Přejít na obsah

Převodovka - výměna oleje


Ota Rákosník

Doporučené příspěvky

Řešil jste někdo výměnu oleje v převodovce? Mám 2.0 Tdi 4x4 6kvalt manuál r.v. 2010 a cca 100 000 km najeto. Dle manuálu je tam 2,3l oleje. Nikdy jsem teda výměnu v převodovce na autě neřešil, jen by mě zajímalo, zda se má měnit či nikoliv, aby člověk něco nezanedbal. Jelikož je to olej, který stárne, tak by se asi měl občas měnit. Jak je to u Vás?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Byl tmavě hnědý a podle šroubu jsem byl asi první kdo ho měnil. Auto předtím servisoval otec v autorizovaném servisu, měnil jsem to cca v 85tis. teprve se mělo jet na 90tis. servis, tam už jsem ale nechtěl kvůli dopisu o úpravě SW, jestli ten Haldex nechávali právě až na těch 90tis. nevím...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...

Dle odkazu se potom pak pravděpodobně v klasickém manuálu olej vůbec neřeší a je tam tzv. doživotní náplň. Ale na podzim olej stejně raději vyměním. Při řazení většinou 4teho a někdy i 5teho rychlostního stupně cítím při pouštění spojky takové lehké zaškubnutí, což připisuju právě už staršímu oleji v převodovce ( nebo synchrony? ale na to raději nemyslím). Haldex měněn každé dva roky, zadní diferák také. Někdy se to se zahřátím motoru lehce zlepší. Žádná drasťárna to zatím není, ale začít pokusem vyměnit olej, jestli se to pak nevyřeší, bych asi mohl.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 měsíce později...
  • o 4 měsíce později...
  • o 4 roky později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...