Přejít na obsah

Čištění klimatizace (zápach)


Rypicong

Doporučené příspěvky

Sonaxem jsem také před pár dny provedl vyčištění, ale přijde mi, že to vůbec nezabralo. Klíma za běhu nesmrdí vůbec, po vypnutí klímy zavane po chvíli cca. na 2- 3 vteřiny lehký smrádek, ale furt snesitelné, ale po odstavení auta a po chvíli znovu nastartování je zápach úplně příšerný. Sonax nesonax :( Vypnutí klímy chvíli před dojetím je samozřejmostí, ale i tak je to hnus velebnosti :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

já mám manuální klimu třetí sezónu bez údržby. neměnil a nečistil jsem ani kabinovej filtr. klima nesmrdí a po jejím vypnutí jde do interierů pár vteřin vlhkost s typickým lehkým závanem. před dojetím vždy klimu vypínám dřív, stahuju okna a topení a ventilátor na max. dělal jsem to i u předchozího auta a ještě jsem klimu nikdy nečistil a ani nesmrděla. příští rok to ale třeba nechám doplnit případně náplň a vyčistím ji. co mně říkal borec co dělá klimatizace, tak nedoporučuje ty pěny, ale raději právě ten sprej co se nechá stříkat v interiéru při zapnuté klimě. ta pěna prej má negativní vliv na ventilárory.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...

pokud myslíš výdechy apod. tak sprej mi nefungoval.

Jednou jsem zkusil koupit pěnu v Autokelly, vyndáš kabinový filtr, něco dáš na výparník a něco pak do výdechů, dáš pak nový kabinový filtr a po smradu ani památka.

Moje auto na to celkem trpí a tohle stačí udělat 1x ročně na jaře a jedno balení mi stačí na 2 čištění...

 

http://www.autokelly.cz/Product/DK-P0190/9189538/39849642;40064029;40109476;40109096;40107542

Editováno: , autor: Rypicong
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

nejlepší "čistič" klimatizace je od Sonaxu (pomě cena/výkon), ale zničí to jen smrad ... bakterie a plísně tam zůstanou, nejlepší je 1x za 2 roky na průplach do servisu a 1x ročně ten Sonax, pokud klimu pouštíš méně a nesušíš ji při dojezdu, tak na odborné čištění klidně 1x za rok

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 10 měsíců později...

Mám otázečku ohledně pěny na výparník. Kamarád mi teď dal na vyzkoušení čištič od Wurthu (ten sprej s hadičkou). Sundám filtr, výparník je nalevo a teď jsem se zastavil a raději se zeptám. Můžu to tam nastříkat "doplna" ? Nemůže to tam někde zatéct do elektriky?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...
  • o 1 měsíc později...

Po kuřákovi by auto smrdělo celé a pořád. Pokud je to jen v místě bydlení, tak klima umí nasát např. kanál nebo ti někdo může házet k autu vaťany. Pokud to smrdí při nastartování kdekoliv, tak si sám zkontroluj vzduchový filtr v motoru, kabinový v přihrádce spolujezdce a nechej vyčistit klimu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Ale má. Když se vypne klima, tak v "trubkách" v palubce kondenzuje voda. Úplně stejně jako se orosí v horku studená plechovka/láhev vytažená z chladničky. No a kde je teplo a vlhko, tak tam se dobře daří plísním. Už jsem to tu psal několikrát. Vypnu klimu před dojezdem, stáhnout okna, aby vlhkost šla ven z auta a větrák naplno a krátce i s topením. Je to otrava, ale za 5 let jsem neřešil ani náznak zápachu, ostatní lidi co znám a nedělají to, řeší smrad pořád a stále dávají peníze za různé metody čištění.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mohu potvrdit, že sušení výparníku je velice účinná zbraň na smrad z klimy. Ale na vypínání před dojezdem prdim. Ono to vysušení výparníku trvá dlouho a bylo by mi horko. Takže po dojezdu nechám ještě 30 min. foukat ventilátor a v poho se tak vysuší se výparník i rozvody. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jen malá technická k těm trubkám .. ono pokud vůbec, tak se ty trubky orosí zvenčí, nikoli zevnitř!!! (stejně jako ta flaška se orosí z venku, nikoli zevnitř).

A tam nějaké 3 minutové větrání prakticky nic neznamená - během několika sekund či minut ty trubky zvenku stejne oschnou.

 

Ten chladný vzduch, který fouká z klimatizace, je totiž sam o sobe dost suchý (klimatizace odebírá ze vduchu, který jí prochází, docela hodně vody).


 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...