietil dialkovo a lavy zatienil oproti iduce vozidlo. Takze je to taka jednoducha verzia asisetenta riadenia prednych svetlometov... no a tuto jednoduchu funkciu ma aj tiguan v spojeni so zakladnymi led svetlometmi. Ak teda nenarazas hlavne na vzhlad, tak priplatok 740€ za krajsie natacacie svetlomety mi nepride adekvatny. Urcite inak by som uvazoval, keby sme nezli na rovine a denne by sa jazdilo v nejakych serpentinach a pod. vtedy okrem vzhladu je urcite neocenitelne natacanie.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 7 měsíců později...
  • o 2 měsíce později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...