Přejít na obsah

"Houpání" ze strany na stranu v levém raidu při vyšších rychlostech, "neklidná" jízda


fix

Doporučené příspěvky

Ahoj,

 

mám Octavii II pFL, 1.9 TDI, r.v. 2008 a po výměně zimních 15' kol za letní 17' jsem zaznamenal, že se auto v levém raidu při vyšších rychlostech "rozhoupe" (prostě se začne "vrtět" zleva doprava). Vyšší rychlosti znamenají 120 km/hod a výš, ale když se na to člověk zaměří, lze si toho někdy všimnout i při nižších rychlostech. Obecně je to auto celé takové neklidné, ale rozhoupe se jen v tom levém raidu. Hodně k tomu napomáhají nerovnosti na vozovce. Zkoušel jsem prohodit přední kola pod doměnkou, že může být to levé přední špatně sjeté. Efekt se nepřesunul na druhou stranu, možná se trochu přesunul "doprava", ale stále zůstal v levém raidu. Později se to začalo dít různě náhodně (to přisuzuji vymletému homokynetickému kloubu - viz dále).

 

Po diagnostice u mého servisáka jsme zjistili, že na levém předním kole hučí ložisko. Dnes jsme to rozebrali a zjistili, že je u levého kola komplet na šrot právě i homokyteťák. Takže spolu s ložiskem proběhla i výměna homokyneťáku.

 

Předpokládal jsem, že se problém vyřeší a nejprve to tak i vypadalo. Dokud jsem auto neprojel na dálnici. Závada se stále projevuje, teď zase v levém raidu jako na začátku, i když v menší míře a auto už se tolik nevrtí. Ale stále si myslím, že to není úplně ono.

 

Kola jsou vizuálně v pořádku, boule na nich nejsou a netočí se šejdrem. Po prohlídce podvozku to nevypadá, že by někde bylo něco upadlé.

 

Auto má najeto 330kkm, takže je jasné, že podvozek už není tak pevný, jako byl dříve, ale něco tam je stále v nepořádku.

 

Napadá vás někoho něco?

 

Případně měl by někdo z vás z okolí Prahy nebo Kladna chuť se na to podívat? Potřebuji to dát do neděle dohromady a nevím jestli si na to můj servisák najde do konce týdne ještě čas.

 

Předem díky za reakce či nabídky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...